پخش زنده
امروز: -
مراسم اختتامیه سومین دوره طرح ملی توانمندسازی صدف و کمپ اشتغال کارنو در پارک فناوری پردیس برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان تهران ، در این مراسم که با حضور رییس پارک فناوری پردیس، ۵۰۰ کارجو و ۶۰ کارفرما از شرکتهای عضو پارک فناوری پردیس برگزار شد. مدیرکل ترویج و توسعه خوشههای نوآوری پارک فناوری پردیس گفت: ما در هفته پژوهش برنامههای متعددی در پارک برگزار کردیم که همه آنها به نوعی فلسفه و دلیل مشترکی دارند و آن همکاری پارک با دانشگاههای کشور است.
وی افزود: ما در پارک فناوری پردیس برای توسعه نوآوری باز از دستاوردها و تحقیقات همه زیست بوم فناوری و نوآوری کشور استفاده میکنیم و از ظرفیتهای همه دانشگاهها در رشد و توسعه بهرهمند میشویم.
جباری پور افزود: برنامههای تعریف شده ما در پارک برای استفاده از ظرفیتهای فارغ التحصیلان دانشگاهی به طرح صدف منجر شد تا با توانمندسازی این افراد، نیروی انسانی زیست بوم فناوری و نوآوری پارک فناوری پردیس و کشور تامین شود.
وی گفت: امروز ما با معضل بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی مواجه هستیم، اما از آن طرف مدیران شرکتهای دانش بنیان ما هم از کمبود نیروی انسانی برای فرصتهای شغلی خود گلهمند هستند؛ بنابراین به دنبال توانمندسازی فارغ التحصیلان برای حضور در این بازار کار هستیم تا هم نرخ بیکاری کشور کاهش یابد هم فرصتهای شغلی زیست بوم فناوری و نوآوری بدون ظرفیت باقی نماند.
جباری پور ادامه داد: فارغ التحصیلان دانشگاهی برای حضور موفق در بازار کار باید در زمینه مهارتهای فنی، مهارتهای شغلی و نگرشها و باورها توانمند شوندو هدف کمپ اشتغال صدف تقویت این موارد است و سعی در افزایش خودشناسی افراد و تقویت توانمندیهای فردی آنها دارد.
جباری پور افزود: کمپ اشتغال کارنو هم در تکمیل طرح صدف به دنبال نشان دادن ظرفیتهای شغلی مختلف است و در پایان sadaf jobmeet هم پل ارتباطی میان این دو طرح است که کارجویان را به کارآفرینان متصل میکند.
صدف متشکل از واژههای «صنعت»، «دانشگاه»، و «فناوری» است و بهمنظور تحقق همکاری هدفمند صنعت و دانشگاه، پارک فناوری پردیس سند راهبردی ارتباط صنعت و دانشگاه را تدوین کرده است و برنامههای عملیاتی متعددی را برای اجرایی کردند آن در قالب برنامههای صدف شکل داد که از آن جمله میتوان به طرحهای توانمندسازی، بوتکمپهای آموزشی- تخصصی، کمپهای اشتغال، شبکه اجتماعی، راهبری پایاننامههای دانشجویان، حمایت از طرحهای پژوهشی اشاره کرد.
هدف از اجرای طرح توانمندسازی صدف، ایجاد انگیزه و توانمندسازی دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهها بهمنظور کمک به نقشآفرینی آنها در اکوسیستم فناوری و نوآوری و طراحی مسیر آینده حرفهای و شغلی بر اساس استعدادها و ویژگیهای هر فرد در جهت تسهیل ورود ایشان به بازار کار (زیستبوم کسبوکار) است. در واقع این طرح در نظر دارد به افراد کمک کند تا ابتدا به خودشناسی برسند و در ادامه با حضور در کارگاههای مختلف، مسیر درست شغلی را انتخاب و درنهایت بتوانند نقشآفرینی مؤثری در اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور داشته باشند.
بوتکمپها دورههای فشردهای هستند که افراد را در حوزههای تخصصی/رشتههای تحصیلی و با آموزشهای تخصصی و بالا بردن سطح توانایی و مهارتهای موردنیاز صنایع، آماده ورود به بازار کار میکند. مدتزمان برگزاری این دورهها معمولاً بین ۲ تا ۶ ماه (بسته به نیاز صنایع) است . در واقع هدف اصلی از برگزاری بوتکمپهای آموزشی-تخصصی، کشف استعدادهای بالقوه افراد و آموزش ایشان برای موقعیتهای شغلی تخصصی در هر یک از صنایع است.
کمپهای اشتغال سعی در برطرف کردن خلأ آموزش مهارتهای نرم برای مخاطبان را دارد تا بتوانند در هر جایگاهی از یک کسبوکار، مؤثرتر و مفیدتر واقع شوند. بهعلاوه متقاضیان نیروی کار نیز به اهمیت این موضوع واقف بوده و آنچه برای آنها جذاب و تأثیرگذارتر است، داشتن نیروی انسانی با مهارت بالا میباشد.
این برنامه آموزشی بر پایه فرصتهای شغلی ارائه شده از طرف کارفرمایان تعریف و متقاضیان حضور در این برنامه در صورت دریافت پذیرش ،در این دوره شرکت خواهند نمود. این دوره در مدت زمان حداکثر ۳ ماه برگزار خواهد شد و افراد شرکتکننده همزمان با گذراندن دورههای آموزشی (تئوری و عملی) مهارت نرم، در انجام پروژههای واقعی مشارکت خواهند کرد و ظرفیتها و توانمندیهای خود را برای حضور در فضای اشتغال مشخص خواهند کرد. همچنین در این برنامه آموزشی، کارفرما نیز با رصد توانمندیهای افراد نسبت به جذب و بهکارگیری آنها اقدام خواهد کرد.
شرکتهای دانشبنیان با تحول در عرصه علم و دانش و کشف یافتهها و نتایج جدید اقتصادی در رشد و توسعه کشور، تأثیر بسزایی دارند. در این میان یکی از چالشهای مهم شرکتهای دانشبنیان یافتن نیروی انسانی متخصص و توانمند است و این در صورتی است که بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهها به یک دغدغه مهم در جامعه تبدیل شده است.
در این راستا یکی از مأموریتهای مهم پارک فناوری پردیس تأمین نیروی انسانی متخصص و توانمند برای شرکتهای عضو از طریق ایجاد یک پلتفرم جامع با عنوان «سامانه صدف» (به نشانی @samaneh_sadaf) بوده است. بهطورکلی هدف از ایجاد سامانه صدف، ایجاد پُل ارتباطی هدفمند بین کارجویان و کارفرمایان میباشد. این سامانه از یکسو دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی را جذب میکند و از طرف دیگر فرصتهای شغلی، کارورزی، کارآموزی، امریه سربازی شرکتها دانشبنیان و تیمهای استارتاپی با تمرکز بر شرکتهای ناحیه نوآوری پردیس را انعکاس میدهد.