پخش زنده
امروز: -
دوازدهمین دوره جشنواره عمار از ۱۸ تا ۲۴ دی در تهران برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دبیر اجرایی جشنواره عمار در نشست خبری امروز گفت: مراسم افتتاحیه دوازدهمین دوره جشنواره عمار در سالن اندیشه حوزه هنری برگزار و در این مراسم از محمدسرور رجایی نویسنده افغانستانی تجلیل خواهد شد.
حمید صالحی افزود: مراسم اختتامیه دوازدهمین دوره جشنواره عمار جمعه ۲۴ دی در سالن اندیشه حوزه هنری برگزار میشود و در این مراسم از مسعود جعفری جوزانی قدردانی خواهد شد.
دبیر اجرایی این جشنواره گفت: حدود ۸۳۰۰ اثر برای شرکت در بخشهای مختلف دوازدهمین دوره جشنواره به دبیرخانه این جشنواره رسیده است.
وی افزود: اثر رسیده به دبیرخانه دوازدهمین جشنواره با موضوع سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی است.
جشنواره علوم انسانی عمار نخستین بار برگزار میشود
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره عمار در نشست خبری گفت : نخستین دوره جشنواره علوم انسانی عمار ، اسفند ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.
سعید خورشیدی افزود : با تجربه ۱۲ ساله برگزاری جشنواره فیلم عمار، ضرورت برگزاری جشنواره علوم انسانی عمار نیز به نظر می رسید که امسال نخستین بار برگزار میشود.
تهران، بیشترین آثار در دوازدهمین جشنواره «عمار» را داشته است
نشست خبری دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم «عمار» و نخستین جشنواره علوم انسانی «عمار» صبح امروز یکشنبه با حضور نادر طالبزاده دبیر، رئیس شورای سیاستگذاری و دیگر دبیران اجرایی این دو رویداد در حسینیه هنر برگزار شد.
حمید صالحی دبیر اجرایی دوازدهمین دوره از جشنواره عمار در ابتدای این نشست گفت: فراخوان این دوره از اوایل مهر منتشر شد که تا سی آبان آثاری از سراسر کشور به دست ما رسید و بالغ بر سه هزار اثر به دبیرخانه ارسال شد. در بخش فیلم، فیلمنامه، مستند، پویانمایی و… هم آثاری داشتیم. بیش از ۵۸۰ اثر در حوزه متن، سیناپس و… به دبیرخانه رسید.
وی افزود: بیشترین آثار بعد از تهران، مربوط به خراسان رضوی، فارس، البرز و… بوده است. امسال جشنواره ۱۸ دی در سالن اندیشه حوزه هنری برگزار میشود و اختتامیه را هم جمعه ۲۴ دی در همین سالن برگزار خواهیم کرد. از روز ۱۹ تا ۲۳ دی نمایشهای مرکزی در سینما فلسطین خواهد بود.
پاسداشت محمد سرور رجایی و مسعود جعفری جوزانی
صالحی ادامه داد: ما امسال در افتتاحیه و اختتامیه، پاسداشت دو نفر از جبهه انقلاب را خواهیم داشت. مرحوم محمدسرور رجایی نویسنده افغانستانی که تابستان امسال ایشان را از دست دادیم، در اختتامیه هم پاسداشت آقای مسعود جعفری جوزانی را برگزار میکنیم که خالق آثار ماندگاری، چون «شیر سنگی» و «در چشم باد» است.
دبیر اجرایی جشنواره دوازدهم گفت: مثل سالهای گذشته نمایشهای مردمی را بهصورت حضوری در سراسر کشور خواهیم داشت که نمایش دهندهها بهعنوان رابط جشنواره میتوانند ثبتنام کنند.
وی افزود: همچنین امسال بستر نمایش مردمی مجازی (آنلاین) را رونمایی میکنیم. این بستر به شکلی است که هر کجا که امکان نمایش حضوری وجود ندارد، مخاطبان میتوانند از این بستر استفاده کنند.
عمار ، محلی برای تعامل و تامل فعالان حوزه اندیشه ، رسانه و مردم
سعید خورشیدی در نشست خبری دوازدهمین جشنواره فیلم عمار افزود: دوازدهمین دوره جشنواره را در شرایطی شروع میکنیم که این رویداد توانسته است متناسب با آسیبشناسی که از فضای سینمایی و رسانهای کشور داشته در جهت رفع نواقص این سیستم تلاش کند.
