پخش زنده
امروز: -
اختلال در زنجیره تامین کالا و همچنین کمبود کارگر، تورم فزاینده در آمریکا را در پی داشته است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی سی سی تی وی، اقتصاد آمریکا گرفتار تورم فزآینده است. این گزارش می افزاید اختلال در زنجیره تهیه و تدارک کالا و خدمات و همچنین کمبود کارگر سبب شده است تورم فزایندهای در آمریکا شکل بگیرد. در این گزارش آمده است: تورم فزآینده و مشکلات ناشی از اختلال در چرخه زنجیره تامین و همچنین کمبود کارگر گریبانگیر اقتصاد آمریکا شده است و بر اساس گزارشهای رسمی منتشر شده از سوی وزارت کار آمریکا، شاخص بهای مصرف کننده در دسامبر گذشته (آذر ۱۴۰۰) در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، هفت درصد افزایش یافته است.
افزایش هفت درصدی شاخص بهای مصرف کننده در دسامبر گذشته، بالاترین میزان از ژوئن سال ۱۹۸۲ به شمار میآید. بانک مرکزی آمریکا روز چهارشنبه خلاصهای از تحلیل خود درباره اوضاع اقتصادی این کشور در سال کنونی را منتشر کرد که در آن آمده است فعالیتهای اقتصادی در این کشور با افزایش نسبی همراه بوده است، اما زنجیره آشفته تامین کالا و ناکافی بودن نیروی کار، سبب اختلال در رشد و توسعه بسیاری از مناطق شده است. این گزارش بر اساس تازهترین نظرسنجی ۱۲ بانک مرکزی فدرال منطقهای به دست آمده است. بر اساس این تحلیل، در بیشتر تأسیسات گردشگری، هتلها و غذاخوریها در مناطق یاد شده، آمار مشتری کاهش یافته است. بخش در حال احیای «تولید» میتواند فرصتهای تازه ای به وجود آورد و سبب افزایش حقوق کارگران کم مهارت شود، اما کمبود نیروی کار همچنان به قوت خود باقی است و بهای کالاها به دلیل مشکلات موجود در بخش حمل و نقل و زنجیره تأمین کالا همچنان در حال افزایش است.
افزایش قیمت مواد غذایی خانوادههای کم درآمد آمریکایی را تحت فشار قرار داده است
بر اساس این گزارش، افزایش قیمت مواد غذایی، گاز، اجاره بهای خانه، و دیگر ملزومات زندگی، همگی از نظر مالی بار سنگینی را بر دوش خانوارهای آمریکایی تحمیل میکند. در بحبوحه همهگیری کرونا ویروس، تقاضای بیشتر برای خودرو، مبلمان و لوازم خانگی مشکلاتی را در بنادر و انبارها به وجود آورده و در عین حال به روند کمبود قطعات نیمهرسانا دامن میزند. قیمت سوخت در مقایسه با سال گذشته، ۵۰ درصد افزایش یافت. این موضوع در ارتباط با گاز طبیعی نیز صدق میکند. افزایش قیمت مواد غذایی خانوادههای کم درآمد آمریکایی را تحت فشار قرار داده است، زیرا بر اساس آمار، قیمت مواد غذایی در سال گذشته با افزایش ۶.۵ درصدی همراه شد و قیمت گوشت و تخممرغ نیز ۱۲.۵ درصد افزایش یافت.
آماری که فدراسیون ملی کسب و کارهای مستقل (NFIB) منتشر کرده است نشان میدهد در دسامبر سال ۲۰۲۱، حدود نیمی از شرکتهای کوچک قصد داشتند قیمت محصولات یا خدمات خود را در سه ماه آینده افزایش دهند. جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا، روز سه شنبه در سخنانی گفت: پیش بینی میشود فشارهای ناشی از تورم در این کشور تا میانههای سال ۲۰۲۲میلادی ادامه داشته باشد. بانک مرکزی آمریکا ممکن است نرخ بهره بانکی را بیش از پیش افزایش دهد و در واکنش به تورم بالا و مستمر، ترازنامه خود را زودتر و سریعتر کاهش دهد. بانک مرکزی آمریکا هر سال هشت بار این گزارش را منتشر میکند.