موافقت با تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نفت در دوره زنگنه
نمایندگان مجلس با تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نفت در دولت دوازدهم موافقت کردند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، با طرح تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نفت با ۱۶۲ رأی موافق، ۱۵ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۰ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند که براین اساس این تحقیق و تفحص از دوره وزارت زنگنه بر این وزارتخانه انجام خواهد شد.
مصطفی نخعی سخنگوی کمیسیون انرژی گزارش این کمیسیون را درخصوص تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نفت که به امضای ۳۹ نفر از اعضا رسیده است، در صحن علنی تشریح کرد و گفت: بازگشت به نامه شماره ۱۴۳۲۳۳۴ تاریخ ۱۴۰۰/۴/۱۲ در خصوص تقاضای تعدادی از نمایندگان محترم (مذکور در ذیل گزارش) برای «تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نفت» به استحضار میرساند در اجرای ماده (۲۱۲) قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، موضوع درجلسه رسمی تاریخ ۱۴۰۰/۵/۴ این کمیسیون که با حضور ۱۷ نفر از نمایندگان عضو کمیسیون و نماینده منتخب متقاضیان تحقیق و تفحص مطرح شد و پس از استماع نظرات طرفین، ضرورت انجام تحقیق و تفحص در محورهای ذیل به تصویب رسید.
وی محورهای تحقیق و تفحص را بدین شرح قرائت کرد:
۱-علت اهمال، قصور و ترک فعل در عدم توسعه برخی میادین مشترک با عدم النفع و خسارت فراوان چند ده میلیارد دلاری (چند صد هزار میلیارد تومانی) چیست؟
۲-دلایل عدم توفیق در دیپلماسی انرژی و عدم پیگیری و عقد قراردادهای نفتی و گازی در عرصه بین الملل و منطقه با توجه به خسارات فراوان مالی و پولی برای کشور چه بوده است؟
۳-علت شتابزدگی در واگذاری بلا وجه بستههای نفتی EPD و EPC و عدم رعایت اولویت توسعه میادین مشترک نفتی و گازی و لحاظ صلاح و صرفه کشور با توجه به تکلیف قوانین بالا دستی چیست؟
۴-اجرای طرحهای پتروشیمی فاقد زنجیره لازم و تخصیص خوراک به طرحهای غیراولویت دار در مناطق فاقد سند توسعه و آمایش سرزمین با چه توجیهی انجام میپذیرد؟
۵-علت حذف سهمیه بندی سوخت و حذف کارت سوخت و وارد آوردن خسارات فراوان مالی و پولی به نظام اقتصادی کشور چه بوده است؟
۶-علت پافشاری بر شیوه نامه دستوری O&M و عدم التزام به شرایط آن و فلج سازی تولید بر چه مبنایی صورت میگیرد؟
۷-دستاوردهای طرحهای پژوهشی با هزینههای گزاف چه بوده و تشکیل شتابزده پارکهای نوآوری و شکوفایی و تعجیل در واگذاریها بروش BOO با چه هدفی دنبال میشود؟
۸-دلایل اهمال و عدم اهتمام در صدور خدمات فنی و مهندسی در عرصه بین الملل و منطقه چیست؟
۹-علت تغییرات ساختاری در سازمان وزارت نفت بدون مطالعه و پشتوانه علمی چه توجیهی دارد؟
۱۰- به کارگیری و استخدام نیرو در وزارتخانه بر چه مبنایی صورت گرفته است؟
۱۱- علت حذف شتابزده و غیر کارشناسی و بدون مطالعه چندین هزار سمت در وزارت نفت با توجه به آینده روشن صنعت نفت و گاز در تولید صیانتی حداکثری و نیاز مبرم به وجود نیروهای متخصص و تکنسین چه بوده است؟
۱۲- علی رغم گذشت ۸ سال از وزارت جناب زنگنه و در راستای کاهش خام فروشی چرا هیچگونه ظرفیت پالایشی جدید احداث نشده است؟
۱۳- با توجه به سپری شدن روزهای پایانی عمر دولت تدبیر و امید علت انعقاد شتابزده قراردادهای نفتی و گازی چیست؟
۱۴- با توجه به فرسوده بودن تاسیسات نفتی و گازی علت متوقف شدن پروژههای مربوطه در مناطق نفتخیز جنوب و فلات قاره چه بوده است؟
۱۵- بررسی نحوه و چگونگی عملکرد در صندوق بازنشستگی صنعت نفت
ما مسئولیت را پله پله رشد نداده ایم اول کارمند بعد معاون و بعد....وزیر یعنی جایگزین نسل قبلی نسل جدیدی شکل نگرفته است که کار رو یاد بگیره
دوم هر نیروی متخصص متناسب با تحصیلاتش برای جایی تربیت بشه
سوم دیالوگی بین مجلس و دولت شکل نگرفته است
ود یگر اینکه یک پلیس کارمند که بد برخورد کند نشان دهنده شخصیت نظام است و مردم آن را از چشم نظام میبینند
وبالاخره اینکه علت برکناری خودش رو اینگونه میگه او یک بودجه قطعی برای هر وزارت خانه گذاشته بود که از درآمدهای قطعی آورده میشود و یک بودجه غیر قطعی برای هر وزارتخانه که در صورت تحقق داده میشد که با هماهنگی وزارتخانه ها چیده شده بود شاه میخواست بودجه ارتش هم قطعی و هم غیر قطعی به طور کامل پرداخت بشه که ممکن بود این بودجه تحقق نیابد