پخش زنده
امروز: -
یک تکان بخش زیادی از کوهستان محور هراز و روستاهای اطراف آن را ویران میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، زمانی که در سال ۱۳۷۷ رانش زمین امام زاده علی در محور هراز رابه سمت پایین دست برد و زمینهای اطراف آن ناپدید شد. گسترش شکافهای صخرهای شوکی بود، که نادیده گرفته شد.
یکی از روزهای زمستانی دیماه به ارتفاع ۱۹۰۰متری کوهپایه دماوند رفتم، هوا سرد بود، اما برفی برروی صخرهها نبود. صخرهها ترک خورده بودند و باد شدید صدای ترسناکی بوجود آورده بود، صحنه عجیبی بود، صدای رزم (کارزار و پیکار) داستانهای اساطیری از قلهی دماوند به گوش میرسید.
عضو هیات علمی جغرافیا دانشگاه تهران در فاصله دورتری از من ایستاده بود، ساعتها در میان صخرها راه رفته بود و بعد از بررسیها گفت: ۵۰۰ مترمربع از صخرههای تراورتنی منطقه شکاف برداشته است و با محاسبهی ادامه شکافهای امامزاده علی در مجموع یک و نیم کیلومتر صخره در کوهستان شکافته شده است.
دکتر مهران مقصودی به معادنی نگاه میکرد که در اطراف همین ترک ها، سنگهای تراورتن برداشت میکردند، به جاده و روستاهای پایین دست که حتی با یک زلزله ویا بارش شدید در خطر محو شدن قرار دارند.
روزانه ۳۰ هزار دستگاه خودرو از محور هراز عبور میکند و دو شهر و ۷۲روستای ییلاقی در این منطقه قرار دارد.
زمانی که گسیختگی و سقوط صخرهها رخ دهد، آن منطقه دچار بلایای طبیعی بزرگی خواهد شد.
مردم نگران بودند، یکی از اهالی روستای ییلاقی اسک میگوید:همهی زندگی ومعیشت شان به محور هراز وابسته است واگر اتفاقی بیافتد، آنها با عواقب فاجعه بار آن چه کنند؟
سرپرست اداره کل حمل ونقل و راهداری مازندران میگوید:هفته قبل یک گروه تحقیقاتی برای بررسی ترکهای صخرهها آمدند و با اعلام نتایج، اگر نیاز باشد تمهیدات ایمن سازی را اجرا میکنند.
ما هم اکنون نمیدانم چه زمانی یک زلزله خفیف روی میدهد و یا باران تندی خواهد بارید.
خودروهای سنگین حمل سنگهای معدنی در شبانه روز در محور هراز در حرکت هستند وهرکدام به سقوط صخرهها و ریزش آن کمک میکنند آیا تمهیدات میتواند جلوی فاجعهی بزرگ را بگیرید یا نیاز به جابجائی کامل بخشهای در خطر این محور است؟
قله دماوند، مرتفعترین قله آتشفشانی در ایران و خاورمیانه است که در شمال کشور قرار دارد. دماوند از نظر تقسیمات کشوری در بخش لاریجان شهرستان آمل در استان مازندران قرار گرفته است.
زینب نجاتی گزارش می دهد
خسته نباشید به مسئولان با مسولیت که به فکر جان و مال مردم هستند نه میز و منصب
چرا اطلاع رسانی در زمینه اینقده ضعیفه تو رو خدا یه کاری بکنین
شما ببینید تو اروپا وقتی گسل یا شکاف می ببین تمام محققان و دانشمندان و اکیپ بحران رو جمع می کنند و فکر برای نجات مردم میکنن اما تو کشور ما فاجعه چنان خبر سازی میشه که انگار اتفاقی نیفته قدم اول خبر گرامی برداشته بقیه با شما
مازرون دور بگردم