پخش زنده
امروز: -
مدیر آفرینشهای ادبی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان قزوین از برگزاری رویداد جستار نویسی روایی با هدف تشریح وضع موجود و ترسیم چشم انداز آینده جامعه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، روح الله شریفی، مدیر آفرینشهای ادبی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان قزوین با اشاره به برگزاری دوره جستار نویسی گفت: یکی از هدفهای کلان حوزه هنری استان قزوین در برنامه ریزی سند تحولی تکیه بر مقولهی پیشرفت است؛ ما به این فکر میکنیم که استان قزوین در آینده چه وضعیتی دارد؟ چشم انداز ما از آینده چیست و قرار است به کجا برسیم و برای پاسخ به این سوال مهم ما باید به نقد گذشته، توصیف وضعیت فعلی و ترسیم چشم انداز آینده بپردازیم.
شریفی خاطرنشان کرد: برای رسیدن به اهداف ذکر شده به هنر و هنرمندان نیاز جدی و مبرم داریم، آفرینشهای ادبی در این زمینه میتواند به ما کمک کند و اینجاست که "روایت" به عنوان هسته مرکزی ترسیم هویت فردی و جمعی ما از گذشته تا اکنون و آینده نقشی جدی پیدا میکند.
مدیر آفرینشهای ادبی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان قزوین تصریح کرد: اکنون در چه موقعیتی قرار داریم؟ چقدر زشت و چقدر زیبا هستیم؟ چقدر در آستانه خطر قرار داریم و چقدر باید خیالمان راحت باشد؟ نقش ما و دیگران چیست؟ اینها سوالاتی است که ما دوست داریم پرسیده و به آن پاسخی داده شود.
او افزود: جستار یا ناداستان یکی از گونههای ادبی پرطرفدار و مهم است که در سالهای اخیر اهمیت فوق العادهای پیدا کرده. نویسنده در قالب روایت و قصه اش ما را با موضوعی آشنا کرده و دیدگاه شخصی اش را بیان میکند.
مدیر آفرینشهای ادبی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان قزوین تصریح کرد: به عنوان مثال "سنگی بر گوری" روایت جلال آل احمد از زندگی شخصی اش است. "نفحات نفت" رضا امیرخانی به مقوله اقتصاد سرتاپا نفتی ما پرداخته یا در "دو گزارش از خرمشهر" آقایان مرتضی سرهنگی و بهبودی به روایت حضور آنها در خرمشهر ۳۷ و ۶۷ پرداخته است.
او افزود: این رویداد جستارنویسی روایی، یک مسابقه دو ماهه با موضوع استان قزوین، آدمها، مکانها و هویت شهری آن در روزگار معاصر است، ابتدا طی ۳ روز آموزش میبینند و سپس در یک بازدید دو روزه با سوژههای پیشنهادی حوزه هنری آشنا و نزدیک میشوند.
شریفی تأکید کرد: استاد دوره آقای مهدی قزلی از استادان صاحب نام در ناداستان، روایت مستند، روزنامه نگاری و دبیر بسیاری از جایزههای ادبی مهم همچون جایزه جلال ال احمد هستند.
او افزود: ادامه رویداد به نگارش، بازنویسی و منتورینگ آثار خواهد گذشت و در پایان نفرات برگزیده معرفی میشوند و به برگزیدگان جوایز میلیونی اهدا میشود و آثار تولید شده در قالب کتابی منتشر خواهند شد.
مدیر آفرینشهای ادبی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان قزوین گفت: از همه علاقمندان به داستان نویسی، خبرنگاری، گزارش نویسی، جامعه شناسی شهری، دانشجویان و طلاب محترم، عزیزان فعال در فضای مجازی و… دعوت میکنیم در این رویداد شرکت کنند و به ما در ثبت یک روایت تازه و جان دار از استان قزوین ۱۴۰۰ کمک کنند.
برای شرکت در این رویداد کافی است به سایت https://www.artqazvin.ir/ مراجعه نموده و با تکمیل پرسشنامه پروسه ثبت نام را تکمیل کنید.