پخش زنده
امروز: -
سرداردلها: «قامت مردانهاش همچون کوهی پناهگاه سختیها و دشواریها بود، مردی که نجفآباد با همه بزرگانش مفتخر به نام و یاد اوست.»
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اصفهان؛ سردار حاج قاسم سلیمانی درباره شهید احمد کاظمی در یادداشتی این سردار فاتح خرمشهر را این گونه توصیف کرده: «احمدی که شادی و خندهاش، غم و غصهاش، اندوه و فرحش، زیبا و دوستداشتنی بود. مجاهدی که ایران در نقص عدم وجود و حضورش در غم است.
احمد ما و من، احمد همه ایران و همه اسلام و تشیع. آری نجف را چنین موسسی بود که پیوسته در هر بیانی خدارا، خدارا، خدارا متذکر میشد»
و امروز شانزدهمین سالگرد شهادت سردار کاظمی یکی از بهترین طراحان عملیات و ناجی عملیاتهای جنگی است که نقش سرنوشت سازی در دوران دفاع مقدس داشت.
سرداری که آرزوی شهادت داشت
سردار شهید احمد کاظمی متولد سال ۱۳۳۷ در نجف آباد بود. سرداری که از کودکی مشق تقوا، ایمان و عشق به اهل بیت (ع) را آموخته بود و با شروع موج توفنده انقلاب اسلامی در این حرکت الهی قدم برداشت و در همه صحنههای مبارزه با رژیم ستم شاهی، حضوری تأثیرگذار داشت.
سردار کاظمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران هم جزو نخستین کسانی بود که به سپاه پاسداران پیوست و از فرماندهان آن محسوب میشد.
او دوران جوانی خود را با لذت حضور در جبهههای نبرد از کردستان گرفته تا جای جای جبهههای جنوب در صف مقدم مبارزه با متجاوزان بعثی گذراند و سمتهایی همچون فرماندهی جبهه فیاضیه آبادان، فرماندهی لشکر ۸ نجف، فرماندهی لشکر ۱۴ امام حسین (ع)، فرماندهی قرارگاه حمزه سیدالشهدا (ع) و قرارگاه رمضان و فرماندهی نیروی هوایی سپاه را بر عهده داشت.
به گفته سردار سلیمانی شهید احمد کاظمی فاتح خرمشهر بود و نقش سازنده اش در فرماندهی کربلای ۴، کربلای ۵، فتح المبین، بیت المقدس، بدر، والفجر ۴، رمضان و شکست حصر آبادان فراموش نشدنی است. او یکی از فرماندهان محبوب رزمندگان در جنگ بود که حاج قاسم او را ناجی عملیاتهای دفاع مقدس معرفی میکند، زیرا حضور غافلگیرانه او در بزنگاههای عملیات گاهی سرنوشت آن مقطع را تغییر میداد.
سردار کاظمی ۲۹ مرداد ۱۳۸۴ از سوی فرمانده کل سپاه، به فرماندهی نیروی زمینی منصوب شد و با کفایت و شجاعتی که از خود نشان داد، رهبر معظم انقلاب، سه مدال فتح به وی اعطا کرد.
حاج احمد مردِ مردم نه مقام
سردار کاظمی، اما مردِ پست و مقام نبود معنویت و ایمان در گفتار و رفتار و کردار او موج میزد چه در جبههها و چه در دوران پس از جنگ؛ عشق به اهل بیت دیگر ویژگی این مرد میدان بود؛ روضههای محرم وفاطمیه وی ترک شدنی نبود در هر ارگانی بود خیمهها را برافراشته میکرد تا روضهها برقرار شود.
سردار شهید کاظمی مردِ مردم و اخلاص بود و در حادثه بم بی نام و نشان و متواضع میدان دار اصلی امداد ونجات در چهار روز نخست زلزله بم بود: صد ساعت بیداری و خدمت رسانی.
از فرش تا عرش راهی نیست
سردار کاظمی همیشه مشتاق شهادت بود، این اشتیاق را آنجا میتوان فهمید که رهبر معظم انقلاب فرمودند: "شوق شهادت در دل ایشان شعله میکشید".
اما قهرمان روزهای نبرد، پس از گذشت سالیانی از جنگ همچنان شوق واشتیاقش برای شهادت افزونتر میشد؛ شب شهادتش نشستی با کارکنان نیروی زمینی داشت و در آن نشست سفارش کرد: «شهدا خیلی به گردن ما حق دارند، باید تلاش زیادی کنیم»
سردار کاظمی صبح روز نوزدهم دی ماه سال ۸۴ و سالروز آغاز عملیات کربلای ۵، عازم منطقه شمال غرب کشور شد و حدود ساعت ۱۱:۳۰ همهمهای در کشور ایجاد شد که خبر از حادثهای تلخ میداد: "صبح امروز یک فروند هواپیمای نظامی (جت فالکون) حامل سردار شهید حاج احمد کاظمی فرماندهی نیروی زمینی سپاه در حوالی ارومیه، سقوط کرد و همهی ۱۲ سرنشین آن به شهادت رسیدند. "
صدای دلنشین سردار شهید کاظمی در آخرین لحظات ذکر" یا علی ابن ابی طالب، یا علی ابن ابی طالب، یا حسین" بود و عاشقانه به دیدار یاران شهیدش پیوست و در شهر مهدی باکری اجر تلاشهای بیوقفه خود را از پروردگار گرفت.
او به همراه ۱۱ تن از همرزمانش در ایام عرفه به شهادت رسیدند و به شهدای عرفه معروف شدند.
در لحظه خاکسپاری اش رهبر معظم انقلاب فرمودند: «دو هفته پیش شهید کاظمى پیش من آمد و گفت از شما دو درخواست دارم: «یکى اینکه دعا کنید من روسفید بشوم، دوم اینکه دعا کنید من شهید بشوم.»
پیکر دلاورد مرد بی ادعا سردار شهید احمد کاظمی در گلستان شهدای اصفهان میعادگاه دلدادگان راه سرخ عشق بعد از مزار شهید خرازی، کنار یادبود مصطفی ردانی پور، آرمیده است.