پخش زنده
امروز: -
رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی گفت: علتهای مختلفی همانند مراجعه بیشتر افراد برای تشخیص سرطان، سبک زندگی و آلودگی هوا موجب افزایش آمار سرطان شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر یاشا مخدومی در آستانه برگزاری ششمین همایش بین المللی کلینیکال انکولوژی افزود: این همایش ۲۷ تا ۲۹ بهمن امسال با حضور استادان و صاحبنظران برجسته از داخل و خارج از کشور به صورت ترکیبی یعنی مجازی و حضوری برگزار میشود و در آن در زمینه جدیدترین دستاوردهای علمی درباره فیزیک پزشکی، تکنولوژی پرتودرمانی، رادیوبیولوژی، پرستاری انکولوژی و موضوعهای دیگر گفتگو میشود.
وی با اشاره به افزایش آمار سرطان در کشور گفت: این موضوع علتهای مختلفی دارد؛ یکی از علتهای آن، این است که پیشرفتهای بهداشتی و درمانی در سالهای گذشته سبب افزایش امید به زندگی و افزایش سن متوسطه جمعیت در کشور شده و همین مسئله سبب افزایش آمارهای سرطان شده است.
رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی با اشاره به اینکه همچنین قانون ثبت موارد سرطان در وزارت بهداشت هر سال بهتر از سال قبل شده است، افزود: همزمان با افزایش آموزش عمومی و توانایی اجتماعی و اقتصادی، مراجعه افراد برای تشخیص این بیماری به پزشک بیشتر شده است بنابراین موارد گستردهتری از این بیماری شناسایی میشود.
مخدومی ادامه داد: فناوریهای جدید، نوع تغذیه، آلودگیهای محیطی و .. نیز در موضوع سرطانها و افزایش آن بی تاثیر نبوده است، زیرا به عنوان مثال مشخص شده است که آلودگی هوا در افزایش ابتلا به سرطان ریه و مثانه نقش دارد یا برخی از موارد شغلی که در آن بهداشت کار و ایمنی رعایت نشود مثلا افرادی که مشاغل مرتبط با رنگهای شیمیایی دارند ابتلا به سرطان کلیه و مثانه در آنها بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه درمان سرطان امروزه با توجه به روشهای نوین با موفقیتهای بیشتری نسبت به گذشته همراه شده است، گفت: کنترل سرطان و پیشگیری از تشدید آن با روشهایی مانند پرتو درمانی و تکنیکهای جراحی مدرن و جدید بسیار بهتر و موفقیت آمیز شده است.
رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی با تاکید بر اینکه بر اساس عدالت اجتماعی باید همه افراد از توزیع مناسب دستگاههای مرتبط با درمان و کنترل سرطان، پرسنل و کادر درمان مرتبط با این قضیه بهرهمند باشند، افزود: درمان سرطان باید برای همه در دسترس باشد چه شهر و چه روستا که خوشبختانه اقدامات خوبی در این راستا انجام شده است و ان شاءالله برنامههای بهتری نیز به صورت جامعتر در سالهای آینده اجرا خواهد شد.
مخدومی ادامه داد: وزارت بهداشت تاکنون اقداماتی را برای تجهیز مراکز دولتی و خصوصی در حوزه درمان سرطان انجام داده است، ولی هنوز نواقصی در این زمینه وجود دارد.
وی گفت: ارتقاء آموزش همکاران با برگزاری این همایشها و آشنایی با روشهای جدید درمان سرطان و پیشگیری از آن بسیار حائز اهمیت است.
رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی افزود: سبک زندگی امروزه به علت این که تحرک در آن کم است و افراد تغذیه نامناسب دارند در افزایش آمار سرطان تاثیر داشته است، بنابراین افراد باید هرچه بیشتر به سبک زندگی سالم توجه داشته باشند و به این نکته نیز توجه کنند که تشخیص زودهنگام سرطان در درمان موفقیت آمیز آن بسیار حائز اهمیت است؛ درمان به موقع سرطان سبب میشود تا با هزینههای کمتر و روشهای سادهتر بیمار درمان شود.