پخش زنده
امروز: -
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از تغییر رویکرد در شیوه نامههای بهداشتی کرونا خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن فرهادی در نشست خبری وزارت بهداشت در تشریح پنج مرحله محدودیتهای هوشمند کرونایی با بیان اینکه از ابتدای شیوع اپیدمی کرونا تا کنون حدود ۱۷۰ پروتکل بهداشتی داشتهایم، گفت: در رویکرد جدید لازم است همه این شیوه نامهها دوباره بازنگری و بهروز رسانی شود.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اعلام اینکه پیش از شروع طرح مدیریت هوشمند کرونا در مرکز سلامت محیط و کار در حال انجام این کار بودیم، افزود: تاکنون چندین شیوه نامه به کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی کرونا در وزارت کشور اعلام شده است که به زودی در اختیار عموم مردم قرار میگیرد.
وی در تشریح مراحل طرح مدیریت هوشمند کرونا در کشور گفت: اکنون در مرحله سوم این طرح یعنی کنترل و اجرای طرح محدودیت هوشمند در واحدهای صنفی، صنعتی و کارگاهی قرار داریم.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه مرحله نخست طرح با کارکنان و شاغلین در کشور شروع شد، افزود: مرحله دوم شامل حمل و نقل درون شهری بود.
فرهادی در تشریح مرحله بعدی طرح گفت: مرحله چهارم ترددها و مسافرتهای برونشهری را شامل میشود و در نهایت مراکز آموزشی، تحقیقاتی و موسسات را در بر میگیرد.
وی افزود: وزارت بهداشت به عنوان هسته اصلی، نظارت را برعهده دارد که در قالب سامانه انجام میشود و این سامانه قرار است مواردی، چون استفاده از واکسیناسیون، بیمار نبودن، فاصلهگذاری، تامین و استفاده یا حضور در جاهایی که تهویه مطلوب حرف اساسی را میزند، کنترل کند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره وضع اجرای قرنطینه هوشمند و اجرا نشدن محدودیت با کارت واکسن گفت: واقعیت این است که این اقدام مدیریت هوشمند، کار وزارت بهداشت نیست و مصوبه ستاد ملی است و همه دستگاههای اجرایی و حتی بخش خصوصی مسئول اجرای این اقدامات هستند.
فرهادی افزود: در زمینه الزامات مربوط به واکسیناسیون که متاسفانه در همه جای دنیا با این مشکلات مواجه است، اینطور نیست که با زدن یک کلید بگوییم واکسن مردم کنترل میشود، به همین علت اعلام کردیم که لینکها و ارتباطات سامانه «سکوی امید» به عنوان مجری طرح مدیریت هوشمند باید با همه دستگاهها برقرار شود.
وی درباره نحوه نظارت بر تاکسیهای اینترنتی و سینماها گفت: به عنوان مثال ما تاکسیهای اینترنتی را داریم که اکنون فعال هستند. در قدم اول به آنها به ویژه در مناطق پایلوت که در قزوین، کردستان و آذربایجان غربی بود، اعلام کردیم که با سامانه کار نداشته باشید و کارت واکسن را در دید مردم قرار دهید تا زمانیکه سایت خود خدمتدهندهها به سامانه امید وصل و کار به صورت اصولی انجام شود؛ اصول کار این است که وقتی میخواهید یک سفر درونشهری داشته باشید در سایت تاکسی به شما اعلام کند که مسافر گرامی، راننده این تاکسی واکسن تزریق کرده است.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: براساس جلسهای که با معاونت سینمایی وزارت ارشاد نیز داشتیم قرار شد پیمانکار سامانه متمرکز معاونت سینمایی، اتصال خود را با سامانه امید برقرار کند و در زمانی که فرد میخواهد بلیت بگیرد باید کد ملی یا کد رهگیری واکسن را در سامانه بارگذاری کند. با ارتباطی که با وزارت بهداشت برقرار شده است، استعلام را میگیرد و اگر فرد واکسن زده باشد، میتواند بلیت را بگیرد.
فرهادی گفت: چند روز قبل به روسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور اعلام کردیم که فعلا به هر طریق ممکن این نظارتها انجام شود. حتی اگر بازرسان ما مجبور به کنترل فیزیکی شوند و وارد سینما و فروشگاه شوند و این موارد را بررسی کنند. اولین گزارش را نیز هفته قبل به ستاد ملی کرونا ارائه کردیم. بر اساس کنترل خدمتدهندهها، نزدیک حدود ۸۰ درصد افراد ارائه کننده خدمت در صنفهای مختلف، واکسن خودشان را دریافت کرده بودند، اما جایی که هنوز مشکل داریم، رعایت پروتکلهای بهداشتی است که مردم باید انجام دهند.