پخش زنده
امروز: -
استاندار کرمانشاه: تصمیمات غیرکارشناسی بزرگترین مانع توسعه گردشگری در غرب کشور و سد بزرگی در برابر دیده شدن اثرات مثبت درآمدهای این بخش بر سفرههای مردم منطقه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، هوشنگ بازوند در نشست هم اندیشی مدیران گردشگری ۵ استان غرب کشور شامل همدان، ایلام، لرستان، کردستان و کرمانشاه برای توسعه گردشگری در دوران پساکرونا که به میزبانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: استانهای غرب کشور از پتانسیلها و ظرفیتهای بسیار ممتازی در حوزه گردشگری تاریخی، طبیعی و مجموعههای تفریحی و خدماتی برخوردارند که باید از این ظرفیتهای عظیم برای توسعه کمک بگیرند.
وی افزود: این ۵ استان حدود ۸ میلیون نفر جمعیت دارند و اگر به گونهای برنامهریزی کنند که یک میلیون نفر از این جمعیت، در سال ۵ روز در هر یک از این استانها اقامت داشته باشند و طی این مدت هر کدام ۱ میلیون تومان هزینه کنند، به طور متوسط می توانند هزار میلیارد تومان به اقتصاد هر استان کمک کنند.
استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: امروزه گردشگری همچون خوراک و پوشاک، در سبد خانوار قرار گرفته و خانواده ها در ایامی مانند نوروز برای اینکار برنامه ریزی میکنند و این یک اتفاق خوب برای این صنعت است.
بازوند افزود: این ۵ استان در نشست امروز می توانند به توافق برسند تا هر سال یک اثر ارزشمند منطقه را به ثبت جهانی برسانند.
وی مردم را محور توسعه گردشگری دانست و گفت: امروزه بسیاری از کشورهای موفق در حوزه گردشگری، وزارتی تحت این عنوان ندارند و دولت ها تنها در حوزه توسعه زیرساختها به این صنعت کمک میکنند.
استاندار کرمانشاه همچنین به ضرورت برندسازی در حوزه گردشگری پرداخت و گفت: خوشبختانه در حوزه موسیقی و خوراک شاهد اتفاقات خوبی مانند ثبت شهرهای سنندج و کرمانشاه به عنوان شهرهای خلاق در این حوزه ها بودیم و دیگر شهرهای غرب کشور هم این ظرفیت را دارند که موفقیت های مشابهی را کسب کنند.
بازوند تبلیغات در صنعت گردشگری را نوعی سرمایه گذاری دانست و اظهار داشت: استان کرمانشاه حدود ۳۰۰ میلیون تومان برای سریال نون خ هزینه کرد ولی با پخش این برنامه پربیننده در داخل کشور و شبکه های برون مرزی، این سریال به اندازه ۱۰۰ میلیارد تومان به اقتصاد گردشگری استان کمک کرد و بسترساز ثبت جهانی اورامانات بود.
وی همچنین توسعه گردشگری را بسترساز عدالت در توزیع درآمدها دانست و گفت: صنعت گردشگری همزمان موجب ایجاد رونق در طیف بسیار وسیعی از مشاغل حوزه خدمات می شود و همه قشرها از اثرات مثبت آن بهره مند می شوند و هیج صنعتی مانند گردشگری نمی تواند موجب افزایش درآمد سرانه مردم شود.
بازوند افزود: پیشنهاد می کنم این نشست های هم اندیشی، هر سه ماه یکبار به میزبانی یکی از این استانها برگزار شود و در قالب آن برای توسعه گردشگری منطقه تصمیم گیری شود.
استاندار کرمانشاه افراط و تفریط در تدوین قوانین حوزه گردشگری را مانع اصلی توسعه این حوزه برشمرد و گفت: این تصمیمات غیرکارشناسی مانع حضور برکات و ثمرات این صنعت در سفره های مردم شده است.
بازوند تصریح کرد: منطقه اورامانات با جاده چالوس هیچ فرقی ندارد ولی در آنجا یک مجموعه خدماتی با فاصله ۱۰ متر از جاده قابل ساخت است ولی در کرمانشاه باید فاصله ۱۳۰ متری حتما رعایت شود که این سیاست های دوگانه مانع توسعه این صنعت در اورامانات شده است.
وی گفت: وزارتخانهها متاسفانه اختیارات تایید پروژه های حوزه گردشگری را به کارشناس وزارتخانه واگذار کرده اند در حالیکه کارشناسان و مدیران استانی بسیار دلسوزتر، آگاه تر و واقع بینانه تر از آن کارشناس مرکز، تصمیم گیری و برنامه ریزی می کنند.