پخش زنده
امروز: -
یک هفته از آخرین مهلت دریافت نسخههای کاغذی میگذرد و اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی در تهران همچنان با چالشهایی همراه است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ قطعی اینترنت تا تعریف نشدن برخی خدمات در سامانههای HIS و طولانی بودن روند پذیرش بیمار را میتوان از جمله این موارد دانست. این در حالی است که بسیاری از پزشکان و پرستاران در بیمارستانها معتقدند که در روزهای آینده شرایط اجرای این طرح بهتر میشود و میتوان شاهد روند بهبود اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی در بیمارستانها بود. این در حالیست که مشاهدات میدانی خبرنگار ما حاکی از آن است که در مقایسه با هفته گذشته شرایط اجرای طرح بهتر شده است و کاربران امیدواریهای بسیاری در این باره دارند.
اما شرایط اجرای این طرح در برخی استانها قابل قبول گزارش شده است و در بسیاری از شهرها هم پزشکان و هم بیماران روند اجرای آن را موثر میدانند.
نیما اختر دانش رئیس گروه سامانهها، منابع و بانکهای اطلاعاتی وزارت بهداشت میگوید: پیاده سازی نسخه الکترونیک برای مردم، وزارت بهداشت و بیمه ها، اتفاقی برد- برد است. در سایر کشورها باوجود زیرساختها و پیشرفته بودن اطلاعات، نسخه کاغذی را کامل حذف نمیکنند و در بهترین حالت نیز برنامه داریم نسخه نویسی الکترونیک بین ۹۰ تا ۹۵ درصد تا پایان امسال اجرایی شود.
موسوی مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی هم روند اجرای این طرح را قابل قبول میداند و به رفع چالشها خوش بین است.
وی با بیان اینکه نسخ تجویزی تمام پزشکان و درمانگران طرف قرارداد در بخش سرپایی، صرفا به شکل الکترونیک قابل پذیرش و پرداخت خواهد بود، تاکید کرد: مدیریت درمان استان با در نظر گرفتن شرایط محیطی و مشکلات احتمالی موجود برای پزشکان در نسخه نویسی الکترونیک میتواند تا اطلاع بعدی تا حداکثر ۲۰ درصد از عملکرد ماهیانه پزشکان و مراکز درمانی طرف قرارداد را به صورت نسخ کاغذی پذیرش، محاسبه و پرداخت کند.
اجرای موفق طرح نسخه نویسی الکترونیکی میتواند بستری برای اجرای پرونده الکترونیکی سلامت باشد؛ پروندهای قانونی که اجرای آن ۱۶ سال به تعویق افتاده است.