پخش زنده
امروز: -
هشت راهکار برای رفع مشکل شناسایی نشدن درایو خارجی در مک وجود دارد، برای آگاهی از آن این مطلب را بخوانید.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما، مک بوکهای اپل دارای فضای ذخیره سازی SSD هستند که سرعت بالایی دارند، اما از نظر اندازه محدود هستند. خرید مک بوک با فضای ذخیرهسازی بیشتر هزینه زیادی دارد. به همین علت است که اکثر کاربران مک برای ذخیره دادهها به درایوهای خارجی متکی هستند. با این حال، اگر درایو اکسترنال شما به طور ناگهانی در مک شما نمایش داده نشود، چه باید کرد؟
معمولاً درایوهای خارجی مانند هارد دیسکها، SSDهای قابل حمل یا درایوهای USB باید در عرض چند ثانیه بعد از اتصال روی دسکتاپ مک ظاهر شوند. اما اگر نمیتوانید درایو اکسترنال خود را در مک شناسایی کنید، این راه حلها را امتحان کنید:
اتصال DONGLE و USB را بررسی کنید
دوباره بررسی کنید که آیا پورت USB مک شما به درستی کار میکند. اگر درایو اکسترنال وصل نمیشود و مشکلی را نشان میدهد، سعی کنید آن را به لپ تاپهای دیگر متصل کنید و ببینید کار میکند یا خیر. همچنین هارد اکسترنال خود را به پورت USB دیگری از رایانه وصل کنید.
مک بوکهای جدید اپل دارای پورتهای USB Type-C هستند که برای اتصال به هارد دیسکهای خارجی USB-A به یک دانگل نیاز دارند. سعی کنید درایوهای دیگر یا لوازم جانبی رایانه را وصل کنید تا بررسی کنید که آیا دانگل کار میکند یا خیر.
با مراجعه به System Report میتوانید بررسی کنید که آیا پورت USB معیوب است. روی نماد Apple در بالا سمت چپ کلیک، About This Mac را انتخاب و سپس روی System Report کلیک کنید. سپس در پنجره سمت چپ، در زیر بخش سخت افزار، روی USB کلیک و مشاهده کنید که آیا هارد دیسک خارجی را شناسایی میکند یا خیر. اگر این کار را کرد، باید چیزی شبیه به تصویر زیر نشان داده شود.
قابلیت مشاهده دیسک خارجی را فعال کنید
یکی از علتهایی که ممکن است مک شما درایو خارجی شما را نمایش ندهد، تنظیمات Finder است. با دنبال کردن مراحل زیر میتوانید Finder را برای شناسایی درایوهای خارجی فعال کنید.
مرحله ۱: به Finder بروید و در سمت چپ بالا، روی Preferences کلیک کنید.
مرحله ۲: در قسمت Show these data-x-items on the desktop، اطمینان پیدا کنید که دو گزینهی Hard disk و External disk فعال هستند.
مرحله ۳: اکنون روی زبانه سوم یعنی نوار کناری کلیک کنید.
مرحله ۴: گزینههای Make Hard Disk و External disk در قسمت Show these data-x-items in the sidebar تنظیمات فعال میشوند.
سیستم عامل مک را بهروز کنید
سعی کنید سیستم عامل خود را به آخرین نسخه macOS آپدیت کنید و ببینید آیا مشکل برطرف شده است. گاهی اوقات، این مشکل میتواند مربوط به حافظه پنهان Finder باشد، و بهروزرسانی macOS حافظه نهان را بازنشانی میکند و ممکن است مشکل اتصال شما را رفع کند. برای بهروزرسانی macOS، این مراحل را دنبال کنید.
مرحله ۱: به منوی اپل بروید و روی About This Mac کلیک کنید.
مرحله ۲: اکنون روی Software Update کلیک کنید.
مرحله ۳: مک شما باید به طور خودکار بهروزرسانی را بررسی کند. آخرین نسخه موجود را نصب کنید.
NVRAM و SMC مک را ریست کنید
تنظیم مجدد NVRAM یک راه موثر برای عیب یابی مک است. این حافظه کوچک تنظیمات رایانه شما را در زمانی که خاموش است ذخیره میکند. بازنشانی NVRAM ممکن است برای شناسایی درایوهای خارجی مک شما مفید باشد.
برای تنظیم مجدد NVRAM، مک خود را مجدد راهاندازی کنید. قبل از اینکه صدای راه اندازی مک را بشنوید، کلیدهای Option + Command + P + R را روی صفحه کلید خود برای حدود ۲۰ ثانیه فشار دهید و نگه دارید. این عمل هر دو NVRAM و PRAM را ریست میکند.
