مربي واجد شرايط در تيم ملي وزنه برداري کيست؟
فرضيه هايي که قطعيت آن ثابت نشده ، به دور از منافع ملي است و وزنه برداري را از اهدافش دور مي کند.
به گزارش خبرگزاری
صداوسیما، وزنه برداري ايران بعد از انتخابات رياست فدراسيون در حال پشت سر گذاشتن فصل تازه اي از مديريت در بخش هاي مختلف است مديريتي که برخي به آن نقد دارند و شرايط را براي موفقيت اين رشته در آستانه المپيک موفق نمي دانند و برخي هم به هر دليلي مشکلي با شرايط فعلي ندارند و وضعيت را براي رسيدن به اهداف مورد نظر قابل قبول مي بينند.
رئيس جديد در حالي سکان هدايت فدراسيون را بر دست گرفت که در سال قبل از المپيک قرار داشت و همين موضوع حساسيت کاري و مديريتي اش را دو چندان مي کرد. بعد از چهل و پنجمين دوره از رقابت هاي قهرماني آسيا و کسب مقام سومي، برنامه هاي فدراسيون سمت و سوي جهاني به خود گرفت تا ملي پوشان حضوري موفق در رقابت هاي قهرماني جهان که منتخب المپيک هم بشمار مي رفت داشته باشند.
در اين بين بازنشسته اعلام شدن سهراب مرادي و در ادامه مصدوميت سعيد محمدپور و بهداد سليمي کافي بود تا تيم ملي با شوک بزرگي مواجه و در نبود ستاره هاي تيم راهي ايالات متحده آمريکا شود.
عملکرد وزنه برداران ايراني در رقابت هاي جهاني آمريکا و تنزل ايران از رده ششم به پانزدهم کافي بود تا آماجي از انتقادات متوجه کادر فني تيم ملي و در راس آن حسين توکلي شود و بسياري سرمربي تيم ملي را به دلايل مختلف از جمله نحوه تمرينات و يا تصميم گيري در رکورد ورودي ورزشکاران و مقصر اصلي در کسب اين نتايج ضعيف قلمداد کنند.
در حاليکه منتقدين معتقد به تعويض سرمربي تيم ملي بودند، فدراسيون در آخرين جلسه کميته فني دوباره به حسين توکلي اعتماد کرد تا او همچنان سکان هدايت تيم ملي را قبل از بازي هاي المپيک در دست داشته باشد. اين تصميم فدراسيون هم با رويکردهايي متفاوت از طرف موافقان و مخالفان همراه بود بطوريکه برخي اين تصميم را به ضرر تيم ملي و عده اي هم آن را کاملا درست قلمداد کردند.
در اين بين چند سوال مطرح است که به اختصار اشاره اي به آن خواهيم داشت:
- يک مربي براي کسب جواز حضور در بازي هاي المپيک بايد داراي چه ويژگي هايي باشد؟
- براي اينکه بتوان موفق به حضور در المپيک شد آيا بايد از يک مربي المپيکي استفاده کرد؟
- آيا اعتماد کردن به مربيان جوان که تجربه حضور در المپيک را در کارنامه ندارند ريسک بزرگي محسوب مي شود؟
*** محمود عبداللهي کارشناس وزنه برداري در اين باره گفت:
حسين توکلي اولين وزنه برداري است که بعد از انقلاب موفق به کسب مدال المپيک شده و رکوردهاي هاي قابل توجهي به ثبت رسانده است. با تفکر اينکه يک مربي بايد حتما تجربه حضور در المپيک را داشته باشد موافق نيستم و اين طرز فکر را درست نمي دانم.
وي افزود: محمد بنا سرمربي تيم ملي کشتي سه سال مانده به المپيک 2012 لندن هدايت تيم ملي کشتي را در دست گرفت و در مدت سه سال فعاليت توانست در المپيک لندن موفق شود. من فکر مي کنم شرايط زماني براي رسيدن به موفقيت در المپيک از اهميت زيادي برخوردار است و مي تواند بستر مورد نياز براي راهيابي به المپيک و موفقيت در آن را فراهم کند.
عبداللهي گفت: کوروش باقري سه سال زمان داشت تا با ملي پوشان به فعاليت و تمرين بپردازد و در ادامه هم موفق به کسب نتايج درخشاني شود. قطعا اگر اين مدت زمان براي حسين توکلي هم فراهم شود او مي تواند به اهدافش دست يابد.
وي افزود: به نظرم اگر با حسين توکلي تا المپيک 2020 قرراداد بسته شود او مي تواند با حتي با وزنه برداران شهرستاني که تجربه بين المللي زيادي ندارند به موفقيت برسد. در اين ميان نمي توان از اهميت ثبات کاري و حاشيه امن براي سرمربي تيم ملي غافل بود.
**** اصغر ابراهيمي دارنده مدال مدال نقره آسيايي در خصوص مربي المپيکي گفت:داشتن تجربه در المپيک ملاک موفقيت يک مربي نبوده و نيست. حتي ممکن است يک مربي، تجربه حضور در المپيک را در کارنامه داشته باشد ولي در ادامه فعاليت نتواند موفق به برآورده کردن انتظارات در المپيک هاي بعدي شود.
وي افزود: علم مربيگري و توانايي در رهبري تيم ملي مي تواند زمينه را براي موفقيت در همه رقابت هاي بين المللي از جمله المپيک فراهم کند. زمانيکه ورزشکار بودم، حضور در رقابت هاي آسيايي، جهاني و المپيک را تجربه کردم. در المپيک فشار بسيار زياد است و اين فشار روي سرمربي تيم ملي هم وجود دارد.
موارد مطرح شده مشتي از خروارها ابهامي است که ذهن برخي را درگير کرده و آرامش تيم ملي را بر هم زده است. بنابراين در شرايطي که ملي پوشان خود را براي المپيک آماده مي کنند مطرح کردن فرضيه هايي که قطعيت آن ثابت نشده به دور از منافع ملي است و وزنه برداري را از اهدافش دور مي کند.