پخش زنده
امروز: -
سخنگوی گمرک گفت: در ۴۸ ساعت گذشته حدود هزار و ۴۰۰ کامیون در مرز بازرگان برای ورود به کشور پذیرش شده که میانگین زمانی آن کمتر از دو دقیقه است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از گمرک؛ آقای سید روح اله لطیفی افزود: با نزدیک شدن به سال جدید میلادی و ارسال محمولههای تجاری قبل از پایان سال و تعطیلات سال نو از سوی شرکتها، در نظر گرفتن جایزه صادراتی از سوی آنکارا و نزدیک شدن مهلت انقضای مصوبه ورود کشندههای با سال ساخت ۳ ساله که عمدتا سال ساخت آنها ۲۰۱۸ هست، صفهای طولانی برای ورود محمولهها به مرز بازرگان تشکیل شده است.
وی گفت: متاسفانه در فصل سرما قرار داریم و رانندگان عزیز قبل از ورود به پارکینگهای مرزی ترکیه از حداقل امکانات برخوردار نیستند با این اوصاف با هماهنگیهای صورت گرفته با کنسولگری ایران در ارزروم و گمرک گوربلاغ ترکیه چند ملاقات مرزی صورت گرفت.
سخنگوی گمرک توضیح داد: رعایت صف، سرعت بخشی به خروج از ترکیه و ورود به بازرگان از موضوعات گفتگوها بود و حتی پیشنهاد ورود تعدادی از کامیونها از بازارچه مرزی ساریسو مطرح شد که به دلیل کمبود نیرو و امکانات در گمرک ترکیه مورد پذیرش قرار نگرفت.
لطیفی افزود: در سمت ایران نیز تمام محوطهها تخلیه شد تا گنجایش پذیرش کامیون افزایش یابد و حتی بخشی از تشریفات گمرکی با ترانزیت داخلی به گمرکات مقصد محول شد.
وی تاکید کرد: در ۴۸ ساعت گذشته تمام کارکنان و مدیران گمرک در مرز بازرگان در آماده باش کامل هستند و با وجود محدودیت در محوطهها، پذیرش روزانه از ۴۵۰ کامیون به ۷۰۰ کامیون، افزایش یافته است که این امر یک اقدام جهادی است.
لطیفی گفت: مجموع کامیونهای در حال تردد در مرز از روزی هزار کامیون عبور کرد (۷۰۰ دستگاه ورودی و ۳۰۰ دستگاه خروجی) که این میزان در بهترین شرایط در گذشته کمتر از ۹۰۰ دستگاه بود.
سخنگوی گمرک افزود: با اقدامات جهادی صورت گرفته و هماهنگیهایی که با طرف ترکیهای و سازمانهای همجوار انجام شده، امیدواریم طی دو سه روز آینده سریعا همه کامیونها پذیرش شوند و روند عادی به مرز تجاری بازرگان برگردد.
وی گفت: با اضافه شدن نیروها، تخلیه محوطهها و اقدامات شبانه روزی، از زمان ارائه اسناد هویتی به پلیس گذرنامه تا بررسی اسناد کالا و کنترلهای مبارزه با قاچاق با احتساب همه مشکلات از جمله سامانه سازمانهای دیگر هر کامیون در کمتر از دو دقیقه پذیرش میشود.
لطیفی در پایان تاکید کرد: ساخت و ساز استاندارد در مرزها با توجه به استانداردهای جهانی رویههای گمرکی، مدیریت مرزهای تجاری براساس قوانین به ویژه ماده ۱۲ قانون گمرکی و تحت امر گمرک، اصلاح فرایندها و تقویت نهاد گمرک مانند همه کشورها میتواند هم در مرحله ساخت و هم در مرحله عملیات و هماهنگیهای داخلی و بین المللی با وحدت رویه از بروز مشکلات جلوگیری کند.