پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور از حذف فیزیکی بارنامههای جادهای از ۱۵ دی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، حسین متولی، مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور در همایش بزرگداشت روز راهدار در قزوین، با اعلام این خبر گفت: شرکت ها، رانندگان و پلیس باید در اجرای این طرح به ما کمک کنند تا براساس برنامه ریزیهای صورت گرفته و قانون مبارزه با قاچاق کالا برنامه حذف فیزیکی بارنامهها با فراهم شدن زیرساختهای آن از ۱۵ دی اجرایی شود.
وی افزود: در حوزه راهداری با وجود ۲۲۰ هزار کیلومتر جاده، شبکه عظیمی از دسترسیها را در اختیار داریم و در این حوزه ۱۰ هزار دستگاه از ماشین آلات سنگین راهداری به همراه ۱۲ هزار راهدار وظیفه نگهداری و ایمن سازی از این شبکه عظیم را بر عهده دارند.
متولی با بیان اینکه راهداری و حمل و نقل جاده ای، صنایعی، متاثر از سفر هستند، خاطرنشان کرد: اگر این سامانه حمل و نقلی مختل شود کشور به طور طبیعی دچار مشکلات فراوانی خواهد شد.
وی افزود: در بخش حمل و نقل ۸.۵ درصد تولید ناخالص ملی مربوط به راههای ارتباطی است که این میزان در فضای تجاری عدد بالایی را به خود اختصاص داده است.
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور با بیان اینکه حمل و نقل تاثیر زیادی بر مسایل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی یک جامعه دارد و یکی از عوامل مهم توسعه کشورها شناخته میشود، تصریح کرد: به لحاظ آماری نیز سالانه ۱۰ میلیون مسافر توسط ناوگان مسافری و ۹۰۰ میلیون تن کالا توسط ناوگان باری در کشور جابه جا میشود.
متولی، صنعت حمل و نقل را در کشور ایران حیاتی دانست و افزود: رانندگان و راهداران به عنوان سربازانی که وظیفه نگهداری و حفظ و حراست از این سرمایه را دارند، افراد گمنامی هستند که شبانه روز و به دور از خانواده خود در این زمینه فعالیت میکنند.
تخصیص ۱۰ هزار میلیارد تومان برای توسعه زیربناهای حمل و نقل
رجب رحمانی، نماینده مردم تاکستان و عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم گفت: دولت در حوزه مسکن و حمل و نقل، در تبصره ۱۱ بند (ب) بودجه سال ۱۴۰۰ برای توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، ۱۰ هزار میلیارد تومان از محل فروش زمین و مازاد اموال دولتی برای توسعه و تکمیل زیرساختهای حمل و نقل از طریق شرکتهای ذیربط در نظر گرفته است.
رحمانی با بیان اینکه وزارت نفت نیز مکلف شده تا از محل بند (ز) تبصره یک، ۱۵ هزار میلیارد تومان قیر رایگان را در اختیار ۶ دستگاه از جمله راهداری قرار دهد، خاطرنشان کرد: در بودجه سال آینده همچنین هشت هزار میلیارد تومان از محل اوراق اسلامی براساس تبصره چهار به پروژههای عمرانی توسعه بخش خصوصی و یک درصد از محل ارزش افزوده شهرداریها نیز براساس همین تبصره به سازمانهای آتش نشانی و اتوبوسرانی اختصاص داده میشود.
وی افزود: مجلس همچنین با افزایش پنج درصدی جرایم رانندگی در سال ۱۴۰۱ موافقت کرد و همچنین حداکثر دریافت حقوق را نیز ۳۷ میلیون تومان در نظر گرفته است.
نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همچنین در سال آینده ۳۵۰ میلیارد تومان برای افراد حادثه دیده و ۳۵۰ میلیارد تومان برای مسایل مربوط به مرزبانی دیده شده و در عین حال نیز مجلس این آمادگی را دارد تا دوباره اقدامات لازم را در خصوص بیمه رانندگان به عمل آورد.
تردد ۳۰۰ میلیون دستگاه خودرو در سطح راههای ارتباطی استان قزوین
جواد حق لطفی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان قزوین هم در این مراسم گفت: قزوین به لحاظ واقع شدن در گذرگاههای حساس و شریانی شمال و شمال غرب، سالانه شاهد تردد ۳۰۰ میلیون دستگاه خودرو در سطح راههای ارتباطی خود است و همین مساله اهمیت وجود راه و مسایل مربوط به ایمنی جادههای آن را دوچندان میکند.
حق لطفی با اشاره به اینکه امسال و با شروع فصل سرما تاکنون هفت مرحله عملیات راهداری و برف روبی در سطح جادههای این استان به انجام رسیده است، خاطرنشان کرد: مساله مهم برای ما در این حوزه، نظم و انضباط است تا در سایه آن بتوانیم خدمات خود را به صورت شبانه روزی در اختیار رانندگان و مسافران قرار دهیم.
وی افزود: امروز و به لحاظ شرایط خاص شیوع ویروس کرونا، تحریمها و شرایط سخت اقتصادی، نیروهای راهدار و رانندگان در شرایط بسیار سختی خدمات خود را به بهترین شکل ممکن عرضه میدهند.
حق لطفی وجود مجتمعهای خدمات رفاهی را در حوزه ایمنی راهها بسیار مهم و حیاتی دانست و تصریح کرد: خوشبختانه هم اکنون ۳۶ واحد مجتمع خدمات رفاهی در سطح استان فعالیت دارند و عملیات ساخت ۲۱ مجتمع نیز ادامه دارد که تا پایان سال جاری حدود ۶ مجتمع نیز مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
وی افزود: وجود اینگونه مراکز خدمات رفاهی بین راهی علاوه بر بالا بردن ضریب ایمنی جاده ها، در بخش استراحت رانندگان و مسافران در طول سفر، ایجاد فرصتهای شغلی و اسکان اضطراری مسافران در راه مانده هنگام مواقع بحرانی نظیر بارش برف و کولاک میتواند بسیار حایز اهمیت باشد.
حق لطفی به نقاط حادثه موجود در سطح استان اشاره کرد و گفت: پیش از این، ۷۲ نقطه حادثه خیز طی سالهای گذشته در مناطق مختلف استان شناسایی و آشکارسازی شده بود که با اقدامات صورت گرفته تاکنون ۵۶ نقطه آن رفع شده و برای ادامه کار نیز به اعتبارات لازم نیازمندیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان قزوین خاطرنشان کرد: برای انجام اقدامات لازم سعی داریم تا از تشکلهای مردم نهاد و راهداران افتخاری نیز بیش از گذشته بهرهمند شویم.
حق لطفی گفت: با توجه به اینکه یکی از هفت کارخانه قند کشور در قزوین قرار دارد، امسال ۱۳۳ هزار تن محصول برداشت شده چغندرقند از خوزستان به این استان بارگیری شد.
در ادامه این برنامه، ضمن رونمایی از جلد دوم کتاب سربازان بدون مرز که بیانگر خاطراتی از راهداران استان قزوین بود از راهداران، رانندگان بخش حمل بار و مسافر، راهداران افتخاری و نمایندگان دستگاههای خدمات رسان استان قزوین قدردانی و تجلیل شد.