پخش زنده
امروز: -
ریختن نخاله و پسماندها در حاشیه شهر موجب بروز مشکلات زیست محیطی و بهداشتی برای شهروندان و از نظر قانون تخلف است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی، سامان دادن به مسئله جمع آوری و حمل و دفع نخاله های ساختمانی فقط کار شهرداری یا یک نهاد و سازمان خاصی نیست در این جهت لازم است تمام سازمان ها، نهادها، ارگان ها، شرکت ها و به خصوص نیروی انتظامی و سیستم قضایی وارد هم کار شوند و در این راستا با افراد متخلف برخورد لازم و قانونی به عمل آورند.
در قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی ذکر شده که ریختن نخاله و پسماندها در حاشیه اطراف شهر تخلف محسوب می شود و با مشاهده چنین مواردی به شدت با این افراد برخورد شود.
همچنین در قانون ماده ۷ ایمنی راه ها نیز به این موضوع اشاره شده که تخلیه هر گونه نخاله ، فاضلاب در حاشیه راه ها ممنوع است چرا که در هر حال چهره بسیار زشتی را در مبادی ورودی و خروجی شهر به وجود می آورد و البته قسمت حریم جاده برای توقف اضطراری خودروها است.
به اعتقاد اکثر کارشناسان بهداشتی ریختن نخاله ها و زباله ها در سطح شهر نه تنها چهره شهر را مخدوش می کند بلکه خود منشا بسیاری از بیماری ها است.
برای این کار قانونگذار یک سری نهادهای عمومی را برای مدیریت آن معین کرده و نیز یک سری تکالیف برای افرادی که به نوعی ساختمان خود را ترمیم و یا تخریب می کنند، که این نخاله ها را در نقاط مخصوص خود تخلیه کنند.
در واقع این معضل نوعی مشکل زیست محیطی است و قانونگذار این موضوع را به عنوان جرم تلقی کرده است، در ماده ۵۵ قانون شهرداری ها، شهرداری مکلف شده که جهت تخلیه تمامی زباله های خانگی، نخاله های ساختمانی و سایر پسماندها نقطه ای به دور از شهر معین کند.
بر اساس قانون کامیون دار ها و مالکانی که ساختمان تخریب می کنند مکلفند که نخاله های ساختمانی خود را در نقاط مشخص شده تخلیه کنند اما در صورتی که محل تخلیه آنها معابر عمومی، شهری و بین شهری باشد طبق قانون به حداکثر میزان توقیف محکوم می شوند.
در کنار برخورد قاطع و قانونی و نظارت دقیق با چنین مواردی باید به گونه ای فرهنگ سازی شو د که شهروندان خود رغبت داشته باشند که نخاله های ساختمانی خود را به جای مشخص شده و به بیرون از شهر منتقل کنند.