پخش زنده
امروز: -
استاد دانشگاه آزاد یزد: هر سه مدل نرخ تورم ماهانه، تورم نقطهای و تورم منهی به ۱۲ ماه سال روند رو به کاهش داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، عباس علوی راد گفت: رئیس جمهور در سفر استانی که به اتفاق چند تن از وزرا و معاونان اجرایی به استان یزد داشتند، تاکید کردند که دولت عزم کرده تا تورم را کنترل و مهار کند.
وی افزود: به گزارش مرکز آمار، شواهد حاکی از آن است که در آبان ماه روند تورم چند نکته را نشان داده است. نکته اول این که، هر سه مدل نرخ تورم ماهانه، تورم نقطهای و تورم منهی به ۱۲ ماه سال روند رو به کاهش داشته است. این اتفاق در چند ماه اخیر رخ نداده بود. برخی از نرخها هم بعد از ۱۳ ماه نشان دهنده روند کاهشی هستند.
علوی راد ادامه داد: شواهد نشان میدهد اگر روند نرخ تورم در آذرماه امسال رو به کاهش باشد، میتوانیم نسبت به سیاست ضد تورمی که دولت جدید در پیش گرفته است خوش بین باشیم.
اقتصادان یزدی اظهار داشت: در بودجه سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹، حدود ۲۱۵ درصد کسری تراز عملیاتی وجود دارد که نشان میدهد ۳۵ درصد رشد منفی داشته است. دولت باید چرخه کسری بودجه و رشد نقدینگی و افزایش نرخ تورم باید متوقف کرده و حرکت جدیدی برای کاهشی شدن روند آنها شروع کند.
وی تأکید کرد: بهترین سیاست برای مهار تورم، کم کردن هزینههای دولت است و بر این اساس بودجه سال ۱۴۰۱ کاملا ضد تورمی است.
این استاد دانشگاه گفت: شرایط تحریم در بودجه سال ۱۴۰۰ و سال ۱۴۰۱ یکسان است و در این شرایط دولت قصد دارد سلطه مالی تورم بر کشور را کنترل کند. عدم قطعیت درآمدهای حاصل از فروش نفت در بودجه ۱۴۰۱ نیز وجود دارد.
وی افزود: در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان اصل و فرع اوراق سررسید میشود که دولت ۸۸ هزار میلیارد تومان را در بودجه ۱۴۰۱ پیش بینی کرده و دو برابر اوراقی که صادر کرده سر رسید میکند. آمار رشد این اوراق نسبت به سال ۱۴۰۰ منفی است.
علوی راد خاطرنشان ساخت: درآمدهای حاصل از فروش یک میلیون و دویست هزار بشکه نفت مثل دولت قبل است و منابع غیر نفتی هم در کنار آن در بودجه درنظر گرفته شده است. این دولت تلاش کرده تمام گلوگاههایی که در بودجه سال ۱۴۰۰ نظام اقتصادی کشور را آزار میدهد، کاهش دهد در صورتی که شرایط تحریمی کشور از سال گذشته تا سال جاری تغییری نکرده است.
استاد دانشگاه آزاد یزد تصریح کرد: دولت، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت اقتصاد تصمیم گرفتند در این بودجه به صورت پلکانی بخشی از مالیات شرکتهای تولیدی را کاهش دهند و تا الان با کاهش ۵ درصدی آن موافقت شده است.
وی با طرح این سوال که ۶۰ درصد درآمدهای مالیاتی دولت از کجا تهیه خواهد شد، گفت: پاسخ این است که دولت برای امسال ۸ درصد رشد اقتصادی پیش بینی کرده و درآمدهای مالیاتی را مطابق بر این رشد تعیین کرده است.
علوی راد ادامه داد: در شرایط فعلی که تحریمها بر کشور سایه گسترده و نرخ تورم ۴۴ درصد است دهکهای اول تا سوم زیر فشار اقتصادی در حال له شدن هستند. دولت در حال تمرین برای جمع آوری مالیات از ثروتمندان است، اما ارزش دارایی برخی از این افراد به واسطه تورم افزایش یافته و دولت برای جمع آوری مالیات باید به این نکته توجه کند.