دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت : بیشترین سنینی که دچار مشکلاتی به واسطه سویه اومیکرون ویروس کرونا میشوند، سن ۲۰ تا ۳۰ سال و افراد بالای ۶۰ سال هستند.
آقای حمیدرضا جماعتی افزود: سویه اومیکرون سرایت پذیری بالاتری به نسبت سویههای قبلی ویروس کرونا دارد و بر اساس مطالعات انجام شده ، بیشترین سنینی که دچار مشکلاتی به واسطه این سویه از ویروس کرونامیشوند، سن ۲۰ تا ۳۰ سال و افراد بالای ۶۰ سال هستند.
وی گفت: البته این سویه به نسبت سویه دلتا، ۴۰ تا ۵۰ درصد میزان بستری کمتری داشته است. با توجه به سرایت پذیری بالای این سویه و اینکه تعداد افراد کمتری را میتواند در مدت کوتاهی مبتلا کند، کم بودن بستریها شاید چندان مورد توجه نباشد.
دکتر جماعتی افزود: باید مردم حتما شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کنند و رستورانها و کنسرتها و مجامع مختلف بدانند که سویه اومیکرون به راحتی بین افراد منتقل میشود.
وی گفت : توصیه میشود افراد حتما دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کنند و با توجه به شیوع بیشتر این سویه بین سن ۲۰ تا ۳۰ سال، حتما موضوع تزریق دز سوم جدی گرفته شود.
کمیته علمی کشوری کرونا همچنین توصیه کرد واکسیناسیون در سنین کمتر نیز انجام شود.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: احتمالا در روزهای آینده احتمال تغییر یا تغییر نکردن رنگ بندی کرونایی در کشور مشخص میشود.
دکتر حمیدرضا جماعتی در حاشیه نشست خبری با موضوع اُمیکرون در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما افزود: جلسهای با متخصصان آمار وزارت بهداشت داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که فرمول رنگ بندی کرونایی باید تغییر کند. البته باید ببینیم که رفتار سویه اومیکرون در سایر کشورها به چه شکل است.
تزریق دُز سوم واکسن کرونا ضروری است
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: تزریق دُز سوم واکسن کرونا ضروری است اما فعلا دُز چهارم نداریم .
دکتر حمیدرضا جماعتی در نشست خبری با موضوع اُمیکرون ، درباره تزریق دُز چهارم واکسن برای افرادی که واکسن پاستوکووک که سه دُز است، افزود: درباره تزریق دُز چهارم واکسن کرونا، به جز چند کشور که آن هم در افراد پرخطر، صحبتی نشده است.
وی اضافه کرد: درباره واکسن کرونای پاستوکووک نیز به همین صورت است و فعلا درباره تزریق دز چهارم، دستورالعملی وجود ندارد.
آقای جماعتی گفت : هنوز درباره رفتار سویه اومیکرون اطلاعات زیادی نداریم و کشورها در مورد دُز چهارم صحبتی نمیکنند و حداقل باید دو ماه بگذرد تا ببینیم شدت آن به نسبت سویه دلتا چقدر است.
وی افزود : بسیاری از کشورها مانند ایران، تزریق دُز سوم واکسن کرونا را آغاز کرده است و هنوز ارزیابی از اینکه سیستم ایمنی با دُز سوم چه رفتاری در برابر ویروس دارد، مشخص نیست.
دکتر جماعتی گفت : حداقل تا دو ماه آینده باید صبر کنیم تا ببینیم سیستم ایمنی بدن افراد چه رفتاری خواهد داشت و بعد برای دز چهارم تصمیم بگیریم.
سویه امیکرون سرفه ،گلو درد و تب دارد
دکتر افزود : جماعتی 90 درصد علائم سویه امیکرون سرفه ،گلو درد و تب است .
وی اضافه کرد: بسته به بیماری های زمینه ای افراد ممکن است این علائم در بیماران زمینه ای ضعف، بیماری های گوارشی و سردردهای شدید هم مشاهده شود.
امکان برگزاری کلاس ها و امتحانات حضوری به شرط رعایت شیوه نامه های بهداشتی
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت : کلاس ها و امتحانات حضوری مدارس و دانشگاه ها به شرط رعایت شیوه نامه های بهداشتی می توانند برگزار شوند.
دکتر جماعتی در نشست خبری افزود: مدارس و مراکز آموزشی و دانشگاهی اگر قرار است حضوری باشد باید شیوه نامه های بهداشتی همچون فاصله گذاری ، استفاده از ماسک ، شستشوی مرتب دست ها با مواد ضدعفونی کننده و تهویه مناسب را حتما رعایت کنند .
وی گفت : تعداد محدود دانش آموزان و دانشجویان در کلاس ها ازجمله موارد دیگری است که کلاس ها می تواند حضوری برگزار شود.
دکتر جماعتی افزود: باتوجه به سرایت پذیری اُمیکرون اگر موارد گفته شده رعایت نشود مشکل آفرین خواهد شد.
درگیری ریه کرونایی هایی که ویتامین دی پائین دارند، بیشتر است
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا در نشست خبری امروز گفت: درگیری افراد مبتلا به کرونا که با کمبود ویتامین دی مواجهند بیشتر از سایر مبتلایان است .
دکتر حمید رضا جماعتی، زندگی شهری و آپارتمان نشینی را در پائین بودن ویتامین دی بسیاری از افراد جامعه موثر دانست و گفت: افراد باید برای مصرف ویتامین دی با مجوز پزشک اقدام کنند.
دکتر جماعتی همچنین مصرف خودسرانه ویتامین دی را به علت مسمومیت منع کرد.