وی افزود: در حوزه نقد درون گفتمانی، مخاطبان را به حل مسائل فرا میخوانیم. تلاش میکنیم این مسایل دیده شوند. از همین جا به اتفاق جدیدی که به برکت این دوره در حال رقم خوردن است اشاره میکنم، که آن هم آغاز جشنواره علوم انسانی عمار است .
خورشیدی ادامه داد: عمار به محلی برای تعامل و تامل فعالان حوزه اندیشه، رسانه و مردم تبدیل شده است. ما حالا با تنوعی از تخصصها و افراد رو به رو هستیم. بخشی از این موضوع ناشی از نگاه عمار به سینما بوده که آن را صنعت و هنر میدیده و تلاش داشته بخشی از گسلها را مرتفع کند. وی گفت : به همین دلیل از دل جشنواره عمار جشنواره جدیدی تحت عنوان «جشنواره علوم انسانی عمار» متولد شد.
خوررشیدی افزود: امیدواریم این مسیری که آغاز شده است بتواند فضای جدیدی در حوزه علوم انسانی و اجتماعی ما برقرار کند و بتوانیم در راستای تحقق آرمانها و اهدافی که وجود دارد، کمکی کنیم.
جشنواره عمار اهالی علوم انسانی را به مسایل عینی دعوت می کند
دبیر علمی جشنواره "علوم انسانی عمار" با بیان اینکه جشنواره «عمار» میخواهد تجربهای را تبدیل به یک نهاد منسجم کند گفت: این جشنواره اهالی علوم انسانی را دعوت میکند که به مسایل عینی بیشتر توجه کنند.
حجتالاسلام مجتبی نامخواه در نشست خبری دوازدهمین جشنواره فیلم عمار افزود : اگر بخواهم ایده جشنواره را توضیح بدهم به سیر عمار برمیگردد، ده سال پیش وقتی این رویداد برگزار شد به جشنواره علوم انسانی هم فکر میکردیم این ایده خود را در هیات داوران نشان داد. خروجی آن جلسات برای هر دو گروه جذاب بود. آنچه برای ما جالب بود تحلیلهای این اندیشه ورزان بود که افقهای جدیدی را پیش روی ما باز میکرد، گفتگوهای مفصلی داشتیم. این گفتگوها از یک دیالوگ ساده خارج و به داد و ستادی در هر دو حوزه منجر شد، این ضرورت ما را به شکلگیری یک جشنواره واداشت.
وی ادامه داد: این جشنواره تنها یک جشنواره صرف نیست، این به این معنا نیست که بهدنبال روایت واقعیت نیستیم، بلکه جشنواره «عمار» میخواهد تجربهای را تبدیل به یک نهاد منسجم کند. این جشنواره اهالی علوم انسانی را دعوت میکند که به مسایل عینی بیشتر توجه کنند.
وی گفت : فرض کنید در جشنواره عمار به گونهای از روایت انسانهایی دست پیدا کردهایم که در عین معمولی بودن قهرمان زندگی خود هستند، فیلمساز با موضوع روایت خود از موضع برابر برخورد میکند، ما مجموع این مستندها را تحت عنوان «انسان انقلاب اسلامی» صورتبندی کردیم.
نامخواه افزود: در حوزه هنر آثاری را در ادوار مختلف داشتیم که کارهای بعد از انقلاب را روایت میکرد. روایت اتفاقات هنری که در دل انقلاب اسلامی روی داد، نیازمند کندوکاو نظری است که در دل جشنواره علوم انسانی عمار رخ میدهد.
وی گفت : قالبهای این رویداد جدید هم جنبههای تازهای دارد، در جشنواره علوم انسانی امکان دریافت آثار در قالب گفتار علمی هم وجود دارد. در حال حاضر تأملات قابل توجهی از اندیشمندان علمی اسلامی داریم که تقریر آنها مهم است.
نامخواه افزود: در هیات علمی جشنواره علوم انسانی عمار در خدمت آقایان پارسانیا، شجاعیان و کچویی هستیم که سالها در حوزه علوم اجتماعی فعالیت داشتند، در ادامه رویدادهایی خواهیم داشت که از اواسط دی شروع میشود که ایده جشنواره علوم انسانی را توضیح میدهد. همانطور که جشنواره فیلم عمار رشد جنبش واره داشت، امیدواریم جشنواره علم انسانی عمار هم چنین رشدی داشته باشد.