تاثیر ارز ترجیحی بر تولید دارو
نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی کشور گفت: تخصیص ارز ترجیحی تولید را با کندی مواجه کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی کشور گفت:حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اصطلاح درستی نیست بلکه باید جابجایی ارز ۴۲۰۰ تومانی از ابتدای زنجیره به انتهای زنجیره تولید به مصرف کنندهها داده شود.
دکتر مهدی پیر صالحی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار سلامت خبرگزاری صدا و سیما با اعلام اینکه وجود ارز ۴۲۰۰ تومانی در ابتدای زنجیره تولید باعث کندی تولید شده افزود: در بسیاری از مواقع تخصیص ارز ترجیحی به دارو باعث کمبودهای دارویی نیز شده است.
نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی کشور افزود: با توجه به اینکه تصور دست اندرکاران کشور اینست که به همه داروی کشور ارز ۴۲۰۰ تعلق میگیرد، اما در واقع اینطور نیست و ارز ترجیحی فقط به بخشی از دارو که ماده موثره است اختصاص مییابد.
اقای پیر صالحی با بیان اینکه ارز ترجیحی فقط به ماده موثره دارویی که حدود ۳۰ درصد یک داروست تعلق میگیرد، اما همین تخصیص باعث میشود که کل داروی کشور کنترل شود.
وی گفت:وقتی بحث قیمت میشود امروزه بسیاری از نهادها و مردم گلایمند هستند که با وجود ارز ترجیحی چرا قیمت دارو در طول سال افزایش یافته است. اما این افزایشها به علت آنست که تمامی ورودیهای صنعت دارویی کشور از بسته بندی گرفته تا افزایش یافته است.
پیر صالحی با بیان اینکه حتی در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰ درصد حقوق کارکنان صنعت دارویی کشور افزایش داشته است افزود:این باید به گونهای تامین شود و وقیتی ابتدای زنجیره تولید دارو به جز مواداولیه باز هست حتما باید در این قسمت هم اصلاح قیمتها انجام شود.
وی گفت: از طرف دیگر، عرضهی ارز ترجیحی، صادرات رسمی داروی ما را هم مختل کرده است. دلیلش این است که به همه مواد دارو ارز ترجیحی داده نمیشود؛ تنها به یک قلم یعنی ماده موثره، ارز تعلق میگیرد که ارزشش در بهای تمام شده چیزی در حدود ۳۰ درصد است و مابقی با ارز آزاد محاسبه میشود.
نایب رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی کشور همچنین تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به دارو را باعث قاچاق معکوس دارو به کشورهای منطقه دانست و گفت: پیش بینی میشود ۱۵ تا ۲۰ درصد داروی وارداتی کشور که ارز ترجیحی دارد به کشورهای منطقه قاچاق میشود.
پیر صالحی افزود: در دو سالی که به دارو ارز ۴۲۰۰ تومانی تعلق گرفته صادرات رسمی، صنعت دارویی به شدت کاهشی و قاچاق معکوس افزایش داشته است.