تخلف در دفترخانهها زیر یک درصد است
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: عمده تخلفات در دفترخانهها بحث جعل، پوزهای اضافی و دریافتهای اضافی است.
آقای حسن بابایی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: در سه ماه گذشته که بازدیدهای میدانی از همه دفترخانهها و ادارات ثبت داشته ایم با حجم بسیار بالای کار همکارانم و همچنین کمبود نیروی انسانی و نبود فضای فیزیکی مناسب مواجه بوده ایم که جا دارد از همکارانم که شاید هر کدام شان به اندازه دو نفر کار میکنند قدردانی کنم و در مجموع کارنامه خوبی داشته اند.
وی گفت: البته ما در برخی واحدهای ثبتی با قصور مواجه بوده ایم، اما بسیار محدود بوده است و محدود آن را هم قبول نداریم و همه باید جهادی عمل کنند تا مشکلات حل شود.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: ثبت مجموعهای از اقدامات و فرآیندهای مختلف از مرحله تشکیل پرونده و صدور سند، تقسیم و تفکیک است و در این بین شاهد کم کاری برخی کارشناسان بوده ایم و تعداد محدودی هم مرتکب فساد شده اند.
وی گفت: ما با الکترونیکی کردن فرآیندها و آرشیو الکترونیک باید به سمت ثبت نوین حرکت کنیم و هدف ما این است که در آینده نزدیک حضور مردم در واحدهای ثبتی به حداقل برسد و ما امروز ابلاغ خواهیم کرد تا ۱۸ خدمت ثبتی به صورت برون سپاری و الکترونیک انجام شود و نیازی به حضور مردم در واحدهای ثبتی نیست.
آقای بابایی افزود: سند تحول هم بر این موضوع تاکید دارد که همه فرآیندهای ما در واحدهای ثبتی، الکترونیک و هوشمند سازی شود و به مردم قول میدهیم که در آینده نه چندان دور، ثبتی متفاوتتر از سالهای گذشته داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که عمده تخلفات دفترخانههای ثبت چیست؟ گفت: برخی دفترخانهها حجم کار بسیار بالایی دارندکه شاید همین موجب تاخیر در ارائه برخی خدمات شود و در برخی دفترخانهها ما شاهد قصور بوده ایم که دنبال مباحث دیگری هستند و از طریق دادسرای ما تحت تعقیب قرار گرفته اند و دادگاه انتظامی ما به شدت برخورد کرده است.
بابایی افزود: عمده تخلفات در دفترخانهها، بحث جعل، پوزها و دریافتهای اضافی است، اما قاطبه سردفتران ما به خوبی کار میکنند و از هشت هزار و ۵۰۰ دفتر اسناد رسمی اگر بخواهیم تخلفات را احصاء کنیم شاید کمتر از یک درصد باشد، اما همین یک درصد هم برای ما قابل قبول نیست.
مردم اسناد دفترچهای را تک برگی کنند
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از مردم خواست اسناد دفترچهای شان را تبدیل به اسناد تک برگی یا کاداستری کنند که با این اقدام جلوی هرگونه دخل و تصرف افراد دیگر گرفته میشود.
آقای حسن بابایی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگارما گفت: اسناد تک برگی متضمن توصیف ملک یا عرصه زمین است و در واقع، مالکیت را تثبیت و حدود ملک را مشخص میکند و وقتی که موقعیت ملک تثبیت شد جلوی هرگونه دخل و تصرف و تجاوز به اراضی گرفته میشود.
وی افزود: در اسناد تک برگی یا کاداستری مالکیتها به صورت الکترونیکی ثبت میشود و خیال فرد راحت است که دیگر ملکش به هیچ عنوان مورد دخل و تصرف افراد دیگر قرار نمیگیرد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر این که طرح اسکن کردن پروندههای ثبتی هم در ادارات و هم در دفترخانهها چه پیشرفتی داشته است؟ گفت: هم اکنون پروندههای همه واحدهای ثبتی تهران آرشیو الکترونیکی شده است یعنی فایل همه این پروندهها را داریم و با فرض این که این پروندهها با آتش سوزی مواجه و یا مفقود شود همه اوراق را آرشیو و داده آمایی کرده ایم و مشکلی از این بابت نداریم.
آقای بابایی افزود: هم اکنون گردش پرونده میان همکاران اداری ما بسته شده است و اگر نیازی به پرونده بود فایل الکترونیکی آن را ملاحظه میکنیم و حتی همه دفاتر در ادارات ثبت نیز آرشیو الکترونیکی شده است و این فقط مختص تهران نیست و فقط در برخی شهرستانها این اقدام تا ۹۰ درصد انجام شده است.
وی درباره اسکن دفاتر دفترخانههای ثبتی هم گفت: آرشیو الکترونیکی دفاتر بزرگی که در دفترخانهها وجود دارد در تهران آغاز شده است و در راستای هوشمند سازی و الکترونیکی کردن پرونده ها، در چند ماه آینده هیچ پروندهای به صورت فیزیکی در واحدهای ثبتی چرخش نخواهد داشت.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: همه اوراقی که در پروندهها وجود دارد آرشیو الکترونیک شده است و اگر اوراق جدیدی به پرونده اضافه شود آن اوراق هم آرشیو الکترونیکی میشود.
آقای بابایی گفت: یکی از برنامههای ما در آینده نزدیک، راه اندازی موزه ثبت است و ما با اسنادی تاریخی و با قدمت بسیار طولانی مواجه ایم که میتوانیم این را در معرض دید مردم بگذاریم چرا که برخی اسناد سبقه تاریخی خوبی دارند و در طول تاریخ دچار تحول شده اند و اگر مردم با این اسناد آشنا شوند هم سواد حقوقی شان افزایش پیدا میکند و هم سیر پروندههای ثبتی و مالکیتی برایشان مشخص میشود.