قائم مقام رییس فرهنگستان علوم:
ضرورت نگاه ویژه دولت به جهاددانشگاهی در برنامه هفتم توسعه
قائم مقام رییس فرهنگستان علوم در بازدید از نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای جهاددانشگاهی ۱۴۰۰ گفت: امروز که در حال تدوین برنامه هفتم توسعه هستیم، دولت باید به مجموعههایی همچون جهاددانشگاهی و دانشگاهها توجه ویژه داشته باشد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر علی اکبر صالحی قائم مقام رییس فرهنگستان علوم در بازدید از نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای جهاددانشگاهی در بوستان گفتگو و ابزار خرسندی از حضور در این نمایشگاه اظهار کرد: بنده زمانی که جهاددانشگاهی تاسیس شد، رییس دانشگاه صنعتی شریف بودم و همکاری خوبی با مسئولان و همکاران در جهاددانشگاهی واحد صنعتی شریف داشتیم. در آن زمان تصور نمیکردم که بعد از گذشت چهار دهه، روزی از نمایشگاهی بازدید کنم که در حوزههای مختلف از سلامت گرفته تا فنی، مهندسی، کشاورزی و حوزههای دارای دستاوردهای تأثیرگذار باشد.
دکتر صالحی با تبریک به تمام فعالان جهاددانشگاهی از ابتدا تا امروز، گفت: افرادی که این فعالیت را آغاز کردند، کسانی بودند که فقط برای اعتلای کشور، پیشبرد فعالیتهای علمی کشور، تأمین نیازهای مردم و رضایت الهی قدم به میدان گذاشتند.
قائم مقام رییس فرهنگستان علوم بیان کرد: به فعالیت و دستاوردهای جهاددانشگاهی افتخار میکنم. بنده به عنوان فردی که سالها در حوزههای مختلف خدمت رسانی به ویژه سازمان انرژی اتمی حضور داشتم، به خوبی میدانم که چه زحماتی برای دستیابی به این دستاوردها کشیده شده است.
وی ضمن یادآوری زحمات مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی، اظهار کرد: امروز این تلاشها به ویژه در حوزههایی همچون پزشکی و ... به خوبی نمایان شده است. همچنین، در حوزه نفت فعالیتهای فوق العادهای انجام شده، اما با تمامی تلاشهای صورت گرفته زمانی که به سطح جامعه ورود پیدا میکنیم، میبینیم هنوز کمبودهای فراوانی در کشور وجود دارد که این مساله ضرورت تلاش مضاعف در این زمینه را نمایان میکند.
قائم مقام فرهنگستان علوم با بیان این که دولت باید به کمک سازمانها و نهادهایی همچون جهاددانشگاهی بیاید، افزود: کار دانشگاه تحقیق است و اگر حکومت و دولت به سمت دانشگاهها نیامده و به آنها سفارش کار ندهد، طرحها و پژوهشها عملیاتی نشده و در مرزهای علمی باقی میماند.
دکتر صالحی بیان کرد: امروز که در حال تدوین برنامه هفتم توسعه هستیم، دولت باید این مساله را در برنامه مد نظر قرار داده و به مجموعههایی همچون جهاددانشگاهی و دانشگاهها سفارش کار دهد تا نهادهای علمی وارد عرصه عملیات و فعالیت شود.
وی تصریح کرد: جهاددانشگاهی توانسته است تا در حوزههای مختلف صنعتی، کشاورزی، پزشکی و ... دستاوردهای فراوانی را به منصه ظهور رسانده و تمامی تعهدات خود با نهادهای مختلف را نیز به موقع اجرایی کند.
قائم مقام فرهنگستان علوم بیان کرد: تمامی تولیدات نهادی مانند جهاددانشگاهی مطابق استانداردهای روز دنیا به سرانجام رسیده است و بخش خصوصی نیز باید با تأسی به چنین نهاد تأثیرگذاری در کشور، تولیدات خود را مطابق با استانداردهای روز به منصه ظهور برسانند.