پخش زنده
امروز: -
آیت الله اعرافی عضو فقهای شورای نگهبان گفت: در مصوبات مجلس، باید ارتقای شکلی و محتوایی صورت بگیرد تا اشکالات پرتکرار شورای نگهبان نسبت به مصوبات مجلس و رفت و برگشتهایی که صورت میگیرد، کمتر شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آیت الله اعرافی عضو فقهای شورای نگهبان با جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد. آیت الله اعرافی در ابتدای این دیدار ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه و شهادت حاج قاسم سلیمانی، با اشاره به بحث انتخابات و حوزههای انتخاباتی گفت: شکل فعلی انتخابات در حوزهای انتخاباتی دارای محاسن و معایبی است که اتصال نمایندگان به اعماق کشور و شکلگیری تعامل با مردم، موجب ارتباط دولت و ملت شده است که از محاسن این طرح محسوب میشود.
عضو فقهای شورای نگهبان افزود: از معایب شکل فعلی آن است که سطح مجلس شورای اسلامی را تابع تغییرات منطقهای در کشور میکند، در مورد استانی شدن انتخابات هم که در دورههای گذشته، بحثهای آن وجود داشت، مجلس را در طراز ملی قرار میدهد به شرط آنکه بتواند ارتباط خود را با بدنه مردم حفظ کند تا خدشهای به رابطه دولت ملت وارد نشود.
آیت الله اعرافی با اشاره به وحدت شیعه و سنی و دیگر مذاهب و لزوم این اتحاد تصریح کرد: بنده به عنوان مدیر حوزههای علمیه کشور به مناسبت سال جدید میلادی، نمایندگانی را برای عرض تبریک فرستادیم، در چندسالی که مسئولیتی در خارج از کشور داشتم با اهل سنت با نهایت همراهی و یکدستی عمل میکردم و این را برای خود یک اصل اصیل میدانم. معتقدم در عرضه معارف اسلامی نباید اجبار و تحمیلی وجود داشته باشد.
وی گفت: از مسائل مهمی که کشور به آن نیاز دارد و شما نمایندگان میتوانید در انجام آن راهگشا باشید، بحث تمرکز زدایی از مرکز و اعطای اختیارات به خود استان ها، شهرها و مناطق است که در صورت تغییر قوانین میتواند مشکلات موجود را حل و فصل کند.
مدیر حوزههای علمیه کشور در ادامه تصریح کرد: به عنوان نمونه در صورت انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی میتوان به شهری همانند چابهار رسیدگی کرد تا خروجیهای آن در اداره کشور استفاده شود.
آیت الله اعرافی با توصیهای به نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: در مصوبات مجلس، باید ارتقای شکلی و محتوایی صورت بگیرد تا اشکالات پرتکرار شورای نگهبان نسبت به مصوبات مجلس و رفت و برگشتهایی که صورت میگیرد، کمتر شود که البته این اقدام نیازمند دقت بیشتر مرکز پژوهشهای مجلس و کمیسیونهای مختلف آن است.
وی خاطرنشان کرد: حوزههای علمیه و دانشگاهها و مدارس کشور باید به دنبال منابع پایدار باشند تا بتوانند مشکلات خود را رفع کنند و ما طرحهایی را جهت عملیاتی کردن این موضوع در اختیار داریم که با کمک شما نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دولت میتواند به سرانجام برسد.
مدیر حوزه علمیه قم در پایان یادآور شد: حوزههای علمیه کشور برآنند که طلاب و روحانیت را در جایگاه پاسخگو و مطالبهگر قرار بدهند که بتوانند حالت سنتی خود را در کنار پاسخگویی به دنیای امروز حفظ کنند، در این راستا گامهایی را همانند طراحی اسناد راهبردی حوزه برای دو دهه آینده برداشتهایم و برنامه ریزی ۵ ساله برای حوزههای استانها و شهرستانها و طراحی و اجرای برنامههای تحولی در این راستا را در دستور کار داریم.