پخش زنده
امروز: -
یکی از مشاوران ارشد سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است میتوان تا پایان سال جاری میلادی به بیماری کووید-۱۹پایان داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، یکی از مشاوران ارشد سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است میتوان تا پایان سال جاری (میلادی) به بیماری کووید-۱۹ پایان داد. این خبر بسیار خوب است. پس سوال مطرح این است که چرا تردیدهایی در این زمینه وجود دارد و مشکل کجاست.
به گفته این مشاور ارشد سازمان جهانی بهداشت، تنها مشکلی که در مسیر ریشه کنی بیماری کووید-۱۹ قرار دارد، نابرابری در توزیع و تزریق واکسن کرونا است. در حال حاضر، در سی و شش کشور جهان، کمتر از ده درصد جمعیت واجد شرایط واکسن کرونا را تزریق کرده اند. این رقم بسیار کمتر از استاندارد هفتاد درصدی است که برای محافظت جمعیت یک کشور در مقابل ویروس کرونا ضروری است.
این سخنان را دکتر بروس آیلوارد Aylward مشاور ارشد دبیرکل سازمان جهانی بهداشت مطرح کرده است. به گفته وی «هرچه زودتر بتوان به توزیع عادلانه واکسن دست یافت، به همان نسبت سریعتر میتوان از این بیماری همه گیر رها شد.» بر اساس بررسیهای انجام شده اگر قرار باشد تا پایان سال دو هزار و بیست و دو، از شر کرونا خلاص شویم باید تا نیمه این سال (حدود تیر ماه) هفتاد درصد جمعیت کشورهای مختلف جهان واکسن کرونا را تزریق کرده باشند که فاصله بسیار زیادی برای رسیدن به این نقطه در کشورهای در حال توسعه وجود دارد. این درحالی است که در کشورهای ثروتمند، واکسن احتکار میشود و حتی بخشی از این محمولههای واکسن در آستانه پایان تاریخ مصرف خود قرار دارند، اما توزیع نمیشوند.
دکتر بروس آیلوارد در گفتگو با این شبکه در این خصوص گفت: ما در مسیر مقابله با این بیماری همه گیر در وضع بسیار خطرناکی قرار داریم. فاصله کشورها از نظر واکسیناسیون، دسترسی به تست کرونا و درمان کرونا و موارد دیگر کاملا مشهود است. برای رسیدن به هدف تعیین شده برای مقابله با کرونا، باید در وهله نخست، دسترسی به واکسن به گونهای برابر فراهم شود تا اینکه همه بتوانند از طریق سازوکار بین المللی کوواکس به واکسن کرونا دسترسی پیداکنند.
وی افزود: کار دیگری که برای تحقق هدف فوق باید انجام شود کمک و تخصیص منابع کافی به کشورهایی است که منابع مالی در اختیار ندارند و برای اجرای برنامه واکسیناسیون نیازمند این منابع مالی هستند. پس هم باید بخش تامین واکسن و هم بخش توزیع تقویت شود و برای آن ظرفیت سازی شود. این دو کار باید به صورت موازی انجام شود.