پخش زنده
امروز: -
چهار دستگاه کاربردی برای تشخیص و درمان تومورهای سرطانی با تلاش برنده جایزه مصطفی در پردیس فنی دانشگاه تهران ساخته شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما یک شرکت دانش بنیان که در حوزه تولید و تجاری سازی محصولات نوآورانه و دانش محور در زمینه تجهیزات پزشکی فعال است با استفاده از ایدههای فناورانه دانش آموختگان رشتههای مختلف مهندسی الکترونیک، مهندسی شیمی، بیولوژی، مهندسی پلیمر و … و همکاری جراحان بنام در حوزه سرطان، آنکولوژی و پاتولوژی چهار دستگاه برای تشخیص به موقع و درمان سریعتر سرطان پستان را طراحی کرده و ساخته است.
محصول اصلی شرکت، CDP (پروب تشخیص مارجینهای سرطانی)، دستگاه پیشرفتهای جهت کمک به جراح حین عمل جراحی سرطان سینه است. این وسیله به جراحان کمک میکند سلول بافتهای سرطانی را در مارجینهای داخلی حاشیه تومور در حین جراحی و به صورت بلافاصله تشخیص دهند.
این دستگاه پروانه تولید از اداره کل تجهیزات پزشکی (IMED) را به عنوان دستگاه مستقل و بدون مشابه خارجی اخذ کرده است. همچنین با توجه به نوآورانه بودن محصول و جهت حفظ حق مالکیت دستگاه، اختراع داخلی و خارجی (US PAtent) آن نیز ثبت شده است.
محصول دیگر شرکت، RDSS، یک سیستم تشخیص بلافاصله ROS میباشد که میزان اکسیژن فعال موجود در نمونه تازه خلط ناشی از سلولهای تنفسی و التهابی بیمار را در کمتر از ۳۰ ثانیه تشخیص میدهد که با توجه به شرایط فراگیر جهانی کرونا، قابلیت غربالگری بیمارانی را که دارای التهابات ریوی هستند، دارد.
این محصولات در شرکت نانو حسگر سازان سلامت آریا، تحت مدیریت دکتر محمد عبدالاحد، دانشیار دانشکده برق و الکترونیک دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران برای تشخیص و درمان سرطان تولید شده اند.
دستگاه PECT، به روش الکترواستاتیک جهت کاهش فعالیتهای توموری سلولهای سرطانی و تسریع اثرات شیمی درمانی، دستگاه BROSS به روش الکتروشیمی جهت پیش آگهی در مورد وجود نوتروفیلهای LDN در افراد دارای توده واضح پستان؛ و دستگاه ITDP به روش الکتریکی به عنوان ابزاری کمکی برای رادیولوژیست جهت افتراق تودههای BI-RADS ۳ و BI-RADS ۴ که از نظر تشخیصی از اهمیت زیادی برخوردار است، طراحی و تولید شده اند.
فناوری ساخت این دستگاهها کاملا بومی بوده و توسط دکتر محمد عبدالاحد، برنده جایزه مصطفی (ص) و همکارانش در پژوهشکده الکترونیک دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با حمایت شرکت نانوحسگرسازان سلامت آریا ابداع شده اند.
مقالات علمی و پتنتهای مرتبط با این دستگاهها در مجلات بین المللی معتبر از جمله Cancer Medicine، Biosensors&Bioelectronics، International journal of surgery و Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis و Biosensors&Bioelectronics به چاپ رسیده و دارای گواهی ثبت اختراع آمریکا به شماره US ۲۰۲۱۰۰۰۱۱۱۸ A ۱ است.