پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: تا پایان آذر کمبود دارو بین ۴۰ تا ۴۲ قلم گزارش شده است که با برنامه ریزیها میتوان به ۲۰ قلم رساند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ حمیدرضا اینانلو با بیان اینکه درحال حاضر مهمترین وظیفه ما ایجاد دسترسی پایدار به داروهاست، افزود: با توجه به محدودیتهای منابع ارزی در کشور و اینکه در شروع نیمه دوم امسال ارز کافی برای تامین داروهای موردنیاز بیماران به ما تخصیص داده نشده است، اولویتبندی لازم را کردهایم تا دچار کمبودهای گسترده نشویم و تمرکز اصلیمان را بر تامین دارو گذاشتیم تا در پایان سال بتوانیم پایداری در تامین دارو را برای آنها ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: در کنار آن نظارت جدی بر کیفیت داروهایی که تامین میکنیم، خواهیم داشت تا داروهایی که به دست مردم میرسد و بیماران آن را مصرف میکنند، از کیفیت لازم برخوردار باشد و بتواند سلامت بیماران را ارتقا دهد.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: تا پایان آذر برآورد ما این بود که کمبودها بین ۴۰ تا ۴۲ قلم است. کمبودهای دارویی را براساس نام ژنریک داروها درنظر میگیریم و از نظر منطقی کمبود داروهای برند که معادل تولید داخل وجود دارد، از نظر سازمان غذا و دارو جزو کمبودها به حساب نمیآید، زیرا ما با توجه به منابع ارزی که دراختیار داریم، اولویتبندی و برای تامین داروهای تولید داخل و وارداتی برنامه ریزی میکنیم. همچنین تجویز تک نسخهای ممنوع است و به هیچ عنوان جزو اقلام دارای کمبود به حساب نمیآید.
اینانلو تاکید کرد: با توجه به پیشرفتهای خوبی که در تولید دارو در داخل کشور داشتیم و نظارت جدی که بر کیفیت آنها داریم، مبنای ما تامین دارو با تولیدات داخل است.
وی با اشاره به اینکه اگر ارز لازم تامین شود و با چالش ارزی روبه رو نشویم، کمبودها را به کمتر از ۲۰ قلم میرسانیم، گفت: در شروع نیمه دوم امسال ارز لازم برای تامین دارو به سازمان غذا و دارو تخصیص داده نشد، اما خوشبختانه با دستوری که چند هفته پیش رئیس جمهور دادند و دستور تامین ارز موردنیاز را برای تامین دارو تا پایان امسال صادر کردند، امیدواریم با اولویتبندی درست و تامین داروهای حیاتی و ضروری بیماران، کمبودها را به کمتر از مقدار فعلی برسانیم.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به مشکل قاچاق دارو از کشور افزود: یارانهای که دولت به اسم ارز ترجیحی به صنعت داروسازی کشور میدهد، برای محافظت مالی از بیماران و افزایش دسترسی مردم به داروست. ممکن است در مسیر تخصیص ارز ترجیحی که در این چندسال به ابتدای زنجیره اختصاص مییافت، تا به انتهای زنجیره و به دست مصرف کننده واقعی برسد، عدهای از این بستر سوءاستفاده کنند و دلالان، سودجویان و قاچاقچیان، بخشی از داروها را از مسیر اصلی خودش خارج و در مسیر غیررسمی آن را عرضه کنند، به ویژه در زمینه داروهای گران قیمتی که یارانه بخش عمدهای از قیمت آن را پوشش میدهد، چنین اتفاقاتی رخ میدهد.