پخش زنده
امروز: -
معاون اول قوه قضائیه: در درازمدت فعالیت دو نهاد موازی را به مصلحت نمیدانیم همه اینها باید در قالب یک نهاد وکالت فعالیت کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق در مراسم تکریم و معارفه رؤسای قدیم و جدید مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده گفت: طرح جامعی هم برای فعالیت مرکز و هم برای فعالیت کانونهای وکلا قضاییه نوشته شده است، اما برخی وکلا اقداماتی را مطرح میکنند که تصویب نهایی طرح را به عقب میاندازند و باید زمینهای فراهم شود که ساختار، شرح وظایف، هر دو نهاد وکالت در یک قالب ایجاد شود.
وی در ادامه با بیان اینکه قوه قضاییه براساس اسناد بالادستی مکلف است زمینه اجرای عدالت را در همه زمینهها که مرتبط با دستگاه عدلیه است، اجرا کند، گفت: موضوع وکالت نیز بخش مهمی از آن است به ویژه که حق دفاع یک حق اساسی است که هم در شریعت و هم در قانون اساسی و هم در قوانین عادی به رسمیت شناخته شده است.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق ادامه داد: وکلا در سراسر کشور به عنوان طلایه دار این حق هستند و این شغل شما برای احقاق حق است.
وی گفت: بدون وکیل در خیلی از پروندهها دادرسی منصفانهای که همه ما باید زمینه ساز آن باشیم امکان پذیر نیست و وکیل به دادرسی منصفانه در فرآیند رسیدگیها کمک میکند همان طوری این وکالت و قضاوت دو بال یک فرشته اند که با کمک هم میتوانند اجرای عدالت کنند.
معاون اول قوه قضائیه افزود: لذا گاهی برخی صداها در جامعه شنیده میشود که نهاد وکالت را در مقابل عدالت قرار دهند که آنها بدانند این صدا، صدای دشمن است که در واقع برنامه ریزی میکنند و به وکلای مرکز برچسب زنی میکنند که اینها وکیل حاکمیت هستند که در واقع این صداها از این موارد است.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق گفت: شما که وکیل مرکز بودید قوه قضائیه و حاکمیت مگر برای استقلال شما چه کار کرده است و مگر برای قوه قضائیه فرقی بین شما و دیگر نهادهای وکالت تفاوتی وجود دارد و چه فشاری به شما به عنوان وکلای مرکز در شغل و کارتان اعمال شده است؟
وکیل در مقام دفاع از حق استقلال تام دارد
معاون اول قوه قضاییه گفت: وکیل در مقام دفاع از حق استقلال تام دارد همچنان که قاضی در مقام قضاوت استقلالش تام است.
حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق افزود: این استقلال نهاد وکالت و قضاوت به معنای نفی نظارت نیست و کانون وکلا براساس قانون نظارتی پیش بینی شده است و قوه قضائیه در این خصوص اعمال مدیریت میکند و مکلف است براساس اسناد بالادستی نگذارد روند رسیدگی به پروندهها از مسیر خودش خارج شود.
وی گفت: ممکن است به واسطه کارمند، کارشناس رسمی یا وکیلی روند رسیدگی از مسیرش خارج شود و دستگاه عدلیه مکلف است بر این روند نظارت کند که این نظارت به معنای دخالت نیست.
معاون اول قوه قضائیه افزود: ما در این زمینه که همه ما حقوقدان هستیم مدعی هستیم و باید به این اصول پایبند باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق تصریح کرد: اکنون باید برخی از مجموعهها پاسخگو باشند که چگونه وکیلی که قانون اساسی و نظام را قبول ندارد صلاحیت وکالت در پروندهای را دارد، مگر نه این است که براساس قانون اخذ پروانه وکالت وکیل باید به نظام و قانون اساسی پایبند باشد.
وی گفت: مرکز وکلا حتماً استقلال خودش را در مقام دفاع از اصحاب دعوا و موکل به عنوان یک اصل اساسی در نظر میگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق افزود: مرکز وکلا خدمات خوبی در دوره تصدی دکتر بهادری در خصوص افزایش وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده خدمات خوبی را ارائه داده است که جای تشکر دارد و در واقع در این حوزه کارنامه قابل قبولی ارائه کرده است.
وی گفت: اکنون انتظار ما از آقای عبدلیان پور به عنوان رئیس جدید این مرکز این است که این مرکز را توسعه و ارتقاء بدهد که از نظر کمی و چه از نظر کیفی این ارتقاء مورد توجه است و به عنوان یک نهاد مدنی خدمت هر چه بیشتر به مردم را برنامه ریزی کند به ویژه در بحث ارائه خدمات معاضدتی در مناطق کم برخوردار مورد انتظار است و در این خصوص از قضات باتجربه و مجرب برای کارآموزان وکلا استفاده کنید که از سوی آموزش مورد تاکید است و همچنین باید برنامه عملیاتی هدفمندی بنویسید که ما نیز کمک میکنیم در قالب زمان بندی شش ماهه این برنامه را تدوین کنید که ما نیز در راستای تحقق اهداف کمک میکنیم.