حتی برای استفاده به عنوان آب شرب
ممنوعیت تخصیص اب در مناطق ممنوعه خراسان رضوی
تخصیص اب در مناطق ممنوعه خراسان رضوی حتی برای آب شرب، ممنوع است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی در یازدهمین نشست شب آب خراسان با عنوان در امتداد خشکسالی گفت: آب مورد نیاز در استان فقط باید از
طریق بازار آب تامین شود.
محمد علایی با اشاره به اینکه تا چهارم دی ماه سال جاری تنها ۱۰ میلیمتر بارندگی در خراسان رضوی باریده است، افزود: ایجاد صنایع پر آب طلب در شرق کشور باید ممنوع شود.
وی با بیان اینکه نبود برنامه ریزی و مدیریت صحیح یکی از علل اصلی بروز بحران آب شده است، ادامه داد: در قانون توزیع عادلانه آب ابتدا باید وظیفه شرکت های آب منطقهای، پایداری آب سپس تامین منابع آب شرب، بهداشت، صنعت تعیین شود و ماده ۱۲ قانون توزیع عادلانه آب نیاز به بازنگری دارد زیرا یکی از مهمترین علت های بحران آب است.
علایی با بیان اینکه امروزه در بحث آب از بحران گذر کردیم و با پدیده ورشکستگی شدید آب مواجه شدیم، تصریح کرد: در گذشته مطالعات جامعی در خصوص آب وجود نداشت همچنین نظارتی توسط شرکت های آب منطقهای بر منابع آب نبود اما امروزه نظارت ها بیشتر شده است.
وی بیان کرد: نبود نظارت ها سبب حفر چاههای عمیق شده بود که نتیجه آن وجود کسری مخزن ۱.۲ میلیارد مترمکعبی در استان بود به گونه ای که در ترسالی ها ۸۵ درصد و خشکسالی ها بیش از ۹۷ درصد تامین آب از آبخوان ها برداشت می شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی با بیان اینکه هماکنون در استان ۷ هزار حلقه چاه آب شرب وجود دارد، گفت: خراسان رضوی اولین استانی است که تخصیص جدید منابع آبی و چاه صادر نکرده است که این اقدام جز کارهای بزرگی بود که در استان انجام شد.
علایی با اشاره به راه اندازی بازار آب در استان، ادامه داد: از سال ۱۳۹۷ یک صنعت پر آب طلب در استان راه اندازی نشده است و باید این طرح ممنوع باقی بماند.
وی با اشاره به اینکه چاه های آب استان به کنتور هوشمند مجهز شده است، خاطر نشان کرد: سند همیاران آب با محوریت مدیریت مشارکتی تهیه شده است و با همکاری کشاورزان ظرف ۵ سال به کسری مخزن صفر در استان خواهیم رسید.
علایی با بیان اینکه در استان آب مصرفی تمام صنایع پرآب طلب از جمله شهرداری ها، نیروگاه های بزرگ تولید برق استان از پساب تامین می شود، ادامهداد: طی جلساتی با کشاورزان باید در برداشت آب بخش کشاورزی تجدید نظر شود.