پخش زنده
امروز: -
سرپرست وزارت خارجه طالبان گفت این نشست از آن جهت اهمیت داشت که تقریبا همه کشورهای اسلامی یکصدا برای کمک به افغانستان گردهم آمدند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی سی تی وی، سرپرست وزارت امور خارجه دولت طالبان در افغانستان، نشست سازمان همکاری اسلامی را که به میزبانی پاکستان برگزار شد رویدادی بسیار مهم توصیف کرد، زیرا شرکت کنندگان متعهد شدند با کمک به اجرای طرحهای انسان دوستانه و توسعهای در افغانستان، مسیر بازگشت این کشور را به وضعیت عادی هموار کند.
امیرخان متقی پس از بازگشت به کابل پایتخت افغانستان گفت، سازمان همکاری اسلامی قول داد صندوق مالی انسان دوستانهای ایجاد نماید تا به واسطهی آن، اجرای برنامهی امنیت غذایی در افغانستان آغاز شود و روند بی اثر کردن مسدودیت کانالهای مالی و بانکی تسهیل گردد و ساز و کارها هر چه زودتر برای کمک به ملتی که با بحران خطرناک انسانی روبرو شده اند به جریان بیافتد.
متقی گفت: نشست سازمان همکاری اسلامی از زوایای متفاوتی اهمیت داشت. اولا این نخستین نشستی بود که پس از پانزدهم اوت با موضوع افغانستان برگزار میشد. این نشست از آن جهت اهمیت داشت که تقریبا همه کشورهای اسلامی یکصدا و متحد برای کمک به افغانستان گردهم آمدند، نه تنها در حوزههای انساندوستانه بلکه در زمینهی طرحهای توسعهای نیز همراهی کردند.
وی افزود: نکتهی مهم دیگر این بود که نظام کنونی افغانستان باید تقویت و استوارسازی شود. نمایندگانی هم از کشورهای اروپایی و آمریکا حضور داشتند و پشتیبانی خود را از این موارد اعلام داشتند. در این نشست از دولت آمریکا خواسته شد تحریمهای افغانستان را بردارد و نیز داراییهای مردم افغانستان را آزاد سازد (رفع مسدودیت کند).
این مقام افغان ادامه داد: هیئت طالبان در دیدارهای جداگانهای با نمایندگان چندین کشور از جمله ایران، آمریکا، ترکیه، ترکمنستان، آلمان، ژاپن و بسیاری کشورهای دیگر به گفتگو نشسته اند.
به گفتهی سرپرست وزارت خارجه طالبان، نکتهی مهمی که هست اینکه! «ایدهها و اجماع تازهای بر سر افغانستان شکل گرفته و تلاشهایی برای همکاری و تعامل با دولت کنونی به جریان افتاده تا وضعیت به تدریج به سمت و سوی عادی سازی پیش برود.»
هفدهمین نشست فوق العادهی شورای وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی برای بحث و تبادل نظر بر سر وضعیت افغانستان در اسلام آباد برگزار شد. شاه محمود قریشی، وزیر خارجهی پاکستان در نشست خبری مشترک پایانی گفت اقتصاد افغانستان بدون راه اندازی یک نظام بانکی فعال و کارآمد، پیشرفت نخواهد کرد و اگر نظام بانکی راه اندازی نشود به مردم هم نمیتوان کمک کرد.
وی گفت، سازمان همکاری اسلامی همچنین تصمیم گرفت نمایندهی ویژهای برای امور افغانستان به کار گمارد و در مشارکت با دستگاهها و ادارههای سازمان ملل، منابع لازم را در اختیار آن کشور قرار بدهند.
این مقام پاکستانی افزود، موضوع گسترش همه گیری عفونت ویروسی کووید-۱۹ در افغانستان همچنان جدی است و سازمان همکاری اسلامی برای تامین واکسن و انتقال اعانهها به سازمان بهداشت جهانی هماهنگی خواهد کرد.
حسین ابراهیم طاها، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی هم در این نشست خبری گفت، بانک توسعهی اسلامی صندوق ویژهای برای افغانستان گشوده است و اعانهها و کمکهای مالی کشورها، سازمانها و افراد را گردآوری میکند و برای کمک به مردم افغانستان اختصاص خواهد داد.
همچنین؛ وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد، نزدیک به ۷۰ هیئت از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، کشورهای ناظر و نیز سازمانهای منطقهای و بین المللی در این نشست فوق العاده حضور به هم رساندند.