بودجه ناچیز استان قزوین برای اجرای طرحهای آبخیزداری
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین بودجه سالیانه استان برای اجرای طرحهای آبخیزداری را فقط ۶۱۰ میلیون تومان عنوان کرد که این رقم باید افزایش یابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، قاسم زاده، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: عمده مخاطبان ما بهره برداران منابع طبیعی هستند که برای آنها دورههای آموزشی مستمر حفظ منابع طبیعی برگزار شده است تا فرهنگ منابع طبیعی به معارف عمومی تبدیل بشود.
وی افزود: تشکلهای مردم نهاد بسیار در اهداف منابع طبیعی کمک میکنند و متأسفانه در یک ماه گذشته یکی از فعالان محیط زیستی استان قزوین را که مدام در حال رصد و پایش محیط زیست بود را از دست دادیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین خاطرنشان کرد: باید قوانین حفظ منابع طبیعی به روز رسانی شوند و در سفر آینده رئیس جمهور به استان قزوین موارد احصاء شده به اطلاع ایشان خواهد رسید تا بتوانیم مجوزهای لازم برای واگذاری اراضی ملی و دولتی برای طرحهای صنعتی و کشاورزی را اخذ کنیم.
وی افزود: برای تولید یک سانتیمتر خاک صدها سال زمان میبرد و باید با انجام یک سری روشهای اصلاحی از جمله عملیاتهای آبخیزداری، زمین را احیا کنیم.
قاسم زاده تصریح کرد: حفاظت از بستر رودخانه جزو وظایف آب منطقهای است و به جد با کسانی که بستر رودخانهها را تصرف کرده اند و باعث وقوع سیل و سیلابهای ناگهانی میشوند، برخورد میکنند.
وی افزود: بودجه استان قزوین برای حفاظت از منابع طبیعی فقط برای طرحهای آبخیزداری ۶۱۰ میلیون تومان است و ۳۰ میلیارد تومان از اعتبارات ملی برای آبخیزداری به استان اختصاص دادیم و باید بودجه منابع طبیعی استان افزایش یابد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین با بیان اینکه از گذشته دور مردم با نحوه زندگی در شرایط کم آبی سازگار بودند، گفت: این روزها کشاورزان بدون توجه به کم آبی و بی آبی، به دنبال کشت محصولات آب بر هستند و باید الگوی کشت اصلاح شود و شاهد این موضوع هستیم که در استان شاهد توسعه گلخانهها برای بهبود آب و خاک و توسعه بخش کشاورزی هستیم.
وی افزود: ما با ایجاد سازههای تأخیری در مناطق بالادست، آب را ذخیره میکنیم تا قناتها پر آب شوند و هم از ریزش رسوبات به مناطق پایین دست جلوگیری میکنیم.
قاسم زاده با اشاره به اجرای طرح کاداستر در منابع طبیعی خاطرنشان کرد: ۵۰ درصد از این طرح در استان قزوین اجرا شده و ۶۰۰ هزار هکتار اسناد تک برگی هم برای حفظ اراضی ملی صادر شده است.
وی افزود: سامانه پنجره واحد زمین و سامانههای تلفنی ۱۵۰۴ و ۱۳۹ برای جلوگیری از تخریب اراضی ملی در خدمت مردم است و میتوانند گزارش زمین خواریها و تخلفها را به این سامانهها اطلاع دهند.
به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین، در تهیه طرحهای مرتعداری از ظرفیت و توانمندیهای مهندسین مرتع که در نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی حضور دارندبرای اجرای طرح مرتع داری تلفیقی استفاده میشود.
وی افزود: در طرح جدید با ۱۴ دوربین نزدیک به ۸۰ درصد منابع طبیعی استان قزوین به صورت ۲۴ ساعته پایش و رصد میشود.
قاسم زاده با بیان اینکه استان قزوین در زمینه حفاظت از جنگلها و قاچاق چوب، پایلوت کشوری است تأکید کرد: هر گونه تغییراتی در سامانه پنجره واحد زمین ثبت میشود و بلافاصله نیروهای حفاظت منابع طبیعی در محلهای اعلام شده حاضر میشوند.
وی افزود: همچنین سامانه حمل و نقل چوب در استان قزوین راه اندازی شده است و هر کسی که میخواهد چوب را از جایی به جایی دیگر منتقل کند باید اطلاعاتش را در این سامانه ثبت کند در غیر اینصورت کالای کشف شده از وی، قاچاق محسوب میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین گفت: در طرح تنفس جنگل اجازه قطع کردن هیچ درختی داده نمیشود.
وی افزود: در کشور بیش از ۱۴ تن در هکتار فرسایش خاک داریم که بسیار نگران کننده است که باید عملیاتهای اصلاحی برای احیای خاک و جنگل اجرا کنیم.