پخش زنده
امروز: -
کبودی آسمان و زخمی که سالهاست کهنه شده است، آلودگی هوا در کلانشهرها ادامه دارد و هوا برای نفس کشیدن نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، امروز تهران و کلان شهرهای کشور مانند روزهای گذشته در آلودگی هوا به سر میبرند و شاخص هایشان در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار دارد.
شهروندان نسبت به آلودگی هوا، تنگی نفس، سرفه و سوزش چشم گلایه داشتند و میگفتند این وضعیت تا کی ادامه دارد و چرا فکری به حال آلودگی هوا نمیشود؟ البته پلیس هم از تردد خودروهای دودزا جلوگیری میکرد.
سرهنگ علی اصغر شریفی رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ از اعمال قانون ۱۸ هزار خودرو از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون به دلیل دودزا بودن آنها خبر داد و گفت: به صورت دائم خودروهای شهر را رصد میکنیم و خودروهای آلاینده را فک پلاک میکنیم و به تعمیرگاه ارجاع میدهیم و پس از اخذ معاینه فنی، پلاکها بازگردانده میشود.
طبق آخرین آمار، در دو روز اخیر بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر از هموطنان به دلیل آلودگی هوا به مراکز درمانی مراجعه کردند.
مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس کشور در این باره گفت: ۲۱۰۶ نفر از هموطنانمان به دلیل بیماری قلبی و اثار آلودگی هوا و ۱۶۲۱ نفر نیز بدلیل مشکلات ریوی در آلودگی هوا به مراکز درمانی مراجعه کردند، لذا از شهروندان درخواست میکنیم از تردد غیرضروری در شهر خودداری کنند و از ماسک هم استفاده نمایند.
براساس مصوبه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوا، مدارس استانهای تهران، اصفهان و البرز غیرحضوری شدند و البته اراک و تبریز نیز در شرایط آلودگی هوا به سر میبرند.
در این باره رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت هم گفت: سالانه در دنیا ۷ میلیون نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند.
داریوش گل علیزاده سرپرست دفتر مرکز ملی و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست هم درباره خسارت آلودگی هوا گفت: در سال ۹۹، سی میلیارد دلار خسارت ناشی از آلودگی هوا در کشور تحمیل شده که این خسارت از منظر آسایش از دست رفته به مردم و دولت بوده است که ما میتوانیم با اجرای قانون هوای پاک، این میزان مبلغ را در آنجا استفاده کنیم.
وی گفت: شهر تهران در سه ماه پاییز امسال ۶۰ روز هواناسالم داشته که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۷ روز افزایش یافته است، تبریز امسال ۳۰ روز ناسالم داشته، اما سال گذشته تعداد روز ناسالمش ۱۶ روز بوده و اصفهان امسال در فصل پاییز ۶۷ روز ناسالم را ثبت کرده، اما سال گذشته ۶۳ روز بوده است.
دلایل زیادی برای آلودگی هوای کلان شهرها وجود دارد که امسال آلودگی صنایع، نیروگاه ها، پالایشگاهها و مازوت سوزی از بیشترین عوامل افزایش شاخص آلایندهها بوده است؛ و ... تا زمانی که مصوبات قانون هوای پاک بر روی کاغذ باقی بماند و اجرایی نشود همچنان شاهد افزایش شاخص آلایندهها خواهیم بود.