امتناع معتادان متجاهر از حضور در مراکز ترک اعتیاد و گرمخانهها
معاون خدمات شهری شهرداری قزوین گفت: معتادان متجاهر علیرغم جمع آوری از سوی دستگاههای متولی، تمایلی به حضور در مراکز ترک اعتیاد و گرمخانهها ندارند و به زندگی در سطح شهر برمی گردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، کاظمی، معاون خدمات شهری شهرداری قزوین در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: وظیفه ایجاد و نگهداری گرمخانهها بر عهده شهرداری است و گرمخانه آقایان در قزوین ۳۰ نفر و گرمخانه بانوان هم ۱۰ نفر ظرفیت دارد.
وی افزود: افراد در راه مانده یا ابن سبیل، رانده شده از خانواده ها، کارتن خوابها و ... که توسط ۱۳۷ شهرداری شناسایی میشوند، در گرمخانهها به سر میبرند و به دلیل بروز آسیبهای اجتماعی افراد قبل از ورود به گرمخانهها باید از سوی بهزیستی و نهادهای متولی، غربالگری شوند.
کاظمی خاطرنشان کرد: کارتن خواب ها، جزئی از واقعیتهای اجتماعی جامعه هستند و نمیتوان از آنها چشم پوشی کرد و وقتی این افراد شناسایی میشوند، پس از مددجویی برای رفع مشکلات شان به نهادهای متولی معرفی میشوند.
وی افزود: به دلیل فقر اقتصادی، افرادی که به گرمخانهها مراجعه میکنند از خدمات پزشکی محروم هستند و اگر فردی به بیماریهای واگیردار مشکوک باشد به نظام سلامت ارجاع داده میشود.
معاون خدمات شهری شهرداری قزوین تصریح کرد: آسیب دیدگی اجتماعی لزوماً به معنای افرادی که شغل و یا حرفهای بلد نباشند نیست و در بین افرادی که شناسایی میشوند، افراد متخصص هم پس از شناسایی، برای اشتغال به خیران و یا مراکزی که نیازمند نیروی کار هستند معرفی میشوند.
وی افزود: افراد نیازمند هم برای بهره مندی از حمایتهای ویژه مالی و ... به کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی معرفی میشوند.
کاظمی با بیان اینکه همه باید برای امنیت جامعه تلاش کنند، گفت: مردم در صورت مشاهده آسیبهای اجتماعی به ویژه برای کودکان در سطح شهر، حتماً موارد را به دستگاههای متولی مثل پلیس، ۱۳۷ یا اورژانس اجتماعی اطلاع دهند.
وی افزود: معتادان به ویژه متجاهران، پس از جمع آوری از سوی شهرداری و دستگاههای متولی، مطابق قانون به کمپهای ترک اعتیاد معرفی میشوند، اما برخی از این افراد به زندگی در سطح شهر عادت کرده اند و تمایلی به حضور در مراکز ترک اعتیاد و یا گرمخانهها ندارند.
معاون خدمات شهری شهرداری قزوین تأکید کرد: برای راه اندازی کمپهای اجباری ماده ۱۶ باید اقدام عاجل صورت گیرد تا دیگر شاهد مخدوش شدن چهره شهرها به خاطر حضور معتادان متجاهر در کوچهها و خیابانها نباشیم.
وی افزود: بیشتر کودکان کار و زباله گردها اتباع خارجی یا بی سرپرست و بدسرپرست هستند و فقط شهرداری نمیتواند با این پدیده مقابله کند و باید با همکاری دستگاههای متولی، با این پدیده بسیار پیچیده اجتماعی که آزاردهنده است، مقابله کنیم.
جمع آوری معتادان در کمتر از ۷۲ ساعت!
سرهنگ علی بیگی، رئیس پلیس مباره با مواد مخدر فرماندهی انتظامی استان قزوین هم در ارتباط تلفنی با برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: بهزیستی و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر متولی جمع آوری معتادان متجاهر هستند و بالغ بر بیش از هزار معتاد خود معرف و متجاهر در استان جمع آوری شده و به مراکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ معرفی شدند.
وی افزود: پلیس مبارزه با مواد مخدر آمادکی دارد ظرف کمتر از ۷۲ ساعت تمامی معتادان را جمع آوری کنند، اما اصلاً زیرساختهای مناسب از جمله کمپهای ماده ۱۶ برای نگهداری آنها را ندارد.
رئیس پلیس مباره با مواد مخدر استان خاطرنشان کرد: استاندار قزوین عزم جدی برای جمع آوری معتادان و راه اندازی کمپهای اجباری ماده ۱۶ برای معتادان است و در آینده نه چندان دور این امر محقق میشود.
جمع آوری هزار و ۴۷۸ معتاد متجاهر در استان قزوین
رحمانی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین هم در ارتباط تلفنی با برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: معتاد متجاهر به کسی گفته میشود که بی خانمان است و کسی مسئولیت او را نمیپذیرد و نظام و حاکمیت باید برای این افراد که بیمار محسوب میشوند، فکری کند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین خاطرنشان کرد: در استان قزوین ۱۵ کمپ ترک اعتیاد برای معتادان خود معرف دارد و با راه اندازی کمپهای جدید و اجباری ماده ۱۶ میتوانیم معتادان متجاهر را ساماندهی و درمان کنیم.
رحمانی تصریح کرد: از ابتدای امسال تاکنون، هزار و ۴۷۸ نفر معتاد متجاهر در استان جمع آوری و درباره بیماریهای مختلف از جمله کرونا غربالگری شدند و هزار و ۱۱۱ معتاد هم در کمپهای ماده ۱۵ برای ترک اعتیاد پذیرش و ساماندهی شدند.
وی افزود: معتادانی که در مراکز ماده ۱۶ پذیرش میشوند در مدت زمان سه ماه تا یک ماه تحت درمان و آموزشهای فنی و حرفهای قرار میگیرند تا پس از بازگشت به جامعه دیگر دچار لغزش نشوند.
به گفته دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین، همه دستگاهها باید برای تأمین هزینههای جاری جمع آوری و درمان معتادان اقدام کنند که شهرداریها در این زمینه کمتر فعالیت میکنند.