پخش زنده
امروز: -
زنجیره تولید در شهرک تخصصی فرش چهارمحال و بختیاری تکمیل می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، رییس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به جزییات شهرک تخصصی فرش اشاره کرد و گفت: در این شهرک تمامی زنجیره تولید فرش از تولید پشم تا فروش و صادرات انجام میگیرد.
علیرضا جیلان با بیان اینکه ۸۵ درصد فرش تولیدی در چهارمحال وبختیاری ارزش صادراتی دارد، افزود: با راه اندازی شهرک تخصصی فرش ارزش افزوده ناشی از فروش فرش برای بافنده محاسبه میشود.
وی با بیان اینکه شهرک تخصصی فرش کاربری اقامتگاهی و توریستی نیز دارد، افزود: در این شهرک که مقرر شده به مساحت ۴۲ هکتار ایجاد شود بازاچههای فروش، موزه فرش، نمایشگاه، تالار گفتوگو و مجموعههای اقامتی پیشبینی شده است که نقش مهمی در جذب گردشگر ایفا میکند.
رییس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری خاطر نشان کرد: ایجاد چنین شهرکی در کشور کمنظیر است و بیشک نقش مهمی در اقتصاد استان ایفا می کند.
فرش چهارمحال و بختیاری مطابق با معاهده بینالمللی لیبسون که جمهوری اسلامی ایران با تصویب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۰ به آن ملحق شد، به ثبت جهانی نشان جغرافیایی رسید و در سال ۹۶ نیز لوح ثبت جهانی فرش بختیاری با حضور رییس مرکز ملی فرش ایران در شهرکرد رونمایی شد.
بیشترین فرشهای چهارمحال و بختیاری را قالی شهرکرد، قالی قهفرخ (فرخشهر)، یلمه بروجن، گبه ریزباف اردل، فرش بختیاری مناطق عشایری و بختیارینشین و فرش چالشتری تشکیل میدهد.
بر اساس نظر برخی از محققان، طرحفرش «سرو» و «کاج» که به عنوان اصلیترین طرح آریایی مطرح است از نمونههای بارز طرحهای قالی چهارمحال وبختیاری به شمار میرود.