پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز زاگرس جنوبی گفت: کاهش فشار ورودی کمپرسورها از ۵۲ به ۴۵ بار موجب افزایش سطح بهرهوری تولید گاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز زاگرس جنوبی گفت: با اجرای طرح کاهش فشار ورودی کمپرسورهای ایستگاه تقویت فشار نار و افزایش ضریب بازیافت میدان گازی نار، تولید روزانه گاز ، پنج میلیون مترمکعب افزایش یافت.
سید ابوالحسن محمدی افزود: برای انتخاب بهینهترین سطح فشار ورودی کمپرسورهای میدان گازی نار، برای افزایش ضریب بازیافت مخزن گازی نار و جلوگیری از افت فشار مخزن با طراحی و ترسیم نمودارهای جدید و اعمال تغییرات متناظر و متناسب با شرایط موجود فشار ورودی کمپرسورها برای برداشت صیانتی و حداکثری گاز از میدان نار اقدام شد.
وی گفت: توربینهای میدان گازی نار در فشار پایینتر از ۵۲ بار خاموش و از مدار خارج میشد در این شرایط امکان تولید بیش از ۱۴ میلیون متر مکعب در روز وجود نداشت که با توجه به قفل بودن اطلاعات کنترلی این تجهیز پیشرفته و نبود پشتیبانی شرکت خارجی سازنده تجهیزات، باید سریع کاری انجام داده میشد.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز زاگرس افزود: در یک اقدام فنی جهادی و با تکیه بر دانش فنی و توان متخصصان صنعت نفت و شرکتهای توانمند داخلی و پذیرش ریسکهای ناشی از این کار، کاهش فشار ورودی کمپرسورها از ۵۲ به ۴۵ بار موجب افزایش سطح بهرهوری تولید گاز همزمان با افزایش مصرف گاز در فصل سرما شد.
محمدی افزود: میدان گازی نار دارای اولین ایستگاه تقویت فشار گاز بالادستی است که توربینها و کمپرسورهای مورداستفاده در آن از شرکتهای خارجی تأمینشده و در یک دهه اخیر به دلیل تحریمها، امکان استفاده از خدمات پشتیبانی آنها از خارج از کشور وجود ندارد.
وی درباره صرفه جویی اقتصادی و زمان انجام این فعالیت گفت : با انجام کاهش فشار ورودی کمپرسورها، علاوه بر تثبیت تولید، صرفهجویی اقتصادی و زمانی بسیار بالایی ایجاد شد و دستاوردهایی همچون شکست انحصار این شرکت، عبور از محدودیتهای تحریمی، بی نیازی به حضور متخصصان خارجی برای تعمیر و یا راهاندازی دستگاهها، تقویت روحیه خودباوری و اعتماد به نفس در متخصصان داخلی داشت.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز زاگرس با بیان اینکه در حال حاضر تولید میدان گازی نار بالاتر از برنامه تکلیفی و بیش از ۱۹ میلیون مترمکعب در روز است افزود: با هدف استمرار تولید صیانتی و جلوگیری از افت طبیعی فشار مخزن نیازمند فشار افزایی و افزایش ضریب بازیافت با روشهایی مانند احداث ایستگاههای تقویت فشار گاز، ایجاد تغییرات فنی و ساختاری در اجزای تجهیزات دوار است.