پخش زنده
امروز: -
بیماری گرفتگی عروق کرونر به عنوان رایج ترین نوع از بیماری های قلبی شناخته می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ برای برخی افراد، اولین نشانه بیماری عروق کرونر، حمله قلبی است که مراجعه به موقع به پزشک متخصص قلب و عروق می تواند، خطر سکته قلبی را کاهش داده و یا از بین ببرد.
بیماری عروق کرونر در اثر انباشته شدن پلاک در دیواره شریان های خونی بدن، به وجود می آید این شریان ها یا عروق، مسئول انتقال خون میان قلب و دیگر نواحی بدن هستند.
پلاک های انباشته شده در عروق خونی شامل کلسترول و دیگر مواد موجب گرفتگی عروق خونی می شوند.
با انباشته شدن این مواد در دیواره عروق خونی بدن، مسیر انتقال خون در بدن تنگ و در نتیجه گردش خون محدود شده و در برخی موارد به شکل کامل، مسدود می شودکه به این بیماری تصلب شریان گفته می شود.
اضافه وزن، نداشتن فعالیت فیزیکی مناسب، تغذیه ناسالم، استعمال دخانیات و تنباکو از جمله مواردی هستند که ریسک بروز بیماری عروق کرونر را افزایش می دهند.
آنژین یا همان درد و ناراحتی در قفسه سینه یکی از رایج ترین علائم بیماری عروق کرونر است. آنژین زمانی به وجود می آید که پلاک تا حد زیادی در داخل شریان های خونی انباشته شود و در نتیجه عروق قلبی تنگ شده باشند.
ضعف، حس سبکی سر، حالت تهوع (حس مریض بودن و سنگینی در معده) یا عرق ، سر درد و ناراحتی در دست ها یا شانه از علام سکته قلبی است.
آزمایش های مختلف،برای تشخیص بیماری عروق کرونر
نوار قلب میزان فعالیت الکتریکی، ضربان و ریتم تپش قلب فرد را اندازه گیری می کند.
اکوکاردیوگرام از امواج سونوگرافی جهت تولید تصاویری از قلب استفاده می شود.
تست ورزش، حین راه رفتن بر روی یک تردمیل ضربان قلب شما اندازه گیری می شود. این کار به تشخیص کارکرد درست و سالم بودن قلب در حین پمپاژ خون بیشتر به ارگان ها کمک می کند.
اشعه ایکس ری برای تولید تصاویری از قلب، ریه ها و دیگر ارگان های قفسه سینه استفاده می شود.
به کمک آنژیوگرافی قلب درون عروق خونی جهت پیدا کردن پلاک و هرگونه انسداد بررسی می شود .
اسکن هسته ای، با تزریق یک ماده ی رادیواکتیو بی خطر میزان خونرسانی به عضله قلب مورد بررسی قرار می گیرد.
مصرف آب سرد فراوان ، استفاده روغن های صنعتی ، رب گوجه فرنگی صنعتی ، گوشت مرغ صنعتی ، نمک های تصفیه شده ید دار و کم تحرکی و مصرف سیگار از جمله علتهای گرفتگی عروق و سکته قلبی است.