پخش زنده
امروز: -
محققان دانشکده مهندسی مکانیک دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، سامانه جدیدی را برای جداسازی اسپرمهای فعال انسانی و کمک به درمان ناباروری طراحی و با موفقیت آزمایش کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابطعمومی دانشگاه تهران، دکتر مهدی مقیمی زند، عضو هیأتعلمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشکدگان فنی دانشگاه تهران، درباره این سامانه گفت: «در موضوع کمک به درمان ناباروری، تاکنون فناوریهای زیادی تحت عنوان روشهای کمک باروری پدید آمدهاند.
اکنون نرخ موفقیت فناوریهای کمکباروری محدود به حدود ۳۳ درصد در هر سیکل درمانی است. بنابراین ضرورت استفاده از چندین سیکل باروری برای درمان ناباروری مشخص است.»
وی افزود: «جداسازی و انتخاب اسپرم، گام محوری در روشهای کمکباروری به حساب میآید و ایجاد بهبود در این مرحله و به خصوص کاهش آسیب به اسپرمها که از معایب روشهای فعلی است، میتواند نرخ موفقیت باروری و به صورت بالقوه سلامتی فرزندان را به طور قابل توجهی افزایش دهد.»
مجری طرح ساخت این سامانه ادامه داد:«بر این اساس در چند سال گذشته، پروژههای متنوعی در زمینه طراحی، ساخت و تست ادوات کمک باروری تعریف و اجرا شد.
در آخرین پژوهش صورت گرفته در آزمایشگاه ادوات پزشکی کوچک، BioMEMS و LoC در دانشکده مکانیک، طراحی و ساخت افزاره میکروسیالی چندعاملی به صورت غیرفعال و بدون نیاز به تجهیزات جانبی گسترده برای جداسازی اسپرمهای سالم انجام شده است.»
عضو هیأتعلمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشکدگان فنی دانشگاه تهران گفت: طراحی این افزاره، بستر همگرایی میان فناوری MEMS، نانوفناوری و فناوری اپتیک را فراهم کرده و همافزایی ناشی از این همگرایی را در خدمت فناوریهای کمکباروری قرار میدهد. نتایج حاصل از تحلیل رفتار حرکتی اسپرم و کیفیت اسپرمهای جداسازی شده، نشان از بهبود شاخص نسبت به روشهای سنتی دارد.