پخش زنده
امروز: -
عضو کمیته علمی کرونا گفت: واکسیناسیون کم هزینهترین و پراثرترین راه مواجهه با سویه اُمیکرون است.
دکتر مصطفی قانعی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: بخشهای «مراقبتهای ویژه»، «پزشکان عفونی»، «ریه» و «بیهوشی»، خط مقدم کشور در مواجهه با کرونا هستند، به علت آنکه متاسفانه کمترین پذیرش را در این رشتهها داشته ایم، اکنون کمبود این گروه، به معضل اصلی در کشور تبدیل شده است.
وی ادامه داد: اگر کشوری با بحرانی مثل یک بیماری تنفسی مواجه شد باید در زمینه متخصصان، ظرفیت کافی داشته باشد، اما در بحران کرونا متوجه شدیم متخصصان این چهار رشته و طب اورژانس را بسیار کم داریم.
عضو کمیته علمی کرونا گفت: وقتی در یک بیمارستان ۳۰ درصد بیماران در بخش مراقبت ویژه جان خود را از دست میدهند و در بیمارستانی دیگر ۷۰ درصد بیماران در بخش مراقبتهای ویژه فوت میکنند مسئله تکان دهنده این است که در این حوزه نیروی متخصص کافی نداریم.
قانعی افزود: با متخصصان کارآزموده میشود مرگ ناشی از کووید را کاهش داد.
وی با بیان این که با وجود اومیکرون شاهد کم بودن مرگ و میر و بستری در کشور هستیم، ادامه داد: این نشان میدهد واکسیناسیون اثر جدی در کاهش بیماری دارد؛ یعنی واکسیناسیون کمترین هزینه و بیشترین اثر را در مواجهه با اومیکرون دارد.
عضو کمیته علمی کرونا گفت: علت گرفتاری فعلی اروپا در مواجهه با اومیکرون این است که زودتر واکسن زدند و ایمنی مردم آنها پایین آمده است؛ ایمنی فعلی در کشور از واکسن حاصل شده است یعنی به جای هزینه برای دارو باید برای واکسیناسیون مردم هزینه کرد.
قانعی افزود: برای کاهش مرگ و میر باید متخصص کافی داشته باشیم و به مردم نیز توصیه میشود دوز سوم واکسن را دریافت کنند.
وی ادامه داد: امیکرون، بیماری را در شکل خفیف دلتا بروز میدهد و اگر واکسیناسیون جدیتر باشد بیماری خفیفتر نیز میشود.