پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر بیماری های واگیردار وزارت بهداشت از مردم خواست هر چه سریع تر دز سوم واکسن کرونا را تزریق کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، "محمد مهدی گویا" امروز سه شنبه در نشست خبری در وزارت بهداشت، گفت: تاکنون فقط حدود ۹ تا ۱۰ میلیون نفر دوز سوم را تزریق کرده اند.
مدیرکل دفتر بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت افزود: کسانی که دو نوبت واکسن کووید ۱۹ را زده باشند بعد از مدتی سطح دفاعی بدن آنها کاهش مییابد از این رو باید دوز سوم را تزریق کنند.
"محمد مهدی گویا" با ابراز تاسف از این که هنوز پنج تا شش میلیون نفر در کشورهستند که دوز اول واکسن خود را نیز دریافت نکرده اند، گفت: مردم تاثیر واکسن را میتوانند در جامعه مشاهده کنند؛ با افزایش پوشش واکسیناسیون نسبت به پنج تا شش ماه گذشته موارد ابتلا و مرگ و میر کاهش یافته است از این رو کسانی که نوبت سوم واکسن را تزریق کرده اند احتمال ابتلا به عفونت یا بستریشان در بیمارستانها کاهش مییابد.
مدیرکل دفتر بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت تاکید کرد: مسئولان بهداشت باید برای قانع کردن مردم تلاش کنند تا اعتماد مردم را کسب کنند، ۱۲۴ میلیون واکسن تزریق شده نشاندهنده تعامل خوب بین مردم و وزارت بهداشت است.
"محمد مهدی گویا" همچنین با اشاره به گزارش نشدن مرگ و میر بر اثر سویه اومیکرون در کشور، گفت: درسایر کشورها نیز موارد مرگ نادر گزارش شده است، اما کووید ۱۹ و سویههای آن هنوز ناشناخته هستند، شاید در آینده شدت بیماری زایی این سویه نیز افزایش یابد به همین علت باید پوشش واکسیناسیون را بالا برد و شیوه نامههای بهداشتی را کامل رعایت کرد.
مدیرکل دفتر بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت تاکید کرد: امکانات تشخیصی اومیکرون در همه استانها موجود است، اما تست این سویه به دلخواه کسی نیست و براساس دستورالعملهای دانشگاههای علوم پزشکی تشخیص میدهند که چه شخصی باید تست اومیکرون بدهد که همه موارد این تشخیص نیز به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده است.
مدیرکل دفتر بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت گفت: هم اکنون به اندازه کافی کیت تشخیص اومیکرون نداریم و خیلی از کشورها نیز وضعیت مشابه ما دارند، ما علاوه بر تهیه کیت اومیکرون از خارج از کشور در داخل کشور نیز در حال تولید این کیتها هستیم.
"محمد مهدی گویا" در پاسخ به این که واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال چه زمانی است؟ افزود: در کمیته علمی کرونا درباره واکسن این گروه سنی بررسی شده و نتایج آن به ستاد ملی کرونا ارائه شده است، آنها نیز مستندات بیشتری خواسته اند که کمیته علمی در حال تهیه پاسخهای آن است.
مدیرکل دفتر بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت همچنین درباره حضور دانش اموزان در مدارس گفت: دستورالعمل حضور دانش آموزان با همکاری کارشناسان وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش تهیه شده و به همهی مدارس کشور ابلاغ شده است، این دستورالعملها مورد تایید ستاد ملی کروناست و همهی مدارس براساس آن دستورالعملها دانش آموزان را پذیرش میکنند.
انجام اقدامات لازم برای کنترل سالک در اطراف تهران
"محمد مهدی گویا" در این نشست خبری درباره مشاهده سالک دراطراف تهران، گفت: در روستاهای اطراف تهران مواردی شناسایی شده و وزارت بهداشت، مسئولان استانداری و نهادهای مرتبط در تهران و شهرستان اقدامات لازم را برای پیشگیری و کنترل این بیماری انجام داده اند.
وی افزود: اقدامات بهداشتی باید در سطح محیطی انجام شود که یک حرکت چند بخشی است از جمله کنترل حیوانات ولگرد، جمع آوری زباله ها و نخاله های ساختمانی و ماندآب ها اهمیت ویژه ای دارند که نهادهای مربوط باید در زمان مناسب انجام دهند در غیر اینصورت بیماری گسترش می یابد و دیگر کنترل آن به سادگی میسر نیست.
مدیرکل دفتر بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت با تاکید بر این که اگر کنترل سالک در زمان مناسب صورت نگیرد،شاید سال ها طول بکشد، از مردم خواست با مسئولان بهداشت همکاری و به بهداشت محیط زندگی و اطراف منزل خود توجه کنند.
مدیرکل دفتر بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: درمان بیماری باید زمان بندی شده و با داروهای خاص حداقل یک ماه طول بکشد تا زخم ها کنترل شود؛ پوشاندن زخم می تواند یکی از اقدامات پیشگیری کننده باشد.