رونمایی از ورقه ضدقارچی افزایشدهنده ماندگاری میوهها در مشهد
با هدف افزایش ماندگاری میوهها و به منظور توسعه صادرات محصولات باغی، ورقههای ضدقارچی رهاینده کنترل شده دی اکسید گوگرد رونمایی شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مستقر در مشهد گفت: اغلب میوه ها پس از برداشـت فسادپذیری بالایی دارند، از این رو بکارگیری فنون و روشهای مناسب برای افزایش قابلیت ماندگاری در طول دوره نگهداری میوهها ضروری است.
دکتر قدیر رجب زاده با اشاره به اینکه مطابق آمارهای جهانی به طور متوسط ۲۴درصد میوهها و حدود ۴۲درصد از سبزیجات در کشورهای در حال توسعه در فاصله تولید تا مصرف از بین میرود ادامه داد: روشهای قدیمی نگهداری مواد غذایی شامل فرآیندهای گرمایی، انجماد، پرتودهی، نگهداری در اتمسفر اصلاح شده و استفاده از مواد افزودنی ضدمیکروبی یا نمکها میشود که این روشها در خصوص برخی فرآوردهها کارآیی مطلوبی ندارد.
رجب زاده به تامین تقاضای مـصرف کننده بـرای انواع سبزیها و میوهها از طریـق انبارمانی طولانی مدت اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت ماندگاری میوهها و کنترل قارچها و از طرف دیگر کاهش مصرف قارچ کشهای سنتزی در زنجیره تولید تا مصرف، تولید ورقههای رهاینده دی اکسید گوگرد برای کنترل قارچها و افزایش ماندگاری میوه ها، از جمله سیب، انواع توت ها، تمشک، انگور، خرمالو، کیوی، گلابی و انار ضروری است که علاوه بر کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، سبب ایجاد ارزش افزوده و افزایش سلامت جامعه نیز خواهد شد.
رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه دانش فنی بسته بندی ها، جاذبها و رهایندههای مواد فعال در انحصار برخی کشورهای خاص است گفت: با توجه به دستیابی به دانش فنی تولید این ورقهها در کشور، ورقههای رهاینده دی اکسیدگوگرد با قیمت پایینتری در حجم انبوه تولید و عرضه خواهد شد که مانع خروج ارز از کشور میشود.
رجب زاده افزود: حصول دانش فنی کاهش ضایعات محصولات کشاورزی میتواند به عنوان یک فناوری منحصر به فرد و بومی در نظر گرفته شود که اجرای آن با همکاری مشترک موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی میتواند ضمن بومی سازی فناوری، سبب گسترش و توسعه اقتصادی و صنعتی شود.