پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: ۳ هزار مجوز کسب و کار را شناسایی کرده ایم که تا پایان سال تلاش میکنیم ۸۰ درصد آنها ساده سازی و برطرف شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید محمدهادی سبحانیان، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: دو معضل اساسی اقتصاد کشور رشد پائین اقتصادی در دهه گذشته و تورم بسیار بالا و بی سابقه است و تا نتوانیم برنامهای سازگار و منسجم برای پیگیری و حل این دو معضل داشته باشیم، عملا اقتصاد ما به جایی نخواهد رسید.
سبحانیان افزود: اگر این مسئله فهم نشود که ما با تورم بالا نمیتوانیم به رشد اقتصادی برسیم به مقصود اصلی نخواهیم رسید.
معاون وزیر اقتصاد گفت: برخی مسئولان سیاستهایی را دنبال میکنند که به تورم میانجامد، اما تورم خط قرمز ماست و حتی به بهانه حمایت از مردم و کمک به آنها نباید به آن دامن زد.
او با بیان این که برنامه با فرض تداوم تحریمها نوشته شده گفت: امهات اقداماتی که میتواند در جهت کنترل تورم و رشد اقتصادی اتفاق بیفتد در نقشه راه دولت آمده و فهرست شده است.
سبحانیان با بیان این که مجوز کسب و کار حق شهروندی است و باید به سهولت و با کمترین هزینه در اختیار مردم قرار بگیرد گفت: ۳ هزار مجوز کسب و کار را شناسایی کرده ایم که تا پایان سال تلاش میکنیم ۸۰ درصد آنها ساده سازی و برطرف شود.
علی سعدوندی - کارشناس مسائل اقتصادی نیز، برنامه رشد غیرتورمی دولت را مثبت ارزیابی کرد و گفت: طولانیترین تورم را ایران در تاریخ بشر دارد.
سعدوندی گفت: اگر بتوانیم برنامهای ارائه کنیم که اکثر مردم بپذیرند و اقناع بشوند و بتوانیم انتظارات تورمی را مدیریت کنیم میتوان تورم را هم کنترل کرد.
او با اشاره به رشد منفی اقتصاد کشور از سال ۹۰ افزود: متاسفانه مقدار سرمایه گذاری در کشور از میزان استهلاک کمتر شده است.
این کارشناس اقتصادی یکی از نکات مثبت برنامه دولت را تاکید بر رفع موانع تولید دانست و گفت: این میتواند به رشد اقتصادی منجر شود.
سعدوندی تاکید کرد: نباید رفت به سمت سیاستهای غیر تورمی که منجر به رکود میشود.
حسین سلاحورزی - نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران نیز اقدام دولت را در تدوین برنامه مدون و منسجم برای رشد اقتصادی و کنترل تورم اقدامی پسندیده دانست و افزود: این میتواند سیگنال مثبتی به فعالان اقتصادی بدهد.
سلاح ورزی گفت: کلیات برنامه با ارزش است، اما در جزئیات برخی ابهامات و اشکالاتی وجود دارد مثلا به نظر میرسد که رشد اقتصادی و تورم را در سطح کلان اقتصاد دیده اند و به آن تقلیل داده اند و به عوامل و زمینههای نهادی و ساختاری رکود تورمی در اقتصاد ایران اشاره نشده، از جمله بحث کیفیت حکمرانی، فساد، بحث مرتبط با امنیت سرمایه گذاری و تضمین حق مالکیت و رفع موانع کسب و کار.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران افزود: این نقشه راه به نوعی فاقد برنامه زمان بندی و فاقد عدد و رقم و هدف گذاری مشخص است.
سلاح ورزی از حذف ارز ترجیحی هم حمایت کرد و گفت: مهمترین نگرانی فعالان اقتصادی، اقتصادِ پیش بینی ناپذیر است.