پخش زنده
امروز: -
سخنگوی سازمان انتقال خون، مشارکت بیشتر بانوان کشور را در اهدای خون خواستار شد.
"عباس صداقت" در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: سهم اهدای خون بانوان در کشور چهار و نیم درصد است در حالی که این سهم در کشورهای توسعه یافته برابر سهم مردان یعنی ۵۰ درصد است.
سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به این که بیشترین سهم اهدای خون بانوان متعلق به استان لرستان با ۹ درصد مشارکت است، گفت: در مجموع میزان اهدای خون در ۹ ماهه امسال نسبت به سال گذشته، ۷ درصد افزایش داشت که در این بین بیشترین میزان اهدا تهران با ۲۴۶ هزار نفر اهدا کننده و پس از آن فارس با ۱۱۶ هزار، خراسان رضوی با ۱۷۰ هزار نفر، اصفهان ۹۷ هزار نفر و استان مازندران با ۹۵ هزار نفر اهدا کننده به ترتیب بیشترین مشارکت را در امر خیرخواهانه اهدای خون به خود اختصاص داده اند.
"عباس صداقت" با بیان این که تا پایان آذرماه، یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر برای اهدای خون در ۳۱ استان کشور به مراکز اهدای خون مراجعه کرده اند، افزود: از این تعداد یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اهدای خون داشتهاند که از کل این موارد ۲۳۱ هزار نفر یعنی به میزان ۱۵ درصد برای نخستین بار خون اهدا کرده اند که امیدواریم به اهدا کنندگان مستمر بپیوندند.
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور گفت: ۸۵ درصد اهدای خون در کشور مستمر است، به این معنا که بیش از دو بار اهدا در سال داشته اند.
آقایان سالی چهار بار و بانوان سالی سه بار میتوانند خون اهدا کنند و سن ۱۸ تا ۶۵ سال مناسب اهدای خون است، البته برای اهدای مستمر تا ۷۰ سالگی نیز این امکان وجود دارد.
"عباس صداقت" با ابراز خرسندی از این که ذخایر خونی کشور تقریبا در خط سبز قرار دارد، افزود: با این حال استان سیستان و بلوچستان به علت تعدد مبتلایان به تالاسمی که در این استان وجود دارد، نیاز به اهدای خون به ویژه در گروه خونی o دارند.
سخنگوی سازمان انتقال خون تاکید کرد: خون و اجزای خون یک ماده زنده است که در هیچ جای دنیا هنوز جایگزینی ندارند، بنابراین نیاز به فرآوردههای خونی همیشگی است و مردم نوعدوست بدانند بیماران هموفیلی و تالاسمی، مصدومان تصادفها، مادران باردار در اتاقهای زایمان و کسانی که نیاز به جراحیهای بزرگ دارند و برخی بیماریهای صعب العلاج خونی، همواره چشم انتظار کمک آنها هستند.