پخش زنده
امروز: -
مدیریت بهره وری آب با مصرف بهینه در همه بخشها ضروریست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان، به مناسبت هفته مبارزه با بلایای طبیعی و سازوکارهای مقابله با خشکسالی و سیل در استان، خشکسالی و سیل را دو چالش استان دانست و گفت: اصل بهره وری از آب اصل مهمی است که با مصرف بهینه در همه بخشها حاصل میشود.
سیدمحسن حسینی گفت: میزان منابع آب استان در بخش سطحی و زیرزمینی ۲میلیارد و ۵۰۰میلیون مترمکعب است که با توجه به جمعیت ۲میلیون نفری استان سرانه آب استان برای هر گلستانی ۱۲۵۰مترمکعب است که سالانه باید صرف مصارف شرب، بهداشت، کشاورزی و صنعت شود و این سرانه آب از سرانه آب کشور و استانهای همجوار مانند مازندران و سمنان نیز کمتر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان گفت: در ۴۷سال گذشته طبق آمار، یک سوم سالها در استان خشکسالی، یک سوم نرمال و یک سوم نیز ترسالی بوده است که در بیشتر مواقع با سیل همراه بوده است.
وی افزود: استان گلستان از یک طرف کم آبی مزمن دارد که باید با آن سازگاری پیدا کنیم و در یک سوم سالها با سیلها مواجه هستیم که در مدیریت سیلابها نیز تکالیفی بر عهده مردم و تکالیفی بر عهده دولت است.
مهندس حسینی بیان کرد: مراقبت کردن از پوشش گیاهی بالادست مانند جنگلها و مراتع و اراضی شیبدار، تکمیل سدسازیها در استان و بیمه سیل ومدیریت ریسک برای کسانی که در حاشیه رودخانهها ساکن هستند از جمله این تدابیر است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای افزود: در زمان بروز سیل در درجه اول به کسانی که به حریم و بستر رودخانه تجاوز کرده اند و سپس به کسانی که در بالادست و یا پایین دست رودخانه هستند، آسیب وارد میشود.
حسینی بر اصلاح پلهای غیر اصولی در رودخانهها تاکید کرد و گفت: مردم عزیز استان نیز تجاوزات به حریم و بستر رودخانهها و یا تخریب پوشش گیاهی در جنگلها و مراتع را نیز به ادارات ذیربط اطلاع رسانی کنند.
وی با اشاره به اینکه نباید از آبهای زیرزمینی بیش از اندازه بهره برداری کرد گفت، نیمی از آبهای تجدید پذیر استان در آبخوانهای زیرزمینی است که با استفاده از چاهها برای کشاورزی و شرب و صنعت استحصال میشود.
حسینی افزود: آبخوانها مانند اسفنج هستند و دارای خلل و فرجی هستند که آب داخل آنها قرار میگیرد و اگر آب در این آبخوانها بیش از اندازه مصرف شود، لایههای بالایی فشار اورده و آبخوان از بین میرود و فرونشست زمین رخ میدهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان افزود: تخریب آبخوان و فرونشست زمین مانند یک زلزله خاموش است که اگر رخ بدهد تاسیساتی که در روی آین آبخوان تخریب شده وجود دارند نیز تخریب شده و آسیب میبینند.