پخش زنده
امروز: -
ﺩﺭ ﺗﺮﺳﻴﻢ ﻧﻘﺸﻪ جامع علمی کشور ﻛﻮﺷﺶ ﺷﺪﻩ، ﺗﺎ ﺑﺎ ﺍﻟﻬﺎﻡ ﮔﻴﺮﻯ ﺍﺯ ﺍﺳــﻨﺎﺩ ﺑﺎﻻﺩﺳﺘی ﻭ ﺑﻬﺮﻩ ﮔﻴﺮﻯ ﺍﺯ ﺍﺭﺯﺵ ﻫﺎﻯ ﺑﻨﻴﺎﺩﻳﻦ ﺁﻧﻬﺎ ﻭ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺍﻫﺪﺍﻑ ﺭﺍﻫﺒﺮﺩﻯ ﻧﻈﺎﻡ ﺟﻤﻬﻮﺭﻯ ﺍﺳﻼﻣﻰ ۱۴۰۴ ﺍﻳﺮﺍﻥ، ﭼﺸﻢ ﺍﻧﺪﺍﺯ ﻋﻠﻢ ﻭ ﻓﻨﺎﻭﺭﻯ ﺩﺭ ﺍﻓﻖ ﺟﻤﻬﻮﺭﻯ ﺍﺳﻼﻣﻰ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﺗﺒﻴﻴﻦ ﺷــﻮﺩ.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: در جهان کنونی، علم و فناوری ازجایگاه بسیار مهم و راهبردی برخوردار است.
شکل گیری مفاهیم جامعه و توسعه دانش بنیان گواهی بر این مدعاست و شرایط به گونهای است که در قرن حاضر هرکشوری برای رشد و پیشرفت همه جانبه بی شک نیازمند طرح و برنامهای مدون درعرصۀ علم و فناوری میباشد.
بر این اساس نقشة جامع علمی (تصویب ۱۳۸۹) مهمترین سند تحول علمی کشوراست که بنا به تعریف، مجموعهای است جامع و هماهنگ و پویا وآینده نگر، شامل مبانی، اهداف، سیاستها و راهبردها، ساختارها و الزامات تحول راهبردی علم و فناوری مبتنی بر ارز شهای اسلامی برای دستیابی به اهداف چشم انداز بیست ساله کشور بوده و در عین حال تلاش شده بر مبانی ارزشی و بومی کشور، تجربیات گذشته و نظریهها و نمونههای علمی و تجارب عملی تکیه شود.
از مهمترین اهداف آن می توان دستیابی به آرمانهای بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مستلزم تلاش همه جانبه در تمام ابعاد فرهنگی، علمی، اجتماعی و اقتصادی عنوان شده است.
با این اوصاف با گذشت یک دهه از تصویب نقشه جامع علمی کشورروند پیشرفت این نقشه تاکنون چگونه و در چه حوزههایی بوده است؟ موانع اجرایی نقشه جامع علمی کشور ازدیدگاه کارشناسان و مسئولان نقشه جامع علمی کشور چیست؟
متن کامل این مطلب در پیوست قابل دریافت است
پژوهشگر: محمد نیک ملکی