پخش زنده
امروز: -
استاندار آذربایجان شرقی بر ایجاد و گسترش منافع مشترک ایران و جمهوری آذربایجان از طریق تجار، بازرگانان و فعالان بخش خصوصی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی، عابدین خرّم در ارتباط تصویری با سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو و سرکنسول ایران در نخجوان، افزود: فعال شدن پایانه مرزی خداآفرین یکی از اقدامات ضروری برای تسهیل رفت و آمد بین دو کشور ایران و آذربایجان است که زیرساختهای آن از طرف کشور ما آماده است و مشکلی برای بازگشایی این مرز نداریم.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی و جمهوری آذربایجان در زمینههای مختلف از جمله اقتصادی، مذهبی، علمی، فرهنگی، اجتماعی، گردشگری میتوانند با هم همکاری داشته باشند ادامه داد: ارتباطات بسیار خوبی از گذشته با جمهوری آذربایجان داریم و این روابط در مقطع کنونی هم برای دوطرف مهم و قابل توجه است.
خرّم با اشاره به پیوندهای فرهنگی و دینی و ارتباط بسیار خوبی هنرمندان، فرهیختگان و شعرای دو کشور گفت: همکاریهای مشترک رسانهای برای معرفی ظرفیتهای تاریخی و گردشگری، از موضوعاتی است که باید به عنوان فرصت از آن بهرهمند شویم و در عین حال از درگیریهای کاذب رسانهای که طراحی دشمنان منطقهای و فرامنطقهای است پرهیز کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیتهای بزرگ استان در حوزه بخشهای تولیدی، صنعتی، معدنی، غذایی و کشاورزی، بر ضرورت تسهیل فرایندهای گمرکی و ترخیص آسان کالا و همچنین تکمیل شبکه آزادراهی و ریلی متصل به جمهوری آذربایجان تأکید کرد.
خرّم به احیا و بازسازی گردشگری سلامت اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در زمینه گردشگری سلامت ضعفهایی وجود دارد که باید آنها برطرف شوند.
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی در زمینه خشکبار در کشور جز برترین ها است افزود: در یک سال اخیر صادرات خشکبار به جمهوری آذربایجان با مشکلاتی رو به رو شده است که باید چالشهای موجود در این زمینه رفع شود.
استاندار همچنین بر گسترش مبادلات و همکاریهای علمی بین دانشگاههای تبریز و باکو، راهاندازی بازارچههای مشترک جدید مبتنی بر محصولات شرکتهای دانشبنیان، برپایی نمایشگاههای مشترک و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری دو کشور، رفع محدودیت برای صدور ویزای تجاری برای فعالان اقتصادی، حل مشکلات مربوط به نقل و انتقال پول و برقراری پرواز مستقیم تبریز _ باکو برای تسهیل در رفت و آمد فعالان اقتصادی تأکید کرد.
خرّم با اشاره به اینکه چالشهای موجود بین دو کشور قابل حل است افزود: آزادسازی قرهباغ فرصت بسیار خوبی است تا شرکتهای توانمند جمهوری اسلامی از لحاظ فنی و مهندسی در این منطقه حاضر شده و در بازسازی آن ایفای نقش کنند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو نیز در این ارتباط تصویری گفت: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان همواره از مناسبات بسیار خوب، نزدیک و صمیمانهای به عنوان دو همسایه برخوردار بودهاند و رویکرد دولت سیزدهم افزایش تعاملات با کشورهای همسایه است.
سیدعباس موسوی با تأکید بر اینکه تقویت دیپلماسی اقتصادی در اولویت ما قرار دارد افزود: براساس آمارهای دو طرف با وجود شیوع کرونا و فضاسازی دشمنان در ۱۰ ماهه امسال حدود ۹۰ میلیون دلار معادل ۲۲.۵ درصد به حجم تجاری دو کشور افزوده شده است.
وی ادامه داد: ظرفیتهای آذربایجان شرقی و تبریز در جمهوری آذربایجان بسیار شناخته شده هستند و باید از این فرصت برای افزایش تعاملات و مروادات بین دو کشور بهرهمند شد.
موسوی با اشاره به اینکه گشایش پایانه مرزی خداآفرین به صورت رسمی به دولت جمهوری آذربایجان اعلام شده است اظهار کرد: موافقتنامه تجارت ترجیحی با جمهوری آذربایجان در حال نهایی شدن است که در این صورت بحث صادرات ما به کشور آذربایجان تسهیل خواهد شد.
سیداحمد حسینی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در نخجوان نیز با اشاره به اینکه تبریز شهری تاریخی و مهم بین مردم آذربایجان و نخجوان شناخته میشود، بر فعالسازی ظرفیتهای بالقوه برای گسترش روابط اقتصادی و تجاری دو کشور تأکید کرد.
مدیران دستگاههای اقتصادی استان آذربایجان شرقی هم در این ارتباط تصویری، گزارشی از فرصتها و زمینههای موجود برای همکاریهای اقتصادی میان ایران و جمهوری آذربایجان ارائه کردند.