پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: با توجه به اینکه روند قیمتی کالاهای هدف ارز ۴۲۰۰ تومانی افزایشی بوده در نتیجه هدف اصلی این طرح که حفظ قدرت خرید اقشار آسیب پذیر بوده، محقق نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، صمد عزیزنژاد، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با برنامه "تیتر امشب" شبکه خبر در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا اهداف سیاستگذار در تخصیص ارز ۴۲۰۰ محقق شده است یا خیر؟، گفت: هدف سیاستگذار در تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای اساسی، حمایت از اقشار آسیبپذیر و دهکهای پایین جامعه در مقابل فشارهای تورمی بود و ملاحظه میشود نرخ روند افزایش قیمت کالاهای مورد هدف بسیار افزایشی بوده، بنابراین قانونگذار به هدف اصلی دست نیافته است.
وی بیان کرد: متأسفانه در اقتصاد ایران جریان شفاف اطلاعات در خصوص قیمتگذاری و نظام توزیع وجود ندارد یعنی ضعفهای بنیادین و زیرساختی باعث شده گلوگاههایی که باید به طور کامل نظارت شود این امر انجام نمیشود و زمینه را برای افراد سودجو فراهم میکند.
عزیزنژاد تصریح کرد: افراد سودجو از ضعف نظارتی دولت سوءاستفاده میکنند و با ترفندهای مختلف، نزدیک قیمتهای بازار آزاد قیمت گذاری میکنند.
وی افزود: واردات کالاهای اساسی باعث شد، سیاستمداران ما به فکر تولید این کالاها در کشور نباشند.
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: وابسته کردن دولتها به واردات این قلم کالاها باعث شد در دورههایی، کالاهای اساسی با اخلال و جهش ارزی وارد کشور شود و به سمت فشار به اقشار ضعیف برویم.
سید مهدی بنیطبا، کارشناس مسائل اقتصادی دیگر مهمان برنامه گفت: اگر هدف سیاستگذار در تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای اساسی را ثبات قیمتها درنظر بگیریم، قطعا اینطور نبوده است.
وی افزود: از ابتدای سال ۹۷ و آغاز سیاست ارز ترجیحی تاکنون، قیمت اقلام ۳۰۰ درصد رشد داشته است، البته اینکه بگوییم سیاست تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای اساسی هیچگونه اثری نداشته، اینگونه هم نبوده، ولی اثرش به اندازه هزینهای که برای حاکمیت داشته محسوس نبوده است.
کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: بانک مرکزی امسال ۱۰ میلیارد دلار به واردات کالاهای اساسی اختصاص داده است، اما با فروش ارز؛ ابزار کنترل پایه پولی و تورم، از دست بانک مرکزی خارج شد.