پخش زنده
امروز: -
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه یزد: کانون تفکر یکی از ابعاد شهر هوشمند را که دارای اهمیت بالاتری نسبت به دیگر ابعاد است مورد توجه قرار دهد سپس شاخصهای آن استخراج، نقاط قوت و ضعف آن شناسایی و در نهایت راهکارهایی برای آن ارائه شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز یزد، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه یزد در نشست کانون تفکر شهر هوشمند دانشگاه یزد در ضمن اشاره به رویکردهای گذشته کانون تفکر شهر هوشمند این دانشگاه، راهبرد جدید این کانون را مبتنی بر نیازسنجی و تلفیقی از دو راهبرد گذشته یعنی بررسی ابعاد و شاخصهای شهر هوشمند و تعامل با دستگاههای اجرایی دانست.
رنجبر پیشنهاد کرد: کانون تفکر یکی از ابعاد شهر هوشمند را که دارای اهمیت بالاتری نسبت به دیگر ابعاد است مورد توجه قرار دهد سپس شاخصهای آن استخراج، نقاط قوت و ضعف آن شناسایی و در نهایت راهکارهایی برای آن ارائه شود.
وی گفت: از میان ابعاد شهر هوشمند بحث حملونقل در شهر یزد از اهمیت بالاتری برخوردار بوده و این موضوع میبایست در جلسات آتی کانون در دستور کار قرار گیرد.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه یزد، ابعاد و شاخصهای شهر هوشمند را مورد بررسی قرار داد و گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده برای تعریف شهر هوشمند میتوان شش بعد را در نظر گرفت و برای هر بعد نیز شاخصهایی برای اندازهگیری تعریف کرد.
امیر جهانگرد گفت: محیطزیست هوشمند یکی از مهمترین این ابعاد بوده که به دنبال کاهش آلودگی و انتشار گازهای گلخانهای و تلاش در جهت حفاظت زیستمحیطی و کاهش مصرف انرژی است.
عضو کانون تفکر دانشگاه یزد بعد دیگر شهر هوشمند را حملونقل هوشمند عنوان کرد که تأکید آن بر حملونقل کارآمدتر و دسترسی شهروندان به وسایل حمل و نقل عمومی در محیط شهری است.
جهانگرد در ادامه در بعد حاکمیت هوشمند به خدمات آنلاین که به مردم شهر ارایه میشود و همچنین اتصال سیسم امنیت و سلامت تأکید کرد.
وی گفت: اقتصاد هوشمند دیگر بعد شهر هوشمند است که به رقابتپذیریهای یک شهر بر اساس رویکرد نوآورانهاش در کسبوکار، بهرهوری، تحقیق و توسعه و ... اشاره دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه یزد در ادامه از مردم هوشمند نیز به عنوان یک بعد دیگر این مفهوم یاد کرد که بر امکان مشارکت شهروندان و دسترسی به اطلاعات و دادههای مربوط به مدیریت شهری تاکید دارد.
وی گفت: از دیگر ابعاد این مفهوم، بحث زندگی هوشمند است که به دسترسی آسان به خدمات و مراقبتهای بهداشت و درمان، مدیریت الکترونیکی و سلامت و خدمات اجتماعی اشاره دارد.
جهانگرد تلاشهای کانون تفکر در راستای تعریف شهر هوشمند، ابعاد و شاخصهای آن را مثبت ارزیابی کرد و گفت: یکی از چالشهای عمده در این زمینه دسترسی به یک تعریف جامع از شاخصها است. از آنجایی که این شاخصها بیشتر در حد یک تعریف ساده و یک جمله باقی مانده است میبایست فلسفه وجودی هر شاخص و حد مطلوب آن موردبررسی و بازبینی مجدد قرار گیرد.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه یزد نسبت به برنامههای آینده این کانون گفت: کانون تفکر شهر هوشمند دانشگاه یزد میتواند در هر جلسه یکی از ابعاد شهر هوشمند و شاخصهای آن را موردبررسی و نقد قرار داده تا تعریف جدیدی از شهر هوشمند و شاخصهای آن استخراج شود.
فلاح تفتی گفت: ادامه فعالیت کانون تفکر شهر هوشمند نیازمند شناخت عمیقتر و اشراف نسبی اعضای آن نسبت به ابعاد شهر هوشمند و به روزرسانی شاخصهای آن است.
مهدی پارسائیان، رییس گروه فاوای استانداری یزد گفت: یزد یکی از استانهایی است که در زمینه شهر هوشمند پیشرو بوده و بهعنوان مثال یزد اولین شهریست که کانون تفکر شهر هوشمند را ایجاد کرده، اما در حوزه اجرایی با مشکلاتی مواجه بوده است. پارساییان سپس با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی دیگر استانها از لزوم برقراری ارتباط مؤثر و سازنده با دیگر نهادها و استانها پرداخت.
مجید بیکی، معاون برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری به روزرسانی و تعریف مجدد شاخصهای شهر هوشمند را ضروری عنوان کرد و پرداختن به اینگونه مباحث را سبب شفافیت در مسیر آینده کانون و عدم فرسایش آن برشمرد.
حسین ابوطالبی، رییس مرکز خلاقیتهای شهرداری یزد نیز از پیشرو بودن استان یزد در بحث شهر هوشمند و عدم وجود چالشهای مهم در حوزه اجرا سخن به میان آورد در همین راستا وی تعریف و تدوین شفاف و شاخصها را کمککننده دانست، گفت: تمرکز کانون میبایست بر پاسخهای نوآورانه و فناورانه برای مشکلات شهری باشد که قدم اول در این زمینه استخراج نیاز است.
وی در ادامه از شناسایی و استخراج یازده نیازی که در اولویت قرار دارد و تمرکز کانون تفکر شهر هوشمند بر روی آن سخن گفت.