پخش زنده
امروز: -
رژیم غذایی غنی از گوشت قرمز موجب افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، لخته شدن خون و سکته میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پژوهشگران در جدیدترین تحقیقات خود اعلام کردند: سطوح بالای ژن gbuA با رژیم غذایی غنی از گوشت قرمز و افزایش تری متیل آمین ان-اکسید و در نهایت بالا رفتن خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، لخته شدن خون و سکته مرتبط است.
بیماریهای قلبی عروقی عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. این بیماری انواع مختلف آسیب شناسی مانند سکته مغزی، انفارکتوس میوکارد، نارسایی قلبی و بیماری عروق محیطی را شامل میشود. عواملی که موجب پیشرفت این بیماریها میشوند شامل وراثت، سن، سیگار کشیدن، فشار خون بالا، سبک زندگی کم تحرک، کلسترول بالا، چاقی و رژیم غذایی نامناسب است.
گروهی از محققان با بررسی عامل رژیم غذایی نامناسب و به طور خاص تأثیر مصرف گوشت قرمز بر بدن، تاکید کردند: افرادی که گوشت قرمز مصرف میکنند بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی هستند.
در تحقیقات قبلی، دانشمندان تاکید کرده بودند: تری متیل آمین ان-اکسید (TMAO) خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، لخته شدن خون و سکته را افزایش میدهد. تری متیل آمین ان-اکسید مولکولی است که از طریق متابولیسم میکروبی روده هنگام هضم یک مشتق اسید آمینه به نام کارنیتین تولید میشود که در گوشت قرمز وجود دارد.
محققان در آزمایشهای خود فرآیند دو مرحلهای را مشاهده کردند که طی آن باکتریهای روده کارنیتین را به TMAO تبدیل میکنند. تعداد کمی از باکتریها در روده قادر به تبدیل این اسید آمینه به TMAO هستند.
در مرحله اول، میکروبهای روده کارنیتین را به مولکولی به نام γ-Butyrobetaine تبدیل و در مرحله بعد، نوع خاصی از باکتری به نام Emergencia Timonensis مولکول γBB را به TMAO بدل میکند.
نمونه مدفوع گرفته شده از شرکت کنندگان در مطالعه این مشاهدات را تایید کرد؛ باکتری Emergencia Timonensis تبدیل کارنیتین به TMAO را گسترش میدهد، بنابراین سطح TMAO بیماران را افزایش داد. علاوه بر این، مطالعه آزمایشهای خون سه هزار شرکت کننده نشان داد افرادی که سطح γBB بالایی داشتند، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی بالاتری داشتند.
محققان توانستند چهار ژن (gbuA، gbuB، gbuC و gbuE) را شناسایی کنند که برای تبدیل γBB به TMAO ضروری هستند.
به گفته محققان، سطوح بالای ژن gbuA در خون با رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز و سطوح بالای TMAO مرتبط است. رژیم غذایی بدون گوشت با کاهش سطح میکروبهای روده و ژن gbuA مرتبط است.
دانشمندان تاکید کردند که گیاهخواران توانایی کمی برای تبدیل کارنیتین به TMAO دارند یا اصلاً توانایی آن را ندارند، بنابراین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی در آنها کم است.