پخش زنده
امروز: -
سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد از تصویب سند آمایش سرزمینی استان یزد و ابلاغ آن به دستگاههای اجرایی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد گفت: سند آمایش سرزمینی یزد در حال حاضر به تصویب شورای عالی آمایش رسیده و برای اجرا به دستگاههای اجرایی ابلاغ گردیده است.
حسینی پور گفت: چشم انداز استان یزد در این سند در افق ۱۴۲۴ بر پایه سه محور اصلی شامل توسعه مبتنی بر هویت و اصالت فرهنگی و تاریخی منحصر به فرد یزدی ها، اقتصادی دانش بنیان متکی بر مزیتهای تاریخی، فرهنگی و طبیعی و کانون برتر تولید علم و فن آوری و تربیت نخبگان آبادگر است.
وی افزود : این سند مطابق با شرح خدمات ابلاغی از سوی مرکز ملی آمایش سرزمین از سال ۱۳۸۵ آغاز گردید. ولی به دلایلی از جمله تغییر شرح خدمات و ضرورت اصلاح مطالعات براساس شرح خدمات جدید در سال ۱۳۹۰ برای مدتی متوقف گردید. مطالعات آمایش استان همزمان با احیای سازمان از سال ۱۳۹۴ دوباره در دستور کار قرار گرفت و درنهایت در سال ۱۳۹۹ به تصویب شورای عالی آمایش کشور رسید.
حسینی پور افزود آمایش سرزمین دانش مهندسی و تدبیر توسعه در قلمروهای سرزمینی است که سه ماموریت اصلی آیندهنگاری، سیاست گذاری و فرصت توسعه سرزمین را بر عهده دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد افزود: این سند یک سند راهبردی است که مبتنی بر خطوط کلی و جهت گیریهای اسناد ملی و منطقهای آمایش سرزمین و نظام تقسیم کار ملی و منطقهای منتج از آن، با هدف توسعهی منابع انسانی، حفاظت از محیط زیست و صیانت و بهره برداری بهینه از منابع طبیعی، حفظ حقوق نسلهای آینده، رفع عدم تعادلها و محرومیت ها، شکوفا سازی اقتصاد استان و تقویت پیوند آن با اقتصاد منطقهای و ملی و هم چنین ایفای نقش موثر و سازنده استان در فرایند توسعهی منطقهای و ملی تنظیم میگردد.
وی با اشاره به این که این سند با هدف ساماندهی ساختار مدیریت توسعهی منطقه و رفع معضلات ناشی از مدیریت بخشی، نگرش یک جانبه به منابع و تداخلات بین بخشی تدوین شده است اظهار داشت سند آمایش سرزمینی استان یزد در راستای فراهم آوردن ابزار مدیریت خردمندانهی سرزمین و حفاظت از محیط زیست، استفادهی بهینه از منابع موجود و هم چنین رفع نابرابریهای محیطی، تمرکززدایی جمعیتی و فعالیتی، توسعهی اقتصادی- اجتماعی با استفاده از ظرفیتها و توانهای بالقوهی موجود در زمینههای مختلف و ایجاد توازن در ساختار اقتصادی تدوین گردیده است.
حسینی پور هدف از آمایش سرزمین را ساماندهی ساختار مدیریت توسعهی منطقه، رفع معضلات ناشی از مدیریت بخشی، نگرش یک جانبه به منابع، رفع تداخلات بین بخشی، فراهم آوردن ابزار مدیریت خردمندانهی سرزمین و حفاظت از محیط زیست، استفادهی بهینه از منابع موجود، رفع نابرابریهای محیطی، تمرکززدایی جمعیتی و فعالیتی، توسعهی اقتصادی اجتماعی، استفاده از ظرفیتها و توانهای بالقوهی موجود در زمینههای مختلف و ایجاد توازن در ساختار اقتصادی اعلام کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد محل اجرای این سند را از جمله حرایم رودخانهها، حرایم امنیتی-حفاظتی، نواحی شمال و شمال شرقی استان عمدتاً در شهرستان بهاباد و اردکان، پهنهی شرقی ابرکوه، مناطق ۴ گانهی حفاظت شدهی محیط زیست، حریم مناطق ویژهی گردشگری استان. پهنهی شمال و شمال شرق و شمال غرب استان (اردکان و میبد). پهنهی شرقی ابرکوه، شمال شرقی شهرستان یزد، کل استان در توسعه کشاورزی سنتی، حریم حفاظتی زونهای آب شرب کلیهی شهرستانهای استان. حریم مناطق ویژهی گردشگری استانف محدوده مهریز- عقدا در توسعه صنایع آب بر، با فنآوری پایین و آلاینده، محدوده ارتفاعات شیرکوه در توسعه صنایع آب بر، با فن آوری پایین و آلاینده، کل استان در توسعه صنایع پتروشیمی. محدوده ارتفاعات شیرکوه (تفت و مهریز) در توسعه فعالیتهای معدنی، غرب شهرستان میبد (ندوشن) در توسعه فعالیتهای معدنی، مناطق چهارگانه حفاظت شده محیط زیست در توسعه فعالیتهای صنعتی و معدنی، حریم مناطق ویژه گردشگری استان، حریم حفاظتی زونهای آب شرب کلیه شهرستانهای استان بر شمرد.
وی نقاط قوت این سند را ایجاد توسعه متوازن و الگومند در استانف کاهش و یا حذف بخشی نگری در توسعه آتی استان، اهتمام به حفاظت محیط زیست، امکان رصد توسعه استان در افق چشم انداز (۱۴۲۴) و نقش آفرینی استان در تقسیم کار ملی و منطقهای اعلام کرد.
حسینی پور اظهار داشت در مجموع، این سند ۳۶ فعالیت به شرح ذیل را شامل میشود:
تولیدات زراعی (زعفران).
تولیدات متراکم و گلخانهای.
تولیدات باغی (پسته، زردآلو، انگو، انار، بادام، خرما).
تکثیر گیاهان شامل تولید نهال
تولیدات دام وطیور
صنعت اسب
صنایع مواد غذایی
تولید صنایع دستی
صنایع نساجی و پوشاک
صنایع قطعه سازی و ماشین آلات
صنایع کاشی و سرامیک با فن آوری نوین
ماشین آلات و دستگاههای برقی
طب سنتی
محصولات شیمیایی و پتروشیمی
صنایع لاستیک و پلاستیک
استخراج و فرآوری سنگ آهن
استخراج و فرآوری
استخراج و فرآوری سرب و روی
استخراج و فرآوری خاکهای صنعتی
استخراج و فرآوری مواد معدنی پرتوزا
تجارت و بازرگانی نوین
حمل و نقل جادهای و ریلی
حمل و نقل هوایی
انبارداری، فعالیتهای پشتیبان حمل و نقل و خدمات لجستیکی
گردشگری تاریخی و فرهنگی
گردشگری طبیعی
گردشگری سلامت
مراکز تحقیق و توسعه
خدمات بیمهای
خدمات فنی و مهندسی
خدمات مشاورهای
خدمات مالی و پولی
توسعهی آموزش عالی و ارتقاء زیست بوم فن آوری و نوآوری
توسعهی ارتباطات و فن آوری اطلاعات
تولید برق با تأکید بر انرژی خورشیدی
تولید تجهیزات نیروگاههای خورشیدی.