در شرایط خاص، تنظیم مجدد کنترل کننده مدیریت سیستم (SMC) نیز ممکن است مفید باشد.
برای تنظیم مجدد Control + Option + Shift» ،SMC» را روی صفحه کلید خود برای حدود ۷ ثانیه فشار دهید و نگه دارید. بعد از ۷ ثانیه دکمه پاور را فشار دهید و نگه دارید. اکنون دوباره دکمه پاور را فشار دهید تا مک شما روشن شود، که کمی زمان میبرد.
درایو خارجی را با استفاده از Disk Utility تعمیر کنید
گاهی اوقات، سیستم فایل درایو خارجی ممکن است آسیب ببیند. Disk Utility یک ابزار داخلی است که اپل آن را برای رفع چنین مواردی ارائه کرده است. ویژگی Disk Utility’s First Aid به نصب درایو خارجی ناشناس کمک میکند.
مرحله ۱: Disk Utility را در مک خود راهاندازی کنید.
مرحله ۲: اگر درایو خارجی که میخواهید به آن متصل شوید به رنگ خاکستری است، روی آن کلیک کنید.
مرحله ۳: اکنون روی تب First Aid از پنجره بالا کلیک و روی Run کلیک کنید.
مرحله ۴: منتظر بمانید تا فرآیند تکمیل شود.
درایو خارجی در صورت تعمیر باید به طور خودکار نصب شود. اگر اینطور نیست، میتوانید درایو خارجی را در حالت ایمن نصب کنید. اگر حتی در آن زمان هم نصب نشد، میتوانید درایو خود را مجدد تنظیم کنید.
دیسک خارجی را SAFE MODE وصل کنید
ممکن است برنامهای وجود داشته باشد که از نصب درایو خارجی شما به سیستم جلوگیری کند. چنین برنامههایی وجود دارند که مانع اتصال USB مک میشوند و اگر چنین است، میتوانید درایو خارجی را در حالت Safe Mode به مک وصل کنید.
مرحله ۱: مک خود را خاموش کنید.
مرحله ۲: دکمه پاور را فشار دهید و اکنون بلافاصله پس از شنیدن صدای راه اندازی مک، کلید Shift را فشار دهید.
مرحله ۳: به محض مشاهده نشانگر پیشرفت، کلید Shift را رها کنید.
اکنون متوجه خواهید شد که مک شما در حالت Safe Mode راهاندازی شده است. اگر میتوانید درایو خارجی خود را در حالت Safe Mode ببینید، به این معنی است که برنامهای که اخیراً نصب کردهاید مانع درایو شده است و باید آن برنامه را حذف نصب کنید.
درایو خارجی به عنوان فقط خواندنی تشخیص داده میشود
اگر میتوانید درایو خارجی متصل به Mac خود را ببینید، اما نمیتوانید محتویات را در آن کپی کنید، به احتمال زیاد درایوی که میخواهید بنویسید با فرمت NTFS باشد. فرمت NTFS اختصاصی مایکروسافت ویندوز است.
درایوهای NTFS در macOS قابل خواندن هستند، اما نمیتوانید روی آن داده بنویسید. برای نوشتن روی یک دیسک NTFS در مک خود، باید نرم افزار NTFS شخص ثالث را نصب کنید تا به راحتی دادهها را از روی آن بنویسید و بخوانید.
اگر نمیخواهید نرمافزار شخص ثالث را نصب کنید، میتوانید درایو خارجی را به فرمتهای جهانی مانند FAT۳۲ یا exFAT که برای همه سیستمعاملها قابل خواندن و نوشتن هستند، فرمت کنید. با این حال، نمیتوانید فایلهای فردی بزرگتر از ۴ گیگابایت را کپی کنید.
درایو اکسترنال خود را فرمت کنید
در صورتی که هیچ یک از گزینهها برای شما کارساز نباشد، ممکن است دادههای درایو خارجی شما خراب باشد. در چنین مواردی میتوانید سعی کنید درایو خارجی خود را پاک کنید. برای پاک کردن درایو خارجی خود، این مراحل را دنبال کنید.
مرحله ۱: ابزار Disk Utility را در مک خود باز کنید.
مرحله ۲: درایوی را که میخواهید از نوار کناری پاک کنید انتخاب کنید.
مرحله ۳: اکنون Erase را از صفحه بالا انتخاب کنید.
مرحله ۴: درایو خارجی خود را نام گذاری کنید و فرمت مناسب را انتخاب کنید.
مرحله ۵: روی Erase کلیک کنید، فرمت مربوطه را انتخاب کنید و اجازه دهید فرآیند به پایان برسد.
توصیه میشود حتما از اطلاعات مهم در درایو خارجی خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.