پخش زنده
امروز: -
روزها به سرعت در حال سپری شدن است و با یک چشم به هم زدن شب یلدای سال 1400 هم از راه رسید، شبی که جایگاه و ارزش آن از دیرباز تا به امروز بر هیچ کس پوشیده نیست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، شب یَلدا یا شب چلّه یکی از کهنترین جشنهای ایرانی است.
شب یلدا بلندترین شب سال است که در فرهنگ کهن ایرانی دارای جایگاهی خاص است و در این شب بلند سال خانواده های ایرانی در کنار هم جمع می شوند و با گرفتن جشنی بزرگ شبی به یاد ماندنی را برای خود رقم می زنند.
در این جشن، طی شدن بلندترین شب سال و به دنبال آن بلندتر شدن طول روزها در نیمکرهٔ شمالی، که مصادف با انقلاب زمستانی است، گرامی داشته میشود. نام دیگر این شب «چِلّه» است، زیرا برگزاری این جشن، یک آیین ایرانیاست.
یلدا به زمان بین غروب آفتاب ۳۰ آذر (آخرین روز پاییز) تا طلوع آفتاب در یکم دی (نخستین روز زمستان) گفته میشود.
خانوادههای ایرانی در شب یلدا، معمولاً شامی فاخر و همچنین انواع میوهها و رایجتر از همه هندوانه و انار را مهیا و دور هم سرو میکنند. پس از سرو تنقلات، شاهنامهخوانی، قصهگویی بزرگان خانواده برای دیگر اعضای فامیل و همچنین فالگیری با دیوان حافظ رایج است.
یلدا فرصتی است برای دیدارها، وقتی کشاکش روزگار تو را از دیدار آنان که به چشمان تو نیازمندند، بازمی دارد. آتش گرم و کرسی خانه مادربزرگ ما را به گرد خویش آورده و گرمایش را با ما تقسیم می کند تا در زمستان سر در راه، به یاد چون امشبی همیشه گرم گرم بمانیم،
فقط یادمان باشد در این ایام کرونایی ، رعایت نکالت بهداشتی را در اولویت دیدارها قرار بدهیم .
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان با توجه به نزدیک شدن به شب یلدا به از شهروندان خواست تا حد امکان از رفت و آمدها و دورهمیهای خانوادگی و فامیلی خودداری و نکات بهداشتی را رعایت کنند تا سویه امیکرون را به راحتی در سطح استان مدیریت کنیم.
علیرضا شهرکی افزود : در موضوع مرزهای استان نیز محدودیتها و سختگیریها برای ورود اتباع از مرزها اعمال میشود.
واکسیناسیون افراد ۱۸ سال به بالا در دُز سوم با توجه به ورود امیکرون به کشور برای افزایش ایمنی جامعه، مدیریت و مقابله با این سویه جدید در سیستان و بلوچستان با جدیت پیگیری میشود.