پای درد و دل پرستاران که بنشینی، همیشه یکی از 3 مطالبه مهم شان درخواست تعرفه گذاری خدمات پرستاری است که بالاخره بعد از 14 سال محقق شد.
مطالبه ای برای هویت بخشی به خدمات پرستاری، و بهبود معیشت شان با ارزش گذاری خدماتی که ارائه می کنند؛ مطالبه ای که سال 86 در مجلس تبدیل به قانون شد اما 14 سال آزگار با وجود صراحت در قوانین و سیاست های بالادستی (از جمله سیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری و قانون برنامه پنجم و ششم توسعه) دولتها به خاطر بار مالی اجرای این قانون از اجرایش طفره رفتند تا اینکه این قانون بر زمین مانده با تاکید رهبر انقلاب در روز پرستار در دولت سیزدهم رنگ عملیاتی به خود گرفت.
حضرتآیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب روز یکشنبه ۲۱ آذر ماه در دیدار جمعی از پرستاران و خانوادههای شهدای مدافع سلامت «اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری» را از جمله مطالبات مشخص پرستاران خواندند و با اشاره به تأکیدات سابق خود در این زمینه گفتند: «این قانون ۱۴ سال قبل تصویب شده اما متأسفانه تا روزهای آخر دولت قبل حتی آییننامههای اجرای آن تنظیم نشده بود که اصرار دارم در این دولت، وزارت بهداشت مسئله تعرفهگذاری را دنبال و اجرا کند.»
بعد از این سخنان؛ تحقق اصلاح تعرفه خدمات پرستاری در دستور کار دولت قرار گرفت به نحوی که در پی فرمایش رهبر معظم انقلاب، اصلاح تعرفه خدمات پرستاری به جریان افتاد بطوریکه آقای دکتر رئیسی رییس جمهور در جلسه هیات دولت در هفته جاری گفت: آییننامه اصلاح تعرفه خدمات پرستاری تصویب و به وزارت بهداشت ابلاغ شده و با توجه به تاکید دوباره مقام معظم رهبری درباره این موضوع باید هر چه سریعتر اجرایی شود، همچنین موضوع فوقالعاده خاص و تبدیل وضعیت پرستاران را نیز با فوریت پیگیری کنید.
دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم روز یکشنبه ۲۱ آذر ماه در مراسم قدردانی از پرستاران تاکید کرد: تعرفه های پرستای باید پیگیری شود و توجه به این تعرفه ها با توجه به زحمات های که پرستاران در دوران کرونایی می کشند، ضروری است.
بالاخره بعد از 14 سال با تاکید رهبر انقلاب و پشتیبانی دولت؛ قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری برای 3 ماه پایانی سال 1400 از سازمان برنامه؛ بودجه دریافت کرد و برای سال بعد هم در لایحه بودجه ردیف بودجه ای جداگانه گرفت .
آقای دکتر محمد میرزابیگی رئیس کل نظام پرستاری در گفتگویی اختصاصی با
خبرگزاری صدا و سیما گفت: بالاخره این قانون که یکی از خواسته های دیرین پرستاران بود به مرحله اجرا رسید و حالا پرستاران متناسب با هر یک از500 نوع خدمتی که می کنند یا 56 بسته خدمتی تعریف شده؛ کارانه دریافت می کنند.
این تعرفه گذاری برای تمام کادر پرستاری کشور از اول دی 1400 اعمال می شود البته محاسبه میزان کارانه پرستاران طبق فرمول ها و استاندارد تعریف شده در اختیار بیمارستان هاست اما اینکه بیمارستان ها چه درصدی از درآمدشان را میان پرستاران توزیع کنند بر اساس محاسبات داخلی خواهد بود.
بنا بر این گزارش حالا که این قانون اجرایی شده انتظار می رود مدیران دانشگاه های علوم پزشکی و روسای بیمارستان های خصوصی از اعمال سلیقه و نظر شخصی خودداری و به اصل قانون عمل کنند ما در خبرگزاری صدا و سیما از پرستاران پیگیر اجرای درست این قانون هستیم.