پخش زنده
امروز: -
یک شرکت دانش بنیان موفق به کسب دانش فنی سنتز و راه اندازی خط تولید صنعتی یکی از پلیمر های وارداتی شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ این شرکت در سال 1399 پس از کسب دانش فنی و بهینه سازی « گرید خوراکی ماده کربوکسی متیل سلولز (CMC) »، موفق به جذب سرمایه گذار و راه اندازی خط تولید نیمه صنعتی این ماده شده است، همچنین محققان این شرکت کار تحقیقاتی بر روی یکی از پلیمرهای پرکاربرد با نام «سوپر جاذب» را آغاز و مرحله تولید آزمایشگاهی استاندارد این محصول را شروع کرده و برای تولید صنعتی این محصول، نیازمند جذب سرمایه در این بخش است.
محصول دیگر این شرکت ماده کربوکسی متیل سلولز (CMC) است. این ماده سلولز یکی از پلیمرهای طبیعی است که با توجه به تغییرات شیمیایی بر روی ساختار اصلی این ماده، امکان استفاده از آن را در صنایع مختلف مهیا می سازد.
یکی از مشتقات سلولز که در صنایع مختلف کشور به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد، ماده کربوکسی متیل سلولز (CMC) است. کربوکسی متیل سلولز با توجه به نبود ماده سمی در ساختار خود و همچنین امکان انحلال در آب، در صنایع متفاوتی از جمله صنایع خوراکی، صنایع دارویی، صنایع آرایشی و بهداشتی،
رنگ و رزین و ... کاربرد فراوان دارد. این ماده در انواع (گرید) مختلفی در بازار جهانی عرضه می شود که نوع خوراکی و دارویی آن دارای بالاترین خلوص و نوع صنعتی آن دارای خلوص کمتری است. حجم بازار این ماده در کشور در مجموع بیش از هزار تن در سال است اما متأسفانه تنها نوع صنعتی این ماده در کشور تولید شده و انواع خوراکی و دارویی آن به طور کامل وارداتی هستند.
شرکت انرژی آریانا در راستای رفع نیاز به واردات این ماده در کشور، اقدام به تولید آزمایشگاهی نوع خوراکی آن و همچنین راه اندازی خط تولید نیمه صنعتی این ماده در کشور کرده است تا علاوه بر رفع نیاز داخل کشور، از خروج ارز نیز جلوگیری شود.
*ماده سوپر جاذب (SAP)
پلیمرهای سوپرجاذب (SAP)، ژل های پلیمری آب دوست یا هیدروژل هایی هستند که می توانند مقادیر زیادی آب یا محلول های فیزیولوژیکی را جذب کنند. از لحاظ عملی یک سوپر جاذب به صورت ماده خشکی توصیف می شود که چندین برابر وزن خود ( حداقل بیش از 300 برابر) محلول آبی جذب کند. ماده متورم شده از نظر ساختار شیمیایی تغییری نمی کند اما وقتی در آب قرار می گیرد در برابر جاری شدن و حل شدن مقاومت می کند. ذرات هیدروژل سوپرجاذب بدون حل شدن تا رسیدن به حجم تعادلی خود متورم می شود.
این خصوصیت ویژه در این نوع از پلیمرها موجب شده است تا بازاری بیش از 20 هزار تن در سال را در ایران به خود اختصاص دهد و متأسفانه مانند ماده کربوکسی متیل سلولز، نوع آرایشی و بهداشتی و دارویی آن که بیشترین مصرف را به خود اختصاص می دهد، در کشور تولید نمی شود.
از این رو شرکت انرژی آریانا در این زمینه نیز مانند ماده اول تلاش کرده است تا با کسب دانش فنی تولید ماده ای استاندارد برای مصرف در صنایع آرایشی و بهداشتی و دارویی، کشور را تا حد امکان از واردات این محصول بی نیاز کند.
لازم به ذکر است، با توجه به خصوصیات این ماده صنایع آرایشی و بهداشتی، دارویی، کشاورزی، الکترونیکی، ساختمانی، تصفیه ی آب با آن مرتبط هستند.